« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Viisieräinen, vaikka väkisin

25.01.2015 00:00

 

 

 

Jälleen kerran saivat Sampo ja Loimu taiteilla täydet viisi erää ennen kuin paremmuus selvisi. Tälläkin kertaa Sampo oli lopulta vahvempi ja kuittasi kaksi sarjapistettä lukemin 3-2 (25-13, 25-23, 17-25, 25-27, 15-11).

Ottelu alkoi molemmilla hieman muuttuneilla kokoonpanoilla, kun Sampo sai Herreran takaisin yleispelaajaksi, toisena yleispelaajana aloitti Ankudovich. Loimulta puuttui porukasta Urpo Sivula, häntä korvasi Ossi Rumpunen ja Ossin paikalla oli Borichev.

Avauserä lähti sujumaan ihmeenkin hyvin, kun Loimulla lipsui vastaanotto pahan kerran ja hyökkäyksistä neljäsosa päätyi suoraan virheeksi tai torjuntaan, Sammolla taas maagisen 100% hyökkäystehon saavutti kolme pelaajaa. Kauaa ei tarvinnut lattioita luututa kun erä oli taputeltu.

Toisessa erässä leikki jatkui pitkälti samalla kaavalla, Tosin Rumpusen veljekset tekivät erässä 12/+10, kun edellisessä lukema oli 4/-4. Siinä oikeastaan syy tasaisempiin lukemiin.


Eddy ja Mikko tuulettaa.

Pitkän tauon jälkeen, yllätys yllätys, tilanne kääntyi päälaelleen. Loimu ei ollut valmis myymään nahkaansa ja Sampo nosti virhemääräänsä reilusti. Pallo ei pomppinut kotijoukkueelle edes tuurillakaan ja erä kirjattiin Loimulle.

Neloserä oli hetkittäin ehkä parasta lentopalloa, mitä Pielavedellä on vähään aikaan nähty. Vastapainoksi nähtiin tosin myös monta epäselvää tilannetta, joita selviteltiin tuomaritornin äärellä tuon tuosta. Molemmat joukkueet kuitenkin taistelivat tosissaan sarjapisteistä ja lopulta Sammon neljä ottelupalloa sulivat virheisiin, joista suurin osa oli toki aivan omia mokia.


Välillä palloa haettiin monen miehen voimin katsomostakin.

Viidennessä erässä mentiin jälleen aivan tasatahtia puoliväliin asti ja nyt joukkueet saivat pelata keskenään. Loppupuolella Sampo sai tehdyksi hieman etumatkaa ja saavutti jälleen ottelupallotilanteen kolmen pisteen edulla. Tällä kertaa niitä ei hukattu, vaan Jared Krause päätti ottelun omalla hyökkäyksellään.


Ottelun avauskuusikko myös päätti ottelun. Ykkösnyrkki alkaa hahmottua.

Lehdistötilaisuudessa oli harvinaisesti kaksi tyytyväistä valmentajaa:

Henri Tuomi:
-Pirun tyytyväinen pitää olla pisteeseen, harvoin näin on hävityn pelin jälkeen. Lähtökohdat oli vaikeat kun Urpo Sivula puuttui ja siksi kaksi pelipaikkaa piti vaihtaa. Se tietysti näkyi eikä Borichev aluksi onnistunut. Neljännen erän nousu oli hyvä, siinä tosin Sampo auttoikin meitä.

Jukka Tuovinen:
-Voitto oli tärkeintä tänään. Kolmekin pistettä oli tarjolla, eikä tuosta tilanteesta tietysti saisi enää hävitä. Peli menee eteenpäin koko ajan, nyt pystytään jo kentälläkin puhumaan asioista. Syöttö toimi aika ajoin hyvin. Tyytyväinen lopulta kahteen pisteeseen ja siihen, ettei selkäranka katkennut neloserän häviöön. Harmi, ettei Upi ollut mukana, se olisi helpottanut meidänkin pelaamista.

Ottelun tilastot

Loimun juttu

Eemelin kuvat ja Teemun kuvat

Ottelun Highlightsit eli kärkiviisikko:

1.Jared Krause. Ammattimies näyttää yhä useammin olevansa onnistunut hankinta ja yhteispeli hyökkääjien kanssa sujuu päivä päivältä paremmin. Passit ovat tasalaatuisia ja hyökkäys monipuolisempaa kuin aiemmin. Pelaa rohkeasti huonostakin paikasta ja saa sillä usein hyökkääjän tyhjälle paikalle. Hyökkää myös itse aktiivisesti, tänään yhtä monta hyökkäystä kuin Kaatrasalolla.

2. Enderwin Herrera. Paluu yleispelaajan tontille ja hyökkäysvastuuseen on selkeästi iso palanen joukkueelle. Pitää sekä joukkueensa, että yleisön fiiliksissä.

3. Tunteet. Pielaveden hallissa oli ajoittain tunnelmaa lähes kuin ennen vanhaan. Tunteita nostatti yhteenkuuluvan yleisön ja joukkueen mielissä paitsi tuomaristo, myös upeat pelisuoritukset puolustuksineen ja pitkine palloralleineen. Urheilu on elämyskulttuuria ja nyt lippurahat saivat vastinetta.

4.Ossi Rumpunen. Vieraalle/tutulle/tutulle/vieraalle pelipaikalle palannut Rumpunen osoitti olevansa kapteenin tehtävän arvoinen. Täysillä mennään, vaikka mikä olisi. Käsi kuin ruoskan sivallus.

5. Ottelun taltiointi. Vaikka välillä on ollut pelejä joissa paikalla ei ole ollut kuvaajaa, oli niitä nyt paikalla kaksin kappalein. Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, joten kiitos Eemeli ja Teemu. Linkit kuviin galleriassamme.

 

Tiedotus/KH
Kuvat: Eemeli