« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Joukkue lopullisesti koossa

25.09.2015 00:00

 

Sammon osalta sunnuntaina käynnistyvän Mestaruusliigan kynnyksellä on joukkueeseen saatu vielä kaksi uutta pelaajaa. Joukkueen toiseksi hakkuriksi kiinnitettiin serbialainen Arsenije Mutapcija (27v, 206cm) ja toiseksi liberoksi vanha tuttu Pekka Seppänen.

 

Hakkurin valinta venyi syksyyn saakka

Joukkueeseen haettiin pitkään ulottuvaa hakkuria, jollaisista useampikin vaihtoehto kariutui loppukesän mittaan viime metreillä. Nyt sellainen kuitenkin on saatu ja Arsenije on myös sopeutunut joukkueeseen hyvin jo ensimmäisen viikon aikana. ”Arsin” historia onkin vaikuttava: Tällä vuosikymmenellä hän on pelannut ammattilaisena Serbian, Algerian, Unkarin, Belgian ja Ranskan liigoissa. Näissä hän on saavuttanut useita liiga- ja cupmitaleita, sekä hankkinut arvokasta kokemusta eurokentillä CEV- ja Challenge cupista sekä mestareitten liigasta.

Arsenijen ura:
06-07 NIS Vojvodina SRB
07-08 NIS Vojvodina SRB
08-09 NIS Vojvodina SRB
09-10 NIS Vojvodina SRB
10-11 Spartak Subotica SRB
11-12 VC Kakanj BIH
12-13 NRBBA ALG, Nivelles BEL
13-14 Gorter Kecskemeti HUN
14-15 Calais FRA (II)
15-16 Sampo

Serbian mestaruus 2007 ja 2010, Bosnia & Hertzegovinan mestari 2012, Algerian mestari 2013, Unkarin mestari 2014, Serbian hopeaa 2009, Serbian cupmestari 2007 ja 2010, Bosnia & Hertzegovinan cupmestari 2012, Unkarin cupmestari 2014, Mukana Mestarien liigassa 2007 ja 2008.

Näin mies itse kommentoi ensituntemuksiaan:

”Ensinnäkin haluan sanoa kauniin kiitoksen, että olen näin tervetullut. Olen hyvin iloinen, että minusta tuli jäsen Sampo-perheeseen. Ensivaikutelma on erittäin mukava ja voin sanoa, että minä olin onnekas valitessani uutta seuraa.

Ryhmämme on erittäin hyvä ja erittäin kurinalainen. Kaverit ovat hyväksyneet minut hyvin jo ensimmäisestä minuutista alkaen, varsinkin kokenut libero Dole.. Täällä on myös Alen, hänet tunnenkin jo entuudestaan. On kunnia työskennellä niin hyvä kouluttajan kanssa kuin Jukka on. On selvää, että minun liittymiseni joukkueeseen on hieman myöhäisessä vaiheessa, mutta he kaikki yhdessä tulevat tekemään minun sopeutumiseni nopeaksi ja helpoksi. Mielestäni meillä on hyvä joukkue, erittäin hyvä organisaatio, hienoa tehdä työtä yhdessä. Toivon, että tuloni Sampoon tuo hyviä tuloksia joukkueelle. Tavoitteemme (ja omani) tänä vuonna on pysyä positiivisena joka tilanteessa, antaa kaikkensa jokaisessa harjoituksessa ja odotamme, että tämä lähestymistapa tuo meille hyviä tuloksia kauden aikana. On selvää, ettemme pelkää ketään vaan lähdemme voittamaan jokaista peliä!

Kokemukseni Suomesta maana.. I like it! Tämä on urheilukansaa, ymmärtää ja rakastaa urheilua. Kaikki on ollut mukavaa, on ilo olla täällä.

Valmentaja Tuovinen on tyytyväinen saamaansa vahvistukseen. –Nyt meillä on erilainen hakkuri, kuin monena aikaisempana vuonna. Iso ja ulottuva kaveri josta saadaan varmasti jalostettua sellainen pallontappaja joka ratkoo otteluita tiukan paikan tullen. Töitä tietysti on hänenkin kanssaan edessä, mutta ainekset on hyvät. Eetun parannuttua meillä tulee olemaan loistava hakkurikaksikko, kaksi erityylistä miestä. Arsenije on myös viimeisen päälle joukkuepelaaja joka elää tunteella pelissä mukana, on ulospäin suuntautunut ja siten varmasti yleisöllekin mieleen. Treenisalilla hän on osoittanut olevansa kunnianhimoinen ja samalla tunnollinen työntekijä.

 

Toiseksi liberoksi Pekka Seppänen

Toinen viime hetken sopimus solmittiin sampolaisille jo pitkältä ajalta tutuksi tulleen Pekka Seppäsen kanssa. Dolen sormivamma pitää hänet vielä sivussa, joten ”Peksi” tulee auttamaan joukkuetta toistaiseksi ottelukohtaisella sopimuksella. Erityisen kunnioitettavaksi sopimuksen tekee se, että jo kertaalleen uransa lopettanut Pekka raivasi työkiireiltään aikaa ja siirsi paperinsa Lekasta Sampoon kun pitkäaikainen kotiseura apua tarvitsi. Pekan hihapeli on aina ollut parasta A-luokkaa ja pitkä pelikokemus auttaa nopeassa sopeutumisessa joukkueeseen. Jukka nostaakin hatun päästään Pekasta puhuttaessa.
–Paras mahdollinen vaihtoehto meille tässä tilanteessa. Pekka on minulle ja seuralle tuttu pitkältä ajalta joten on hienoa, että saimme hänet mukaan. Tiedän, ettei ole helppoa lähteä lyhyellä varoitusajalla mukaan siviilityön parista. Iso käsi Pekalle siitä, että hän koki Sammon niin läheiseksi itselleen ja riensi apuun.

Pekka itse hieman yllättyi kutsusta. -Vähän puun takaa tuli kysely pari viikkoa sitten, että jos voisin Dolea paikata treeneissä. No juuri tähän hetkeen oli mahdollista hetkeksi hypätä harjoituksiin mukaan. Näin saan ilon ja kunnian laittaa Sampo paidan vielä päälle, ainakin yhteen otteluun. Toivotaan kuitenkin, että Dolen sormi on pikaisesti pelikuntoinen niin minä voin sitten jatkaa taas eläkepäiviä!

Sampo on valmis mestaruustaistoon.

 

Tiedotus/KH