« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Riento kaatui rutiinilla

09.02.2015 00:00

 

Sampo onnistui toistamiseen nappaamaan viikonlopulta täydet kuusi pistettä, kun sunnuntaina kaatui Riento suoraan kolmessa erässä. Mikään läpihuutojuttu ottelu ei kuitenkaan ollut, vaan Riento taisteli hyvin mukana varsinkin kahden viimeisen erän lopuille asti, kunnes kotijoukkueen rutiini ja materiaaliero osoittautui ylitsepääsemättömäksi.

Avauserä meni vielä eilisillä lämpimillä, tai sitten Riento ei ollut vielä herännyt otteluun. Eddy Herrera nakutti palloa lattiaan milloin mistäkin välistä ja hoiti myös oman siivunsa vastaanotosta. Timo Leikas antoi myös pallolle kovaa kyytiä syöttäen kaksi peräkkäistä ässääkin. Hyökkäyspäässä sen sijaan tulos jäi vaisummaksi. Erä oli nopeasti ohi 25-16.


Ellin hyppysyöttö oli tehokas koko viikonlopun.

Toisessa erässä tapahtui jonkinlainen suunnanmuutos. Riennon vastaanotto heikkeni entisestään mutta joukkue piti silti Sampoa ahtaalla puolet erästä, johtaen vielä parinkymmenen pisteen tienoilla. Suurin kunnia tästä kuuluu viisaasti hyökänneille Pennaselle ja Savimäelle, tosin kotijoukkueen virheily sitä tietysti auttoi. Jukka Tuovinen vaihtoi hakkuriksi harjoituksissa hyviä otteita esittäneen Eetu Häyrisen, joka saikin pelata ottelun loppuun. Erä venyi jatkopalloille ja päättyi lukemiin 28-26. Sampo teki erässä 10 suoraa virhettä ja törmäsi viisi kertaa torjuntaan.

Kolmannen erän alkupuoliskolla kotijoukkue keräsi jo mukavan tuntuisen johdon, mutta vieraat eivät lannistuneet vaan kuroivat eron nopeasti kiinni. Riento puolusti tapansa mukaan hyökkäyksiä uskomattomistakin paikoista ja piti pelin tasaisena. Eetu Pennanen saatiin pidettyä kurissa mutta vieraiden sankariksi oli nousta keskitorjuja Farouq Hedhili, joka hyökkäsi muutaman kerran napakasti ja syötti pari peräkkäistä ässää tarkasti Robert Seppäsen ja takarajan väliin. Sammon hakkuriksi edelliserän lopulla tullut Häyrinen pelasi hyvän ja virheettömän erän. Erä päättyi lukemiin 25-23.


Eetu "Höyry" Häyrinen sai vastuuta ja onnistui.

Jared Krause putsasi jälleen palkintopöydän tultuaan palkituksi Sammon parhaana, Riennon parhaana otteluisäntä Siilinjärven Yrittäjät palkitsi ansaitusti Farouq Hedhilin. Lähitapiolapisteistä kolme meni Krauselle, kaksi Herreralle ja yksi Hedhilille.

Ottelun tilastot

Ottelun lehdistötilaisuus (video)

Voiton myötä Sampo saalisti viikonlopulta yhdessä Tiikeri-pelin kanssa täydet kuusi pistettä kuudessa erässä. Sarjasijoitus nousi tasaisessa keskikastissa kahdessa päivässä kahdeksannelta sijalta kuudenneksi. Tulevan viikon aikana sijoitus voi toki muuttua toisten joukkueiden pelatessa keskenään, Sammon seuraava peli on viikon kuluttua sunnuntaina Kalajoella, jossa Liiga-Särkät isännöivät alkavaa neljän pelin vieraskiertuetta.

Vaikean alkukauden jälkeen on Sampo pystynyt tammikuun puolivälin jälkeen ottamaan kaikista peleistään pisteitä ja voittanut tuona aikana mm. LEKA Volleyn, Loimun ja Tiikerit. Positiivista on myös se, että ennen runkosarjan loppua saamme vielä tilaisuuden mitata tasoamme Ettaa, Hurrikaania, Loimua ja Valepaa vastaan.

Tiedotus/KH
Kuvat arkistokuvia/Eemeli