« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Itsenäisyyspäivä iloisissa merkeissä

06.12.2015 00:00

 

 

Itsenäisyyspäivänä riitti juhlan aihetta savolaisyleisöllä, kun Sampo otti täyden kolmen pisteen voiton Raision Loimusta. Ottelulukemat kirjattiin 3-1 (17-25, 25-20, 25-22, 25-15). Ennen pelin alkua juhlittiin myös Aki Riihimäen pelinumeron jäädytystä ja kuultiin Pekka Kärkkäisen esittämä kansallishymni. Vaarallisen liukas ajokeli varmasti hieman verotti osallistujamäärää (591), mutta hieno tapahtuma silti ja mukava tunnelma.

     

Ottelun alkupuoli oli varsin ailahtelevaa peliä molemmilta joukkueilta. Alen Djordjevic oli vaihtonurkkauksessa ja Ville Heiskanen kuusikossa. Tolvanen pystyi jo pelaamaan liberona, vaikkakin oli vielä kuntoutusvaiheessa. Avauserässä Loimu eteni nopeasti muutaman pisteen johtoon, Sampo vaihtoi hakkuriksi Mutapcijan ja toiseksi keskimieheksi Väliahon, muttei saanut kurottua eroa kiinni. Toisessa erässä Sampo sai jo hieman pelin juonesta kiinni, vaikkei peli kummaltakaan joukkueelta erityisen laadukasta ollut. Peli oli kuitenkin kotijoukkueen hallussa erän alusta loppuun ja muutamia torjuntojakin alkoi napsua.

Pitkän erätauon jälkeen nähtiin molemmilta joukkueilta hyvää lentopalloa. Loimu oli alkuun niskan päällä pääosin hakkuri Vargasin turvin. Sampo jakoi hyökkäysvastuuta hyvin ja pisteentekijöitä löytyi passaria myöten. Erän puolivälissä saatiin muutaman pisteen etumatka, mikä kantoi erän loppuun asti. Nähtiin useita pitkiä palloralleja, tiukkoja puolustuksia sekä hienoja hyökkäyksiä puolin ja toisin. Antti Poikela jysäytti kutospaikalta sellaisen pommin, että pallon pompattua lattiasta karisti rappaukset vielä kattopalkistakin.


Hakkuri Vargas oli Loimun tehokkain.

Päätöserä sai räjähdysmäisen alun, kun Sampo kipusi Väliahon kolmella peräkkäisellä torjunnalla 5-0 johtoon. Loimu vaihtoi passariksi Vuorisen, joka alkoi onnistuneesti pyörittää peliä Meehanin ja Vargasin kautta. Sammon onnistujiksi nousivat hakkuri Mutapcija ja Ville Heiskanen, jotka molemmat ovat olleet aiemmin vähällä vastuulla. Sammon kuudesta viimeisestä hyökkäyspisteestä neljä lähtikin Arsin kädestä, kuten myös ottelupallo.


Arsenije Mutapcija lämpeni pelin edetessä ratkaisijaksi.

Otteluisäntänä toimineet Pielaveden ja Keiteleen Osuuspankit palkitsivat parhaina pelaajina hakkurit Vargasin ja Mutapcijan. LähiTapiolan pisteistä kolme otti Ville Heiskanen, kaksi Jared Krause ja yhden Daniel Vargas.

Lehdistötilaisuudessa Ismo Tuominen ruoti paitsi oman joukkueensa pelaamista, myös hieman tuomarilinjaa:
"Hyvä valmistautuminen, hyvä alku. Sen jälkeen muutamien virheiden myötä hukattiin rohkeus pelata. Sitten kolmannen erän lopun sählingeissä hukattiin loppukin pelaaminen. En haluaisi hävinneenä valmentajana puuttua näihin, mutta alun tosi tiukka linja muuttui ottelun edetessä. No, hävittiin, oma peli pehmeni hyvän alun jälkeen."

Jukka Tuovinen:
"Tyytyväinen olen siihen, että oma peli löytyi. Alussa ei onnistunut mikään, eikä oikeastaan saatu siihen kaveriltakaan apua. Sitten alkoi se pelirohkeus löytyä, pelattiin oikeastaan normaalisti siten, kuin me osataan pelata. Ei mietitty menneitä vaan pelattiin semmoinen savolainen virne naamalla. Tuo on mielestäni se taso, millä me osataan tällä hetkellä pelata ja mistä meidän pitää kehittää peliä. Eka erähän oli meiltä säälittävän ja surkean rajamailla, (ottamatta Iskan joukkueelta mitään pois, he pelasivat hyvin) mutta siitä nouseminen oli se juttu. Jos olisi hattu niin nostaisin sitä hattua. Meillä on pari viikkoa hyvää treeniä alla, se antoi odottaa tältä illalta hyvää ja iloista meininkiä. Kolme sarjapistettä tekee meille hyvää."

Ottelun tilastot

Lehdistötilaisuus video

Loimun pelijuttu

 

Tiedotus/KH
Kuvat: Juhani Tolvanen