« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

FANITOIMINNAN OMA SIVU

Tällä sivulla kerrotaan kaikesta fanitoimintaan liittyvästä, ilmoitellaan fanimatkoista jne.

Fanitoiminnasta vastaa Harri Kananen, p.040-566 0940, harri@liigasampo.fi

 

 

 

 

SUOMEN CUPIN LOPPUTURNAUS 6.-7.1.2018

Sampo Volley pelaa neljän parhaan lopputurnauksessa Turun uudessa Kupittaan Palloiluhallissa. Lauantaina 6.1. pelataan välierä Hurrikaania vastaan (Toinen välieräpari Etta-Valepa) ja sunnuntaina loppuottelu.

Sampo FanClub ja MatkaPekka järjestävät Turkuun fanimatkan. Matkapaketti sisältää bussikuljetukset Savo-Turku-Savo, majoituksen Börsissä 2hh ja lauantain ottelulipun. Hinta 135€. Ryhmälle on varattu tila katsomon parhailta paikoilta.

Lauantai:
Lähtö Pielavedeltä klo 6:00
Välieräottelu klo 15:00
Majoittuminen
(Naisten finaali klo 18)
Suomen Cupin jatkot, Panimoravintola Koulu n.klo 21.

Sunnuntai:
Aamiainen klo 7-11
Huoneiden luovutus klo 12
Miesten finaali klo 14
Kotimatka

Mikäli Sampo ei pelaa finaalissa, alkaa kotimatka su klo 11:00.

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 31.12. Harrille. Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä vähintään 20.

 

Lisätietoa ja ilmoittautumiset:
Harri Kananen p.040-566 0940, harri(at)liigasampo.fi
Pekka Katainen p.0400-260 985, info(at)matkapekka.fi

 

FANIREISSU PÄRNUUN

Syyskuussa Sampo osallistui Pärnussa järjestettyyn kutsuturnaukseen yhdessä Selver Tallinnan, Flamingo Vilniuksen ja isäntäjoukkue Pärnu VK:n kanssa. Turnaukseen järjestettiin myös fanimatka, joten kokonaisuutena oltiin liikkeellä varsin isolla joukolla. Joukkue matkusti paikalle jo torstaina ja MatkaPekan fanibussi tuli perästä perjantaina. Turnauksen järjestelyt ja olosuhteet ansaitsevat kiitettävän arvosanan, Pärnu VK:N valmentaja Avo Keel oli hankkinut joukkueelle majoituksen, ruokailut ja kaksi pikkubussia viikonlopuksi käyttöön, siitä vielä kerran iso kiitos! Faniporukka majoittui kylpylähotelli Viikingiin, joka oli aivan joukkueen hotellin naapurissa ja pelipaikalle oli matkaa vain muutama sata metriä. Alunperin turnaus tosin piti pelata hieman kauempana sijaitsevassa Pärnu Spordihallissa, mutta päällekäisen buukkauksen vuoksi se siirrettiin pienempään, keskustassa sijaitsevaan urheiluhalliin. Kokonsa puolesta tämä varmasti olikin sopivampi paikka. Sampo otti turnausvoiton kukistamalla Selverin ja Flamingon, sekä pelaamalla päätösottelun tasan Pärnua vastaan.

Lauantain ohjelmaan kuului vielä joukkueen ja fanien yhteinen illanvietto hyvän ruuan ja musiikin siivittämänä. Tämä olikin yksi viikonlopun parhaita puolia, kun joukkue ja erityisesti sen uudet pelaajat, sekä fanit ja talkoolaiset pääsivät tutustumaan toisiinsa. Sunnuntaina startattiin paluumatkalle jo hyvissä ajoin aamupäivällä, joukkue ja faniporukka yhdessä. Tallinnaan jäi muutama tunti ostosaikaa ennen lauttamatkaa ja Helsinkiin saavuttiin alkuillasta. Suomen puoleisella kotimatkalla Tuovinen toisti useampaan kertaan pitkäaikaisen haaveensa saada ajaa bussia mutta tälläkään kertaa siihen ei suostuttu, vaikka Jukka jopa lupasi antaa Pekan (Katainen) valmentaa vastineeksi yhden pelin. Tästäkin huolimatta, tai ehkä osaltaan juuri siitäkin syystä, vastaus oli jyrkkä ei sekä Pekan, että kyydissäolijoiden taholta :)

