« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Dole palasi kotiin, keskimiehille jatkosopimuksia.

08.05.2015 00:00
 

Sampo on solminut uusia pelaajasopimuksia. Liberoksi palaa Timo ”Dole” Tolvanen yksivuotisella sopimuksella, Aleksi Kaatrasalo ja Mikko Väliaho jatkavat yksivuotisella sopimuksella, Väliaholla on lisäksi optio seuraavasta kaudesta.

Vuosi sitten koettiin suurta draamaa ja tunteita, kun pitkän linjan lentopallolegenda Timo Tolvanen siirtyi kuopiolaisen LEKA Volleyn riveihin. Nyt tuo siirto tehdään toisinpäin ja Tolvanen palaa sampopaitaan vapauduttuaan kuopiolaisseuran palveluksesta. Tuleva kausi on Dolelle 19. pääsarjatasolla ja kaikkiaan 12. Sammossa. Hyvällä syyllä voidaan siis puhua seuraikonista. Liigaotteluita on kertynyt kunnioitettavat 673kpl, eli ensi kaudella miehellä on mahdollisuus mennä kaikkien aikojen maratontaulukon kärkeen ohi Sami Juvosen ja kärkipaikkaa tällä hetkellä pitävän entisen joukkuetoverinsa Aki Riihimäen (693).

-Timo on yksittäisistä pelaajista tärkeimpiä meille, sillä Timoon henkilöityy sampolainen lentopalloilu. Sammossa on nähty historian saatossa isoja persoonia kentällä, mikä houkuttelee ihmisiä katsomoon. Timo on yksi eniten arvostamiani pelaajia kentällä, hieno persoona ja hyvä ystäväni siviilissäkin, perustelee hankintaa Sammon puheenjohtaja ja liigajoukkueen manageri Timo Perälä.

Keskitorjuja Aleksi Kaatrasalo siirtyi Sampoon vuosi sitten Hurrikaanista. Syyskausi meni leikkauksesta toipuessa, mutta keväällä hän osoitti kuuluvansa aivan keskimiesten kärkikaartiin suomessa. Kaatrasalon vahvuuksia ovat nopeuden ja ulottuvuuden ohella myös hyvä pelinlukutaito sekä vaikea syöttö.

Mikko Väliaho on pelannut koko tähänastisen liigauransa Sammossa. Niin ikään vaikean syötön ja tarkan torjunnan omaava Väliaho on pelaamisen ohella käynyt siviilityössä, mutta haluaa nyt vähentää töiden määrää ja panostaa aiempaa enemmän lentopallon harjoitteluun ja pelaamiseen.

Valmentaja Jukka Tuovinen on vetänyt yhteisharjoituksia jo parisen viikkoa ja on tyytyväinen, että sopimukset ovat näiden miesten kanssa syntyneet.
–Kiva saada kokenut kaveri takaisin Sampoon. Dole tuo aina joukkueeseen urheilullisen panoksen lisäksi myös ison osan henkistä kapasiteettia. Keskimiehissä olen nyt saanut kaksi kolmasosaa haluamistani pelaajista, Aleksi ei viime kaudella pystynyt näyttämään parastaan mutta ensi talvena mennään iso askel eteenpäin. Mikon kanssa on vähän sama homma, Mikko on mennyt pikkuhiljaa eteenpäin joka vuosi ja viime kaudella oikeastaan murtautui keskitorjujien eliittiin. Nyt, kun hän pystyy panostamaan lajiin enemmän, se tulee näkymään myös tuloksissa, Jukka ennustaa.

Sampo on vahvistanut pelaajiston lisäksi myös taustaorganisaatiota, kun markkinointiin liittyi siilinjärveläinen Pasi Voutilainen. Itä-Suomen Avoimessa yliopistossa urheilumarkkinointia opiskeleva Pasi on toiminut aiemmin erilaisissa myyntitehtävissä mm. TeliaSoneralla ja Sinebrychoffilla. Pasin vastuualueeksi tulee lähinnä Kuopio, Siilinjärvi sekä niiden lähialueet ja toimenkuvana on yhteydenpito paikalliseen liike-elämään, yhteistyökumppaneiden kartoitus ja liigajoukkueen toiminnan hyödyntäminen yritysten toiminnassa.

Kuuntele Dolen kommentit Radio Kuopion haastattelussa

 

Tiedotus/KH