« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Hurrikaanin päänahka vielä saamatta

11.01.2015 00:00

 

Sampo ja Hurrikaani ottivat lauantaina toista kertaa yhteen tällä kaudella. Edellinen kohtaaminen Loimaalla päättyi marraskuussa Hurrikaanin eduksi 3-0, eikä kauan kaivattua voittoa tullut vieläkään, vaikka uusi passari toikin ensimmäisessä ottelussaan jo paljon uusia ulottuvuuksia kotijoukkueen peliin.

Jared Krausen ensiesiintyminen oli houkutellut Ahmon koulun katsomoon kauden ennätysyleisön 823 henkeä. Peliä tarkkailemassa oli vapaapäivänään lähes koko LEKA Volleyn miehistö ja muun muassa maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo.

Sampo aloitti kuusikolla Krause-Seppänen-Väliaho-Poikela-Leikas-Ikonen ja liberona tällä kertaa jalkavammastaan toipuva Herrera. Hurrikaanin aloituksessa oli vakioseitsikko, paitsi hakkurina loukkaantuneen Cedicin tilalla oli nuori Tapio Toiviainen.


Herrera oli toipunut jalkavammastaan ja pystyi jo pelaamaan liberona.

Ottelun alussa Hurrikaani määräsi heti tahdin ja hallitsi avauserää mielin määrin. Sampolaisilla alku meni vielä hieman ihmetellessä ja luottamuksen hakemisessa passarin ja hyökkääjien kesken. Hurrikaani pelasi hyvin määrätietoisesti ja kun Sampo vartioi Petrusevicsia tarkemmin, pääsi Toiviainen mellastamaan hyvillä tehoilla. Avauserän lopulla Ikonen sai antaa tilaa Kaatrasalolle, mutta erävoittoon sillä ei ollut enää vaikutusta vaan vieraat veivät sen lopulta rumin lukemin 16-25.

Toisessa erässä jatkettiin siitä, mihin ensimmäisessä jäätiin. Heti erän alussa Matti Oivanen pääsi syöttämään viisi kertaa putkeen. Seppäsen hihan pehmettyä Jukka vaihtoi hänen tilalleen viime ajat liberona pelanneen Ilari Sivosen. Teknisellä eroa oli jo kuusi pistettä ja vaikka kotijoukkue kuroi vielä tuntumalle, oli Hurrikaani jälleen lopussa vahvempi ja vei erän 18-25.

Kolmanteen erään Sampo käänsi uuden vaihteen päälle , eikä vierailija päässyt tekemään isoa eroa. Kymmenen pisteen tienoille mentiin tasaisesti, sen jälkeen Hurrikaani käväisi kolmen pisteen johdossa mutta se kurottiin nopeasti kiinni ja tasapisteissä painettiin koko loppuerä. Krause esitteli pari kertaa lyöntikättään toisesta kosketuksesta, mikä herätti kunnioitusta ja vahvistaa ennakkokäsitystä miehen pelitaidoista. Erän lopulla Aleksi Kössi kävi syöttövaihdossa ja vetäisikin hyvän kierteisen leijasyötön, valitettavasti tämä kuitenkin kiersi verkkoantenniin asti. Sammon kolmannessa eräpallossa Jared Krausen syöttö nousi vastapalloksi, eikä Aleksi Kaatrasalo antanut siinä tilanteessa armoa entiselle kotijoukkueelleen, vaan niittasi erävoiton 27-25.

Neloserä oli kolmannen tapaan hyvätasoinen. Hyvää taistelua nähtiin molemmin puolin sekä verkon päällä, lattian pinnassa ja mainosaitojen takanakin. Hurrikaani kuitenkin osoitti, miksi se on sarjataulukon kärkinelikossa. Erän loppupuolella muuan ex-sampolainen tempaisi taas viiden syötön putken ja vei joukkueensa ottelupalloon. Siitä vielä selvittiin, mutta Krausen syöttäessä arviolta kahdeksasosatuuman verran pitkäksi, kuittasi Hurrikaani erän lukemin 20-25 ja koko ottelun siis 1-3.

Ottelun tilastot


Jared Krause vastasi odotuksia.

Ottelun Top-5 eli highlightsit:

1. Jared Krause. Viikon sisään matka maapallon toiselta puolen ja muutaman yhteisharjoituksen jälkeen jo debyyttiottelussaan lunasti hänelle asetetut odotukset. Muutama viikko lisää ja saanee joukkueesta huomattavasti enemmän irti.

2. Kauden yleisöennätys. 823 henkeä on kova lukema. Pienen gallupin mukaan useat heistä olivat ensikertalaisia mutta aikoivat tulla uudelleenkin ja käydä kokemassa myös Pielaveden ainutlaatuisen tunnelman.

3. Enderwin Herrera. Yllättäen liberona pelannut Eddy hoiti tonttinsa lisäksi myös muut hänelle ominaiset tehtävät, hän tsemppasi joukkuettaan ja hauskuutti yleisöä. Eddy kietoutui erään tiikerin päätteeksi rajatuomari Viivi Savolaiseen niin tiukasti että tuomari pyllähti parkettiin. Hän kävi myös lyömässä käsipäivää vastustajan vaihtopenkillä ja pyysi välillä vaihtoa katsomossa istuneen entisen joukkuetoverinsa, Timo "Dole" Tolvasen kanssa.

4. Tapio Toiviainen. Vasta 19 vuotta täyttänyt Loimaan Jankon kasvatti täytti hänelle asetetut, isohkot Vladimir Cedicin saappaat hinenosti ja takoi palloa hyvillä tehoilla 19/+14. Katsomossa ollut Köpi saattoi hyvinkin raapustaa hänen nimensä muistikirjaan tulevaisuuden varalle. Olisi sijoittunut paremminkin, mutta teki lopulta vain sen, mitä Cedickin olisi tehnyt terveenä ollessaan.

5. Sammon yleispelaajat. Viime ottelut liberona pelanneen Ilari Sivosen  paluu yleispelaajan tontille ja loppua kohti yhteispelin uuden passarin kanssa löytäneen Antti Poikelan otteet ansaitsevat myös maininnan. Varsinkin Poikelan potentiaalista ja ulottuvuudesta tullenee olemaan kevään mittaan vielä iso apu joukkueelle.

Sijoilla ynnä muut:
-Matti Oivanen. Massen hyppysyötössä on kohdalleen sattuessa potkua kuin villioriissa, eikä mies helpolla erehdy verkkopelissäkään. Mutta senhän me kaikki tiedämme.
-Jeren loppukommentit. "Tällä hetkellä minun ajatuksisssani on kaikki palaset paikallaan, mikä meidän kuusikko tulee olemaan. Kun aiemmin ollaan puhuttu siitä palapelistä, minulle on täysin selvää, millä me tullaan." Mutta senhän me kaikki tiedämme.

Hurrikaanin juttu

Ottelun lehdistötilaisuus (video)

 

Tiedotus/KH