 

MATKAPEKAN JA SAMPO FAN CLUBIN MM-MATKA

Syyskuun alussa 2014 Sampo Fan Club ja MatkaPekka järjestivät ikimuistoisen matkan Puolan Katowiceen, lentopallon MM-kisoihin.
Alla mukana olleen Timo Laukkasen lyhyt matkakertomus:

LENTOPALLOFANIEN KESTOTESTI: PIKAVUOROT SAVO-KATOWICE-SAVO

MatkaPekan järjestämä bussimatka lentopallon MM-kisoihin Puolan Katowiceen sai niin suuren suosion, että matkaan lähettiin kahdella linja-autolla, joista toinen starttasi Pielavedeltä lauantaina 30.8. kello 13 ja toinen Iisalmesta samoihin aikoihin. Iisalmen bussi ajoi 5-tietä ja Pielaveden auto keräsi lisämatkustajia Pielavedeltä lähteneiden kymmenkunnan tueksi Tampereen kautta ajaessaan niin, että satamassa meitä oli toisen bussin tavoin 35 matkustajaa, joka olikin sopiva määrä edessä vielä Tallinnan jälkeen oleville runsaalle 1200 kilometrille. Kellon näyttäessä jo sunnuntain puolta, molemmat autot suuntasivat keulansa Via Baltican pimeään yöhön. Erinomaisen hyvin rytmitetty matka jatkui reittiä Riika-Kaunas-Varsova kohti Katowiceä, jonne saavuttiin aika rajun ukkoskuuron vastaanottamana noin klo 22. Puutuneita jäseniä ja istumalihaksia oikoen majoituimme noin 500 metrin päässä pelipaikasta olevaa hotelli Katowiceen.


Ryhmäpotrettia hotellin parkkipaikalla.

Maanantain ohjelmassa oli ottelu Kuubaa vastaan, jonka Suomi jännittävien vaiheiden jälkeen voitti 3-2. Tiistaina ei ollut otteluita, joten silloin oli Pekka järjestänyt halukkaille mahdollisuuden vierailla Krakovassa ja Wieliczkan suolakaivoksessa. Keskiviikkona Suomi pelasi Etelä-Koreaa vastaan puhtaan 3-0 voiton, johon otteluun oli tullut jo runsaasti lisää suomalaisia. Kaikkiaan meitä arveltiin loppuviikon otteluissa olleen jopa viitisen tuhatta.

Torstaina tehtiin kaikki osallistujat todella hiljaiseksi vetänyt retki Auschwitzin keskitysleirimuseoon sekä vieressä sijaitsevaan Birkenaun tuhoamisleiriin, joiden polttouuneihin päätyi natsien toimesta yli 1.5 miljoonaa ihmistä. Paluumatkalla tunnelma bussissa oli lähes käsin kosketeltavan ahdistava, kun voi omin silmin nähdä kaikki ne kauheuden laitokset, joista aiemmin oli vain lukenut ja nähnyt kuvia.


Matkanjärjestäjä Pekka ja lentopalloliiton entinen toimitusjohtaja Antti Heikkinen.

