« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Kotiavauksesta täysi potti

05.10.2015 00:00

 

Mestaruusliigakauden 2015-2016 ensimmäinen kotiottelu kamppailtiin Siilinjärvellä. Vastassa oli edellisiltana Kuopiossa tappion kärsinyt Team Lakkapää Rovaniemeltä. Yleisöä saapui sunnuntaiotteluun mukavasti, 614 henkeä. Ennen ottelun alkua tapahtui vielä harvinainen viivästys, kun verkon kiinnitys petti ja verkko jouduttiin vaihtamaan. Hetken odottelun jälkeen joukkueet saatiin esiteltyä ja sen päälle kukitettiin vielä Mikko Väliaho perheenlisäyksen johdosta.

Sampo aloitti kuusikolla Poikela-Väliaho-Mutapcija-Krause-Kaatrasalo-Djordjevic ja Dole teki paluun liberon tontille. Varamiehenä oli kuitenkin vaihtonurkkauksessa Pekka Seppänen. Vastustaja heitti kentälle kuusikon Dosanhj-Palokangas-Mäkinen-Medic-Hautala-Kaurto ja liberona Siliämaan Roope.

Ottelun alku eteni suurin piirtein vaihtopalloilla lähes avauserän puoliväliin asti. Vasta vähän toista viikkoa joukkueen kanssa harjoitelleen hakkuri Mutapcijan syöttövuorolla eroa saatiin revittyä reilut puolenkymmentä pistettä teknisen aikalisän molemmin puolin. Lakkapää vaihteli hieman miehitystään ja kipusikin jopa rinnalle erän lopulla. Kaatrasalon tappotorjunnalla erä kuitenkin kotijoukkueelle 26-24.

Toinen erä oli hieman yksitoikkoinen Sammon näyttäessä kaapin paikan alusta lähtien. Hyökkäyspäässä päävastuun kantoivat Djordjevic ja Mutapcija, muiden säestäessä silloin tällöin. Erä helposti kotiin 25-14.

Sampo otti monen muun joukkueen tavoin käyttöön pidemmät erätauot, toisen ja kolmannen erän välissä 18 minuuttia ja muut erätauot kuusi minuuttia. Niinpä yleisö ehti hyvin nauttia kahvion antimista, samoin kuin otteluisäntänä toimineen Siilinjärven kunnan kutsuvieraat Timo Perälän analyysistä.

Kolmannessa erässä nähtiin ehdottomasti illan värikkäimmät tilanteet. Jared syöksyi yhden pallon perään mainosaitojen läpi ja pelasti sen lähes seinältä. Pallo päättyi Lakkapään hyökkäysvirheeseen. Hetkeä myöhemmin Dole haki huonon noston jälkeen pallon takakatsomosta ja Antti Poikela laittoi purkupallon vastustajan tyhjään kenttään. Valitettavasti erään mahtui myös liikaa omia virheitä ja Sammon pienestä hallinnasta huolimatta vastustaja pysyi hyvin mukana. Erän lopulla Palokankaan ässäsyötön jälkeen Heiskanen korvasi loppueräksi Poikelan. Djordjevicin mennessä syöttämään eräpalloa, lupasi ottelussa esiintynyt ja iltaa osittain juontanut Ismo Apell maksaa ässäsyötöstä sata euroa. Alen ei ilmeisesti vielä savonkieltä riittävästi osaa, koskapa pamautti syöttönsä keskelle verkkoa. Seuraavassa pallossa Mikko Väliahon hyökkäys aiheutti pienen torikokouksenkin ja tuomio muutettiin vieraiden eduksi. Erä päättyi Sammon kolmeen omaan virheeseen lukemilla 24-26.

Päätöserässä Aleksi Kaatrasalo otti heti alkuun kaksi torjuntaa ja jatkoi kohta vielä ässäsyötöllä. Sammon johto oli läpi erän 3-5 pistettä, eikä pohjoiset vieraat enää kyenneet kunnolla haastamaan. Erän lopulla myös Eetu Häyrinen teki paluun kentälle, kun Jukka vaihtoi hänet hakkuriksi. Parin hukatun ottelupallon jälkeen peli päättyi Mäkisen syöttövirheeseen 25-21.

Vierasjoukkueen parhaana pelaajana Siilinjärven Kunnan raati palkitsi onnistuneen paluun pääsarjatasolle tehneen Jouni Palokankaan. Kotijoukkueesta palkinnon pokkasi upeasti peliä pyörittänyt Jared Krause.

LähiTapiolan pisteet jakaantuivat seuraavasti: 1p. Arsh Dosanhj, 2p. Mikko Väliaho, 3p. Jared Krause.

 

Valmentajien kommentit

Normunds Veinbergs, Lakkapää:
Hieman parempi esitys kuin eilen, tasaisempi. Hetkittäin esitimme jopa parasta mihin pystymme, siitä osoituksena 1. ja 3. erän nousut. Isäntien hyvin organisoitua vastaanottoa emme saaneet rikki, siinä iso syy. Suurin ero oli kuitenkin hakkuripelissä, se oli Sammolla parempaa.

Jukka Tuovinen, Sampo:

Kotiavauksesta kolme pistettä, se on aina mukavaa. Omana teemana oli vastaanotto-hyökkäyspelin normalisoiminen viime viikosta harjoituspelien tasolle. Syöttöpeli OK, paitsi kolmannessa erässä kontrolli karkasi. Hyvä ja tasainen esitys. Uusista ulkomaalaisista Alen on ollut meillä jo elokuun alusta lähtien ja oli tänäänkin isossa roolissa. Arsi (Arsenije Mutapcija) on mennyt viikossakin paljon eteenpäin mutta katsotaanhan parin kuukauden kuluttua, miten hänet on saatu joukkueeseen sisään. Hänen syöttövuorollaan tehtiin kuitenkin eniten pisteitä tänään. Eetu Häyrinen on myös toipunut täysin pelikuntoiseksi ja käytinkin häntä hetken aikaa kentällä.

Pistetili on nyt siis avattu. Lähimmän viikon sisään on ohjelmassa kaksi vieraspeliä, Etta keskiviikkona ja Hurrikaani sunnuntaina. Kotisaliin ja Pielavedelle saavutaan seuraavaksi 17.10. kun vastaan asettuu liigan suurimmalla budjetilla operoiva Vammalan Lentopallo. Tervetuloa jälleen paikalle.

Ottelun statistiikka

 

Tiedotus/KH