« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sampo hankki avaimet itselleen

19.03.2015 03:14

 

”Milloin saa ostaa lippuja?” Valveutuneet kannattajat olivat hallin ovella jo neljän jälkeen kyselemässä, että saavat varmasti mieleisen istumapaikan. Keskiviikon otteluun arveltiin tulevan tupa täyteen ja niin kävikin. Sammon vierasvoitto lauantaina innoitti ensimmäiseen kotiotteluun peräti 921 katsojaa, jotka saivat vieläpä todistaa trilleriottelun päätteeksi Sammon 3-2 voittoa (22-25, 26-24, 31-33, 25-23, 15-9).


Lähes tuhatpäinen yleisö sai viihdettä koko rahan edestä.

Ottelu alkoi Sammolla hienosti, aiemmin hieman kateissa ollut torjuntapeli löytyi heti alkuunsa ja niillä napsittiin useampia pisteitä. Erän edetessä alkoi kuitenkin kertyä virheitä, syötöt eivät sattuneet aivan kohdilleen ja laitureiden hyökkäyksissäkin oli parantamisen varaa, varsinkin puolustuksen jälkeiset jatkopallot olivat tehottomia. On tosin sanottava, että sekä Herrera, että Leikas olivat varsin tarkassa vartioinnissa. Aleksi Kössi pistäytyi kentällä syöttövaihdossa ja teki kaksi ässää. Hurrikaanikin sai pari hyvää pisteputkea ja vei lopulta erän niiden turvin.


Herrera kantoi jälleen isoa vastuuta monella sektorilla.

Lieneekö avauserän tappio jäänyt kummittelemaan takaraivoon, sillä toisessakin erässä peli oli alkuun melko hermostunutta, eikä kunnollisia suorituksia tullut aina hyvistäkään paikoista. Krause jakoi passit lähes kokonaan laitoihin, mikä jätti erän edetessä keskelle enemmän tilaa ja mies nappasi sieltä itse muutaman pisteen. Hurrikaanin Eemeli Kouki pelasi hyvän erän ja piti joukkuettaan pystyssä. Sampo kuitenkin petrasi peliään loppua kohden ja tasoitti erät 1-1.


Eemeli Kouki pelasi hienon ottelun.

Kolmanteen erään tultiin samalla asenteella, millä edellinen päättyi. Sampo repi nopeasti itselleen mukavan johdon, kunnes 13-9 tilanteessa alettiin odotella teknistä aikalisää. Hurrikaani nousi kantaan ja kohta ohikin. Juuri ennen erän päätöstä tuli syöttövuoroon Jared Krause. Alkuillan hieman syöttönsä kanssa hapuillut kanadalaispassari onnistui nyt rikkomaan Hurrikaanin vastaanoton ja sai syöttää useamman kerran peräjälkeen. Erä eteni jatkopalloille, joka olikin katsojille piinaavaa seurattavaa. Sampo oli pisteen verran takamatkalla ja nousi side-outilla aina tasoihin, muttei saanut etua ryöstettyä itselleen ja lopulta loimaalaisvieraat kuittasivat itselleen erävoiton. Maratonerä tarjosi yleisölle myös monta hienoa yksilösuoritusta, joissa mainosaitoja kaadettiin ryminällä kun palloa hakivat yleisön joukosta niin Eddy Herrera kuin Jesse Mäntyläkin. Timo Leikas teki muutaman kerran vastapuolen parkettiin pallonpohjan muotoisia lommoja ja Ilari Sivonen nosti peliin todella vaikeita palloja. Vierailijoilta Eemeli kouki täytyy jälleen mainita, erän tehot 9/+9.


Neloserässä tunteita piti välillä jäähdyttääkin.

Neljäs erä oli jälleen jo sarjassa tutuksi käynyt vuoristorata. Sampo aloitti hyvin, Väliahon Mikko napsi torjuntoja tuon tuosta ja erän puolivälissä näytti Sampo jo kävelevän vieraidensa yli. Mutta kuten tiedetään, ei näitä pelejä kävelemällä voiteta ja niinpä Hurrikaani tuli lähes yhtä kyytiä tasoihin ja ohikin. Taisipa olla Kaatrasalo, jonka vaikeat leijasyötöt nostivat Sammon lopulta kuilun partaalta erävoittoon parin torjunnan turvin, eikä Hurrikaani päässytkään vielä tuulettamaan otteluvoittoa.


Nyt naatitaan.

Viidennen erän alkaessa osa vakiokatsojista jo tiesi, miten tulee käymään. Neloserän pelastuksella oli Sammon voitto monen mielestä sinetöity, eivätkä toki väärässä olleetkaan. Keskittyminen pysyi kasassa, omia virheitä ei tehty yhtään ja kaikilla oli hauskaa kentällä. Jared antoi Ellin hakata palloa vielä vähän reilummin kuin muiden eikä Hurrikaanista ollut enää haastamaan isäntiä.

Otteluisäntä, Säästöpankki Optia palkitsi ottelun parhaina pelaajina Hurrikaanin joukkueesta hakkuri Vladimir Cedicin ja Sammosta passari Krausen. Optian kutsuvieraat saivat jälleen nauttia huippuluokan urheiluviihteestä ja värikkäistä tapahtumista kentällä kahden tasavahvan joukkueen kohtaamisessa.


Vladimir Cedic puhkoi kakkospaikalta monta kertaa, mutta hyytyi loppua kohden.

Voiton myötä Sammolla on mahdollisuus katkaista sarja ja edetä mitalipeleihin jo torstaina, kun joukkueet kohtaavat uudelleen Siilinjärvellä. Etulyöntiasema on nyt selkeä mutta täytyy muistaa, että Hurrikaanilla ei ole tässä vaiheessa mitään hävittävää vaan he voivat tulla otteluun ryhdikkäästi selkä seinää vasten. Mitään ei siis Sampokaan ole vielä voittanut, vaan välieräpaikka Valepaa vastaan vaatii yhä sen kolmannen kiinnityksen.

Ottelun tilastot

Ottelun kuvat

Valmentajien kommentit (video)

Hurrikaanin juttu

Lehdistötilaisuudessa valmentajat kehuivat peliä pudotuspelien näköiseksi:

Ville Kakko:
- Tänään oltiin taas lähellä mutta jäätiinkin vain lähelle, tiukka playoff-vääntö kuten aiemmatkin tässä sarjassa. Sampo ansaitsi voittonsa. Tämä on pienestä kiinni, välillä pomppii ja välillä ei. Edelleen tavoite on se, että sunnuntaina pelataan Loimaalla.

Jukka Tuovinen:
- Värikäs kamppailu ja tietyllä tapaa myös vaikea. Saatiin petrattua torjuntapuolella mutta aika-ajoin hyökkäyspäässä oli ongelmia. Ensimmäisessä erässä oli tämän sarjan paras lähtö, mutta sen jälkeen alkoi virheitä kasaantua. Periksi tämä joukkue ei anna ja sillä otettiin nyt voitto.

Tiedotus/KH

Kuvat: Jari Turunen