« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Valepasta työvoitto

01.03.2015 00:00

 

Helmikuu huipentui Pielavedellä kärkikamppailuun, kun hallitseva mestari Valepa saapui vieraisille. Sammon hyvät otteet helmikuussa antoivat uskoa yleisöllekin, jota oli saapunut hallille yli 700 henkeä. Otteluisäntä Keitele Forest oli tällä kertaa saapunut hieman normaalia pienemmällä porukalla, joten istumapaikatkin riittivät kaikille.

Molemmat joukkueet aloittivat ottelun vakiintuneilla kuusikoillaan, paitsi Valepan kokoonpanosta puuttunutta Korhosen Jarmoa tuurasi liberona Sakari Mäkinen.


Antti Poikela on vakiinnuttamassa paikkaansa toisena yleispelaajana.

Valepa aloitti ottelun vahvasti ja Jukka Tuovinen joutui katkaisemaan pelin aikalisällä jo tilanteessa 0-4. Sampo ei oikein saanut omaa peliään kulkemaan ja nousi lähimmilläänkin kahden pisteen päähän. Erän loppupuolella Pollock sai jälleen vastaanottomme hajalle ja ero repesi lopulta kuuteen pisteeseen.

Toinen erä oli oikeastaan peilikuva ensimmäisestä. Sampo otti ohjat käsiinsä alusta lähtien, eikä vieraat löytäneet siihen lääkettä vaikka Ugis Krastins piti jo puoleen erään mennessä pari varsin lämminhenkistä aikalisää. Etumatka piti ja Sampo kuittasi erän itselleen 25-22.


Ilari ja Eddy antoivat Mikolle palautetta. Hyvää vai huonoa?

Pitkän tauon jälkeen kolmas erä eteni tasaisissa merkeissä. Sampo hallitsi erän alkupuolen muutaman pisteen turvin, mutta teknisen aikalisän jälkeen Valepa sai muutamia peräkkäisiä onnistumisia ja otti johtopaikan. Pari torikokoustakin pidettiin kun tuomaristo oli eri mieltä pelaajien kanssa ja välillä keskenäänkin. Lopputuomioihin oli tyytyminen ja erä kirjattiin vierasjoukkueelle kuitenkin selvin lukemin 20-25.


Silloin tällöin on hyvä vaihtaa näkemyksiä keskenään.

Neloserässä Sampo näytti, että on tosissaan päättänyt voittaa ottelun. Turhat virheet karsiutui pois ja pelin kaikki osa-alueet olivat hyvin hallussa. Jukka teki muutaman onnistuneen syöttövaihdon ja torjuntojakin napsui aiempaa paremmin. Yksistään Kaatrasalolle kirjattiin erässä neljä torjuntaa. Erä päättyi lukemiin 25-19.


Hautamäen Hannu joutui välillä kentän kunnostukseen.

Viidennessä erässä peli jatkui samanlaisena kuin edellisessä, Sampo piti homman lapasessa eikä päästänyt vieraita käyttämään vahvuuksiaan. Valepan hakkuri Sjoerd Hoogendoorn otettiin kiinni kolme kertaa saamistaan viidestä passista kun taas virkaveli Leikas torjuttiin samasta määrästä vain kerran. Erä päättyi selvin lukemin 15-10 ja koko ottelu siis Sammolle 3-2.
Elli täyttää Dolen jättämän paikan joukkueen pelleilijänä vähintäänkin hyvin.

Ottelun tilastot

Ottelun kuvat

Valmentajien kommentit (video)

Sammon helmikuu oli kokonaisuutena upea, kahdeksasta pelistä seitsemän voittoa joissa molemmat kärkijoukkueetkin joutuivat taipumaan. Runkosarjassa on jäljellä vielä kaksi ottelua, joissa Sammolla on mahdollisuus osoittaa kuntoaan kärkijoukkueille puolivälierien valintoja ajatellen.

 

Tiedotus/KH
Kuvat: Teemu Hassinen