« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Sampo - Akaa, Siilinjärvi

16.12.2017 17:00 - 16.12.2017 21:00

 

OTTELUISÄNTÄ

 

 

Hii-ohoi!

On tullut se aika kaudesta, kun pahimmat kauhut käyvät jälleen toteen otteluennakkovuoron muodossa. Täytyy antaa iso ja rehellinen hatunnosto aiemmille pelaajien otteluennakoille, joissa on vuodatettu kaikki annettavissa oleva hiki, veri ja sielu tekstiin. On revitelty hurmiossa ja annettu aina se maksimi 100%. Ja mikä tärkeintä, kliseisiin ei olla sorruttu. Itsellehän tässä jää väkisin hieman epäkiitollinen rooli, sillä saappaat täytettäväksi aiemmista ennakoista ovat melko mahdottomat. Mutta kuten jo vanhassa sananlaskussa sanotaan, yrittänyttä ei laiteta. 

Siilinjärven lentopallon kehto ja stadioneiden aatelinen, Ahmon koulu, täyttyy jälleen lauantaina kuhisevaksi muurahaispesäksi. Liikenteessä voi muodostua ruuhkia, ja virkavalta onkin lupautunut liikenteenohjaukseen ja järjestyksen ylläpitoon avuksi. Huhut liiganousija Akaa-Volleyn saapumisesta Savon perukoille ovat kantautuneet ihmisten korville, ja voin täten vahvistaa tiedon pitävän paikkansa. Pirkanmaan herrasmiesliiga on tosiaan tulossa kunnioittamaan vierailullaan meitä. En tiedä kuinka hyvin ihmiset ovat vielä tutustuneet tulevaan vastustajaan, joten päätin hieman helpottaa teidän selvittämisen vaivaanne ja kasata muutamien pelaajien vahvuuksia tai heikkouksia, niin lentopallokentällä kuin myös sen ulkopuolella. 

Akaan tasosta kertoo jotain jo se, että yhtä Suomen lentopallohistorian kirkkaasti timanttisinta ja vaivattomimman tekniikan omaavaa hihamiestä ei ole päästetty vielä kertaakaan kentälle tämän kauden aikana, vaan Jussi Heino on saanut tyytyä täysin muiden ohjeistamiseen. Täten en uskalla edes ajatella millaista hihamiestä Akaalla on sitten työntää kentälle saakka.

Tämän majesteettisen urheilullisen lentopallorykelmän käskynhaltija ja kommodori, on mainetta niittäneistä Tihisen veljeksistä se pelaajauraltaan selvästi menestyneempi ja myös selvästi charmanttisempi, eli Lauri. Ehkä joku hyvämuistinen saattaa muistaa myös veljen toisen puoliskon, eli Tuomas Tihisen pelanneen kenties ottelun tai kaksi tamperelaisessa seurajoukkueessa, jos oikein muistinpohjiaan tarkasti kaivelee. Lauri on jakanut kesällä aikansa tarkasti sekä lentopallon että frisbeegolfin kesken, ja tarkkasilmäinen katselija voikin huomata Laurin harjoittelevan oikeita rystyheiton kiertoratoja uudelleen ja uudelleen myös Akaan pelatessa. 

Akaan mestarillisena linkona toimii Ossi Heino. Huhu myös kertoo, että järkyttävän ahkera treenaaminen ja tunnollinen harjoituksissa käynti kesän aikana ovat tuottaneet tulosta, ja se näkyy kaikessa tekemisessä. Heino on allekirjoittaneen ohella sitä pelaajatyyppiä, jotka peliuran jälkeen muistetaan nimenomaan räjähtävästä fysiikasta ja punttituloksista. Pientä osviittaa herran sorminäppäryydestä saa kun vilkaisee CEV:in (Euroopan lentopalloliitto) virallista sormilyöntirankingia. Ossi Heino löytyy sijalta 14. Liigasta edellä ovat vain Jens Ahremark ja Panu Pitkänen. Lauantain koitoksessa namupassit löytävät tiensä useimmiten liigauraansa aloittelevan Joni Mikkosen sekä varmaankin Viikinki-televisiosarjan kuvauksista karanneen Borichevin taottaviksi.

Akaan pahapoika-mainetta pitää gangsteripomon tavoin yllä heidän keskitorjujansa Tuikka. Varmastikin jo useamman punaisen kortin kauden aikana hankkinut rääväsuu on aina paikan tullen ongelmissa sekä tuomareiden että pelaajien kanssa. Hyvinkin raisusta käytöksestään joukkueen sisällä ja ulkopuolellakin tunnettu Tuikka pitää Akaata tiukassa kurissa ja nuhteessa. Joukkueen liberoihin kuuluvalle Liehulle voin kertoa helpottavana tietona, että myös Savossa asustaa punapäitä.

Omasta joukkueestamme on myös pakko kertoa muutamia polttavimpia ja tärkeimpiä asioita. Hakkurimme Leikas on medialta tulleen suuren haastattelupaineen alla hieman joutunut hölläämään harjoitustahtia. Pyyntöjä on tullut kautta Suomen, Kokkolasta lähtien, vähemmän yllättäen suurin osa naispuolisilta reporttereilta. Toivottavasti tämä mediasirkus hieman helpottaa ajan kuluessa hänen kohdallaan, ja saamme normaalin ja vapautuneen Leikkaan takaisin. Aika näyttää. Timohan palkittiin Leka-ottelussa myös suosikkipelaajana. Kyllä, luit oikein. Ei parhaana, vaan suosikkina. Aika velikulta. Taitaa olla Leka-Jumalan poika.

Meidän joukkueen sisällä on myös kuohuttanut juuri viime Tiikerit-pelissä tullut tieto, jossa selostaja Maria Nisula nimesi kotijoukkueen Antti Leppälän keskitorjujaliiton puheenjohtajaksi. Tietoomme ei ole tullut asiasta minkäänlaista ennakkotiedotetta, eikä siitä ole myöskään järjestetty kokousta. Ymmärrettävästi siis koko joukkueemme on pöyristynyt, että jo useamman vuoden pestiä hallussaan pitänyt Mikko "pullasyöttö" Väliaho on suistettu puheenjohtajan valtaistuimeltaan näin yllättäen. Asiaa on alettu nyt selvittämään korkeampien tahojen toimesta, ja siihen tullaan palaamaan myöhemmin.

Tule siis sinäkin lauantaina 16.12 katsomaan miten ottelussa käy. Sakkaako Akaa Siilinjärven helteessä kuin valmentaja Tihisen putti Korkeakankaalla vai raapivatko he ottelun itselleen. Sampo on valmiina. Paitsi Leikas. Leikas on todennäköisesti silloinkin kympin uutisissa.

Liput ennakkoon zupticketistä

#TUNNEPELI:

Sampo Volley - Akaa-Volley
Ahmon koulu, Siilinjärvi
Lauantai 16.12. klo 17:00

Kunnioittavin terveisin teidän:

-Majesteetti-