« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Valepa joutui tiukoille Pielavedellä

18.10.2015 00:00

 

 

 

Sampo ja Valepa iskivät yhteen syyslomaviikon päätteeksi Pielaveden Liikuntahallissa. Kumpikaan joukkue ei päässyt parhaalla miehistöllään otteluun, sillä Valepalta on loukkaantuneena Passari Mikko Esko ja hakkuri Urpo Sivula. Olli Kunnaria lepuutettiin myös EM-kisojen jäljiltä. Sammon Alen Djordjevicin sitkeä flunssa ei ota talttuakseen ja mies katseli ottelun kuumeisena vaihtonurkkauksesta.

Avauserässä Valepan syöttövirheet avustivat kotijoukkueen reiluun johtoon ja myöskin Sammon torjunta onnistui ottamaan hyviä vaimennuksia, joista jatkopallot taottiin kenttään. Sammon hakkurina aloitti Arsi, joka vaikutti kehittyneen taas viikossa paremmin mukaan joukkueen tempopeliin. Erä oli tulossa Sammolle jo hyvinkin selvin lukemin, mutta Valepa kiristi lopussa hieman. Erä kotijoukkueelle 25-20.

Toisen erän alkuun Arsenije Mutapcijalle sattui muutama peräkkäinen virhe ja Eetu Häyrinen astui hakkurin tontille. Valepa tiivisti pelaamistaan ja sai sijoitettua puolustuksen oikeisiin asemiin, erässä nähtiinkin useita pitkiä palloralleja. Sampo oli erän loppupuolella reilusti takamatkalla, mutta kiri vielä kuuden pisteen takaa aivan kantaan kiinni. Erä kuitenkin Valepalle 23-25.

Kolmas erä oli illan ailahtelevin. Alkuun vieraat ottivat reilun johdon, Sampo kiri kiinni ja meni pian itse reiluun johtoon. Valepa otti eron vielä kiinni ja loppuerä mentiin suunnilleen tasatahtiin. Erä päättyi Häyrisen hyökkäyspisteeseen, josta syntyi sen verran parranpärinää ja vaihtolaikkojen lentelyä, että päätuomari Niskanen palkitsi vierasjoukkuetta kortilla seuraavan erän alussa. Erälukemat 25-23.

Neljännessä erässä molemmat joukkueet taistelivat palloista hyvällä asenteella. Valepan alussa saama johtoasema piti lähes loppuun asti, vaikka Sammon torjunta otti erässä seitsemän suoraa pistettä ja tukun hyviä vaimennuksia. Kolme lähes peräkkäistä torjuntaa nosti Sammon vielä tasoihin 22-22 mutta Elviss Krastinsin onnistumisilla erä meni lopulta vieraille 23-25.

Päätöserä alkoi kotijoukkueen kannalta hyvissä merkeissä. Kotiyleisön pitämä meteli kasasi painetta Valepalle joka teki erän alkuun muutaman virheen. Sammon pieni johto piti aina kymmeneen pisteeseen saakka, jonka jälkeen rouva fortuna asettui vieraiden puolelle. Joonas Oksala tuli vaihdosta syöttämään, napsautti pallon verkkonauhaan josta se juuri ja juuri pyörähti Sammon kenttään. Hetkeä myöhemmin Mikko Väliahon hyökkäys kimposi torjunnasta puolisen metriä ylöspäin ja saman verran sivulle, mutta kukaan tuomarinelikosta ei osunut torjuntakosketusta huomaamaan ja pallo tuomittiin hyökkäysvirheeksi. Tällä Valepa nousi 11-13 johtoon, joka kesti erän loppuun saakka.

Kaiken kaikkiaan ottelun tasaisuudesta kertoo se, että tilastojen mukaan Sampo oli vahvempi syötössä, vastaanotossa ja torjunnassa, Valepa puolestaan aavistuksen vahvempi hyökkäyksessä. Itse asiassa Sampo teki ottelussa enemmän pisteitä, mutta otteluvoitto kuuluu kolme erää voittaneelle, joten Valepa sai kotiinviemisiksi kaksi pistettä sekä Irene Partasen kalakukon.

Otteluisäntänä toimi Olifu Finland Oy. Heidän vieraanaan oli lastenhoidon ja varhaiskasvatuksen ammattilaisia Pohjois-savosta ja isäntien edustajilta puolestaan löytyi runsaasti lentopallotietämystä, sillä yrityksen myyntitykkeinä ovat vanhat liigajyrät Tapio Nissi ja Tapio Alapuranen. Parhaiden pelaajien palkintoina olleet lasten ”autot” menivätkin joukkueiden pienimmille, eli liberoille. Molemmat kylläkin ansaitsivat palkintonsa hyvillä peliesityksillä.

Sammolla on peleissä nyt puolentoista viikon tauko, seuraavaksi kohdataan Kokkolan Tiikerit Siilinjärvellä 28.11. Nähtäväksi jää, onko Tiikereiden vahvuudessa vielä maajoukkuehakkuri Lelu Ojansivu, joka sai juuri suomalaisittain harvinaisen tarjouksen Brasilian liigasta. Olympiahaaveita silmälläpitäen ilmastoon totutteleminen olisi tietysti hyvä asia.

Ottelun tilastot

Valepan juttu

 

Tiedotus/KH