« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Tiikerien kynnet tylsyivät

08.02.2015 00:00

 

Lauantain kotiotteluun oli ladattu paljon odotuksia Sammon nousujohteisen pelin ja sarjan kärkipään joukkueen kohtaamisen myötä. Niinpä Pielaveden sali pullisteli lähes viimeistä paikkaa myöden täynnä, kun Kokkolan Tiikerit ja Sampo iskivät yhteen.

Jo lämmittelyvaiheessa näki, että molemmat joukkueet olivat valmistautuneet hyvin ja luvassa on kovatasoista lentopalloa. Tiikerit aloitti ottelun ykkösmiehistöllään Kehoe, Siirilä, Sauss, Hietanen, Leppälä, Ojansivu ja liberona Hyvärinen. Sammon avaus oli sama kuin edellisessä pelissä, eli Herrera, Seppänen, Väliaho, Kaatrasalo, Krause, Leikas ja liberona Sivonen. Häyrisen Eetukin oli pukenut varusteet, joten Hakala oli tällä kertaa joukkueenjohtajan roolissa.

Avauserässä Tiikerit onnistuivat ottamaan heti alkuun pienen johdon, jonka Sampo kuroi nopeasti kiinni ja meni johtoonkin. Loppuerä eteni kotijoukkueen hallinnassa aina tilanteeseen 22-17, josta parin oman virheen ja parin tiikeritorjunnan siivittämänä vieraat tasoittivat. Tiikerit saivat yhden eräpallonkin, mutta eivät pystyneet sitä hyödyntämään. Krausen torjunnalla ja perään Herreran hyökkäyspisteellä Sampo vei ensimmäisen erän 26-24.


Tiukan erän voitto antoi entisestäänkin lisää itseluottamusta.

Toisessa erässä vieraat kävivät johtoasemassa ainoastaan ensimmäisen pallon jälkeen, siitä eteenpäin tilanteet nopeasti 5-2, 9-3, 12-4 ja 17-10. Tuolloin syöttöruutuun asteli Timo Leikas ja murskasi Tiikerit lopullisesti syöttäen erän loppuun mennessä kolme ässää ja muutaman niin pahan, että ne joko nousivat Sammon puolelle, tai jouduttiin toimittamaan helppona heittona takaisin. Erä päättyi tylyihin lukemiin 25-10 ja Tiikerien mukana seuranneesta faniporukasta löytyi järkyttyneitä ilmeitä pitkä rivi.

Kolmannen erän alkuun vieraat saivat ensimmäisen tapaan pienen johtoaseman. Leppälän lyötyä torjuntaan tilanne tasoittui 4-4, jonka jälkeen mentiin tasatahtiin vielä muutama pallo. Krausen huikeat taidot saivat hyökkääjämme useasti hyville paikoille jolloin Timo ja Eddy nautiskelivat kurittaessaan tiikerikenttää. Ero kasvoi sampolaisten hyväksi lukemiin 15-10 ja 20-13, jolloin nähtiin ehkä illan komein torjunta kun Robert Seppänen otti yksin kiinni Matti Hietasen kovan lyönnin. Sampo näytti jo marssivan helppoon erävoittoon, kunnes tilanteesta 23-15 alkoi vieraiden nousu, joka kylläkin oli pitkälti seurausta Sammon löysäilystä ja virhesumasta. Tiikerit tulivat jo kahden pisteen päähän Jukka Tuovisen kahdella aikalisällä pitämästä puhuttelusta huolimatta. Pallo poltteli molempien hyppysissä ja loput pisteet tulivatkin virheillä. Sammon etumatka siis piti ja erä päättyi 25-22, jolloin 742 hengen ennätysyleisö räjähti tuulettamaan ensimmäistä voittoa Tiikereistä yli kahteen vuoteen.

Ottelun parhaina palkittiin Leikas ja Tommi Siirilä. Otteluisäntä Lähitapiolan pisteet menivät tällä kertaa kaikki kotijoukkueelle (Leikas3, Krause2, Herrera1), mikä kertoo osaltaan illan ylivoimasta.


Elli tuli kovaa ja korkealta, niin verkolta kuin syöttöviivaltakin.

Lehdistötilaisuudessa molemmat valmentajat kehuivat Sammon tasapainoista peliä ja erityisesti puolustuspelaamista.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:
- Onnittelut, kotijoukkue oli energinen ja hyvällä naamalla tänään liikkeellä, puolustivat kaiken mahdollisen. Iso osa päivän pelistä kuuluu Sammolle. Syöttö-vastaanotto pelissä hävittiin piirun verran. Tämmöisessä kyydissä ei ole hetkeen oltu, kuin mitä tänään toisessa erässä. Ei auta kuin painua Hollihakaan hommiin.

Jukka Tuovinen, Sampo:
- Kaikilta hieno peli tänään, ei ollut heikkoa osa-aluetta. Timolla (Leikas) hyvä flow syöttöpelissä. Kaksi hyvää joukkuetta oli vastakkain, puolustuspelissä oltiin piirun, no ehkä parikin piirua parempia. Tästä täytyy pitää nyt kiinni, peli menee kyllä joka askeleella eteenpäin. Eniten kehitettävää on vielä torjunnassa, vaikka sekin oli hyvä tänään.

Katso koko lehdistötilaisuus (video)

Ottelun tilastot

Teemu Hassisen kuvat

Tiikerien otteluraportti

Ottelun matsikooste (video, 42 min.)

Ottelun TOP-5:

1. Sammon joukkuepeli. Koko joukkue oli selvästikin tehnyt töitä salilla ja saumaton yhteispeli palkittiin, heikkoa lenkkiä ei löytynyt. Tästä iso kiitos kuuluu valmentaja Jukka Tuoviselle, jolla on talven vaikeuksista huolimatta ollut selvä visio, miten kehittää joukkuetta määrätietoisesti kohti kevättä.

2. Kauden ennätysyleisö Pielavedellä. 742 henkeä sai aikaan sellaisen tunnelman pienessä hallissa, että siinä on kotijoukkueen pelaajan jo vaikeaa pelata huonosti.

3. "Historiallinen" voitto. Sampo on voittanut Tiikerit viimeksi marraskuussa 2012 Iisalmessa. Henkisesti paljon enemmän kuin kolme pistettä.

4. Tiikerien fanijoukot. Bussilastillinen väriä tunnustavia faneja jaksoi kannustaa omiaan vaikeinakin hetkinä ja toivat oman ison osansa hallin tunnelmaan. Hyväkäytöksistä porukkaa, tervetuloa uudelleen.

5. Lelu Ojansivu. Lelu on aina oma, reikäpäinen itsensä. Tänään syöttöhirmun ässä/virhetilasto oli poikkeuksellinen 0/5, olisiko mielessä voinut olla odottava lauantai-illan vietto muualla, kuin joukkueen bussissa kotimatkalla?

 

Tiedotus/KH
Kuvat: Eemeli Kiukkonen