« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Juhannusviikolla iso nippu sopimuksia

19.06.2015 00:00

 

Sampo julkisti torstaina neljä uutta pelaajasopimusta. Vuoden jatkosopimuksen tekivät hakkuri Eetu Häyrinen, yleispelaaja Antti Poikela ja keskitorjuja Tuomo Ikonen. Uutena kasvona Sammon joukkueeseen liittyy LEKA Volleystä kaapattu yleispelaaja Kasper Pennanen.

Tappajan asenteella varustettu Häyrinen jatkaa kasvuaan kohti hakkureiden eliittiä. Viime kaudella hyviä otteita Timo Leikkaan tuuraajana esittänyt nuorimies kehittyy Jukka Tuovisen valmennuksessa hyvää vauhtia ja tulee tulevaisuudessakin pitämään huolen, että pelipaikalle on tervettä kilpailua.

Antti Poikela aloittaa toisen peräkkäisen kautensa sampopaidassa. Lähtökohdat ovat paremmat kuin vuosi sitten, sillä nyt mies on saanut keskittyä terveyshuolien sijasta treenaamiseen. Yksi liigan ulottuvimmista yleispelaajista omaa valtavan potentiaalin, jota ei rikkonaisen edelliskauden aikana vielä päässyt täysin hyödyntämään.

Tuomo Ikosen näyttävä hiustupsu heiluu keskiverkolla myös ensi kaudella. Väliahon ja Kaatrasalon haastajana Tuomo on luotettava vaihtoehto jonka voi heittää kentälle tilanteessa kuin tilanteessa. Liigakokemusta hänelle on kertynyt jo vajaat parisataa ottelua, joten käsi ei tärise pahassakaan paikassa.

Viime kaudella naapuriseurassa debytoinut, vasta 18-vuotias lahjakkuus Kasper Pennanen täydentää joukkueen yleispelaajaosastoa. Aineksia miehestä löytyy vaikka mihin ja hyvällä harjoittelulla 195 sentin pituus voidaan tulevaisuudessa hyödyntää tehokkaasti.
-Kasperilla on paljon töitä edessä, mutta hyvän motivaation omaavana tulee kehittymään vuodessa ison harppauksen. Tulevien vuosien runkopelaaja, luonnehtii valmentaja Tuovinen.

Tammikuussa armeijaan lähtevä Pennanen on aloittanut treenaamisen joukkueen mukana ja on ollut tyytyväinen valintaansa.
-Kun Sammosta otettiin yhteyttä, niin ajattelin heti sen olevan minulle hyvä paikka kehittyä ja mennä pelaajana eteenpäin. Hyvä valmennus ja olosuhteet antavat mahdollisuuden kasvaa ja porukassa on ollut tosi hyvä henki myös kokeneempien pelaajien puolelta. Sampo lähtee kauteen tietysti mitalitavoitteilla ja vaikka itselle ei varmaankaan ole vielä paljoa peliaikaa luvassa, teen täysillä töitä joukkueen eteen.

Sammolla on nyt kasassa 11 pelaajasopimusta. Joukkueeseen tarvitaan vielä toinen hakkuri, jota katsellaan ulkomailta ja joitakin neuvotteluja onkin käynnissä. Kiirettä hankinnassa ei ole, sillä ulkomaalaispelaajat liittyvät muun joukkueen mukaan elokuun loppupuolella. Koossa oleva joukkue harjoittelee yhdessä heinäkuun alkuun saakka, jonka jälkeen on edessä pieni loma ja omatoiminen harjoittelujakso.

Sopimustilanne:

Yleispelaajat
Antti Poikela
Kasper Pennanen
Alen Djordjevic (SVN)
Ville Heiskanen

Passarit
Toni Mäkitupa
Jared Krause (CAN)

Keskitorjujat
Tuomo Ikonen
Mikko Väliaho
Aleksi Kaatrasalo

Hakkurit
Eetu Häyrinen
---

Libero
Timo Tolvanen

 

Tiedotus/KH