« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Loimaan ylpeys nöyrtyi vihdoinkin

01.03.2015 23:56

 

Sunnuntaina oli Siilinjärvellä tarjolla himoittu päänahka, kun viimeiset pari vuotta Sammolle voittamattomaksi osoittautunut Hurrikaani asettui vastaan runkosarjan viimeisessä kotiottelussa. Ottelu kiinnosti savolaista lentopalloyleisöä, sillä halliin mahduttautui peräti 815 katsojaa. Joukossa oli myös pari linja-autoryhmää, kun Sonkajärven ja Iisalmen lentopallojunioreita vanhempineen tuli yhteiskyydillä ja Iisalmen eläkeläisten lentopallokerho saapui niin ikään bussilla. Näin huippuottelua oli todistamassa sekä nuoria tulevaisuuden lupauksia, että jo kokeneempaakin kaartia.


Täysi tupa seuraamassa peliä.

Jo ennakkoon oli uumoiltu, että Sammon peli on Hurrikaanin voittamiseen tarvittavalla mallilla, olihan joukkue voittanut lopputalven aikana kaikki vastaan tulleet kärkiporukat. Edelliseltä illalta alla oli kuitenkin viisieräinen kamppailu Valepan kanssa, jonka olisi luullut painavan vielä pohkeissa. Tämä ei kuitenkaan peliesityksissä näkynyt, vaan Sampo kuittasi voiton suoraan kolmessa erässä (-23, -17, -16).

Ensimmäinen erä alkoi vierasjoukkueen kannalta shokeeraavasti, kun Sampo otti nimiinsä neljä ensimmäistä palloa. Erän puolivälissä alkoi Hurrikaanin kiri. Hakkuri Vladimir Cedic oli melko tarkassa vartioinnissa, mutta teki tuhoa syöttöruudussa ja hyökkäyspäässä muut paikkasivat. Sammon muutamat virheet toki edesauttoivat vieraiden rynnistystä. Erän loppupuolella sattui mielenkiintoinen episodi, kun erästä rajapalloa selviteltiin monen tuomarin voimin ja jälkitilanteessa myönnettiin yhtä aikaa Hurrikaanille syöttölupa ja Sammon kapteenille tilaisuus tarkistaa pöytäkirja. Varmaankin tuosta tilanteesta isännät keräsivät sen verran kiukkua itseensä, että kiipesivät muutaman pisteen takaa tasoihin ja lopulta erävoittoon.


Herrera ehti välillä vaihtamaan kuulumisia Cedicin kanssa.

Toisen erän alun jälkeen Sampo karkasi omille teilleen, eikä vieraista ollut tämän jälkeen haastajaksi vaan ero kasvoi tasaisesti sampolaisten hyväksi. Hurrikaanin valmentaja Ville Kakko pyöritti lähes koko miehistöään etsien kentälle uutta energiaa. Erä päättyi erikoisella tavalla, kun eräpalloa syöttäessä pelikenkä lipsahti takarajan päälle ja syöttövuoro vaihtui Hurrikaanille. Kuinka ollakaan, vastapuolella kävi sama homma ja tarvittava piste tuli siitä.

Kolmas erä alkoi jälleen Sammon rynnistyksellä, jonka jälkeen Kakko komensi kentälle loputkin vaihtopenkistään. Nuorista miehistä ei kuitenkaan sateentekijöiksi ollut, vaan kyseessä oli pikemminkin koulutustapahtuma. Erän oltua käytännössä jo ratkennut, meni Sammonkin peli hieman rantapalloiluksi ja ottelupalloja tarvittiin peräti neljä kappaletta.

Otteluisäntä Hira Oy palkitsi ottelun parhaina pelaajina Hurrikaanilta libero Jesse Mäntylän ja Sammolta Enderwin Herreran. Lähitapiolapisteet menivät Krauselle(3), Herreralle(2) ja Mäntylälle(1).


Krausen yhteispeli hyökkääjien kanssa paranee yhä.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa ei suurempia analyysejä valmentajilta herunut:

Ville Kakko, Hurrikaani: Eipä tästä saa analyysiä kun ei syntynyt peliäkään. Tältä se näyttää, kun kentällä on vain yksi joukkue joka pelaa lentopalloa.

Jukka Tuovinen, Sampo: Oltiin tänään valmiimpia kuin eilen Valepaa vastaan, kaikki lähti meidän hyvästä syötöstä, eikä heikkoa lenkkiä ollut.

Valmentajat kertoivat myös hieman ajatuksiaan tulevista pudotuspeleistä ja siihen liittyvästä valintasysteemistä. Nämä ja tarkemmat kommentit pelistä voit katsoa videolta allaolevasta linkistä.

Ottelun tilastot

Ottelun kuvat

Ottelun lehdistötilaisuus (video)

 

Tiedotus/KH
Kuvat: Eemeli Kiukkonen