« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Isku takoi Sammon syvemmälle

01.11.2015 00:00
 

Sunnuntainen kamppailu Rantaperkiön Iskua vastaan ei vielä kääntänyt Sammon kelkkaa, vaan vieraat veivät viisaalla pelaamisellaan täyden pistepotin Tampereelle. Kolmen viime viikon aikana kärkijoukkueille putkeen hävinneen Sammon otteissa näkyi vahvasti mailan puristaminen, eikä onnistujia löytynyt kuin hetkittäin.


Ilonaiheet olivat lian harvassa.

Avauserän alkupuoliskolla iskulaiset keräsivät muutaman pisten etumatkan, lähinnä hienosti pelanneen Sakari Mäkisen suorituksilla. Teknisen aikalisän jälkeen isännät alkoivat kuroa eroa piste pisteeltä nousten Iskun virhesuman myötä hetkeksi jopa tasoihinkin. Loppuratkaisut pelattiin jälleen Mäkisen kautta, joka hoiteli erävoiton 22-25. Erikoista erässä oli molempien joukkueiden kuusi syöttövirhettä.

Toisessa erässä Sampo sai vastaanottonsa parempaan kuosiin ja liekeissä ollut Alen Djordjevic päätti hyökkäyksiä monipuolisesti ja tehokkaasti. Kahdenkymmen pisteen jälkeen Iskun valmentaja Jussi Heino käytti ensin kaikki luvalliset konstinsa vaihtorallin muodossa ja sen päälle kokeili muitakin keinoja. Sammon syöttäessä ensimmäistä eräpalloaan Heino sai verkkotuomarin myöntämään aikalisän, josta seurasi kiistapallo koska syöttö oli jo lähtenyt. Erä venyi pitkälti jatkopalloille, kunnes maajoukkuemies Sinkkonen katkaisi torjunnallaan lukemiin 29-31.


Ville Heiskanen oli vastaanotossa tasaisen varma, mutta hyökkäyspäässä ei vastuuta tullut.

Kolmannessa erässä ei kotijoukkueesta löytynyt enää taistelutahtoa. Sampo vaihtoi erän alkupuolella passariksi Toni Mäkituvan joka kyllä löysikin Krausea paremmin yhteistyön esimerkiksi Kaatrasalon kanssa. Hetkeä myöhemmin vaihtui myös hakkuri, Arsenije Mutapcijan onnistumisten oltua liian harvassa. Eroa oli kuitenkin jo viisi pistettä ja kun vieraat vielä siirsivät hyökkäysvastuun aiempaa enemmän Kaislasalon harteille, ei Iskun peliin saatu enää otetta. Erä päättyi lukemiin 19-25.

Keilahalli-Ravintola Kaato otteluisäntänä palkitsi parhaina pelaajina illan ylivoimaisesti näkyvimmät hahmot, yleispelaajat Mäkinen (22/+15) ja Djordjevic (19/+9). Mäkinen otti myös kolme LähiTapiolan pistettä, Iskun Passari Conor Eaton kaksi ja Djordjevic yhden pisteen.


Sakari Mäkinen (11) oli Iskun tehomies yhdessä Kaislasalon (12) kanssa.

Jussi Heino, Rantaperkiön Isku:
Olen tyytyväinen, todella tärkeä voitto. Vastaanotto pelasi tänään hyvin, eilinen mukaanlukien on vo-peli menossa oikeaan suuntaan, se on loistava asia. Toinen hyvä asia on hyökkäyksen kärsivällisyys, virheitä ei tullut hölmöihin paikkoihin vaan ainoastaan silloin kun oli paikka ottaa riskiä. Olen teroittanut sitä, että hyökätään fiksusti, jos ei ole saumaa tappaa palloa niin lyödään käsiin jne. Vastustaja pelasi kuten odotimmekin, siinä ei tullut yllätyksiä.

Jukka Tuovinen, Sampo:
Minä olen vastaavasti pettynyt. Hyökkäyksessä pelattiin suunnilleen samalla tasolla mutta Isku pelasi järkevämmin. Mäkisen Sakari oli kova tänään, iso tekijä joukkueelleen. Kaislasalo hoiti tonttinsa myös hyvin. Meidän pelissä näkyi alkuun jonkin verran alla olevat tappiot, mutta päästiin peliin kuitenkin kiinni. Toisen erän jälkeen sitten napsahti, eikä kentällä ollut enää kuin yksi joukkue. Mutta, minä valmentajana olen vastuussa pelistä, enkä loppujen lopuksi ole hyvin huolissani. Tehtävänäni on löytää peli siitä joukkueesta, mikä käytettävissä on ja uskon sen myös löytyvän. Seuraavaan peliin lähdetään hieman erilaisista lähtökohdista, Leka on ollut sarjan kärjessä ja meidän pelimme taas on murentunut syksyn mittaan mutta kuten sanoin, en ole huolissani vaan uskon tappioissa olevan kasvun siemenen.

Ottelun tilastot

Eemelin kuvat

Iskun juttu

 

Tiedotus/KH
Kuvat: Eemeli Kiukkonen