Perjantaina katsottiin ottelu yhtä suurta mestarisuosikkia, Brasiliaa vastaan jossa Suomi pani kahdessa erässä todella kovasti hanttiin saaden ensimmäisessä erässä kaksi ja kolmannessa yhden eräpallonkin.  Lopulta brassit kuitenkin korjasivat potin luvuin 3-0. Lauantaina oli sijoituksen kannalta tärkeä ottelu, jonka Saksa harmillisesi vei luvuin 3-1. Lopullisesti Suomi ratkaisi alkulohkon kolmannen sijansa sunnuntain ottelussa Tunisiaa vastaan, joka päättyi selvään 3-0 voittoon. Bussit lähtivät paluumatkalle välittömästi tämän ottelun päätyttyä, koska piti joutua seuraavana iltana klo 18 lähtevälle lautalle. Autossa Tissarin Meri ja Heikkisen Antti kouluttivat Siirilän Pekan sellaiseksi tupenpeluun taktikoksi, että meinasivat itse joutua Penttisen Riston kanssa pelanneen Pekan toimesta tuppeen. Onneksi minun ei nyt tätä heille häpeällistä asiaa tarvitse koko lukijakunnalle julistaa.

Kaiken kaikkiaan matka oli erinomaisen onnistunut, josta kiitos lankeaa kokeneelle matkanjärjestäjälle Pekka Kataiselle, toiselle kuljettajalle Matti Kaajalahdelle, Pekan Timo-veljelle, sekä koko mainiolle matkaseurueellemme, joka ainakin meidän autossamme oli erittäin mukava. Uskon, että tähän yhtyy myös Iisalmen bussin joukko. Maamme-laulun kajahdus upealla Spodek-Areenalla sekä suomalaisten esiintyminen myös hallin ulkopuolella saivat ihailua muiden taholta... Tultuamme paluumatkalla Latvian puolelle, meitä tuli tapaamaan entinen Sampon huippupelaaja, keskitorjuja Janis Grinfelds, joka oli huomannut MatkaPekan bussin seisovan liikenneaseman pihassa.


Matkalla tavattiin tuttuja.

Hyvissä voimin, yllättävän pirteinä ja tavattoman tyytyväisinä viimeiset kyytiläiset jalkautuivat Pielavedelle kello neljän jälkeen tiistaiaamuna, takanaan 4200 km linja-autokyytiä ja ikimuistoiset lentopallon MM-kisat.

Teksti ja kuvat:
Timo Laukkanen

Matkanjärjestäjät kiittävät

Reissu oli kyllä kaikin puolin onnistunut. Kaiken kaikkiaan projektiimme osallistui satakunta henkeä, joista suurin osa siis bussikyydeissämme Pekan ja Tuovisen Timon kyydissä. Kahden bussin mittariin kertyi reilussa viikossa yhteensä noin 8000 km. Taukoineen, retkineen ja lauttamatkoineen jokainen teki taivalta yhteensä noin 70 tuntia. Tämä ei olisi ollut mahdollista ilman hyvää porukkahenkeä, yhteisellä asialla ja hyvällä asenteella varustettuja matkustajia, jotka halusivat -ja saivat- olla osana Suomen upeaa menestystä maailman parhaiden joukossa.

Timo yllä kertoi tunnelmia Pielaveden bussin osalta, kiitos siitä. Iisalmi-Kuopio -suunnan bussissa tunnelmat olivat melko tarkkaan saman suuntaiset, siitä pitivät huolen "Sinisten enkeleiden tuppikerho", takapenkkien monipuolinen ohjelmisto sekä varsinkin paluumatkalla riittävän sitkeät unenlahjat.

Lyhyesti sanottuna: KIITOS KAIKILLE MUKANAOLLEILLE! Te teitte tästä matkasta unohtumattoman elämyksen. Erityiskiitokset vielä TE-matkojen Timolle, jonka ajokokemus euroopassa oli jouhevan matkanteon edellytys, sekä apukuski Esko Haataiselle.

Alla muutama kuva lisää reissulta. Pyrimme saamaan aikaiseksi vielä kattavammankin kuvagallerian kisaviikolta, sen linkki tulee sitten myös tänne.

 

MatkaPekan ja Sampo Fan Clubin puolesta:

Pekka Katainen & Harri Kananen

  

  


  

  

  

Kansikuva: Tuomas Pelto (c) Raisio 2013