« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Leka tasoitti voitot

24.01.2016 00:00

 

Lauantainen iltapäivä oli kerännyt Pielaveden liikuntahallin täyteen katsojia (794), kun Sampo ja kuopiolainen LEKA Volley kohtasivat toista kertaa tälle kaudelle. Edellinen kohtaaminen oli marraskuussa Kuopio-hallissa, jolloin Lekan isännöimässä upeassa tapahtumassa Sampo otti tiukan voiton 2-3. Tällä kertaa peli oli huomattavasti selkeämpi, sillä Leka vei voiton suoraan kolmessa erässä (23-25,19-25,22-25).

Ottelu alkoi Sammolta heikosti ja virheitä tuli vierasjoukkuetta herkemmin, tasaisuutta otteisiin löytyi vasta erän puolivälin tienoilla. Erän lopulla vieraiden hakkuri Leikas loukkasi hieman itseään ja joutui antamaan paikkansa Simo Puttoselle. Vaihto vei hieman tehoja Lekan hyökkäyksestä, mutta Puttonen toi osaltaan uusia elementtejä peliin, joka hankaloitti myös Sammon peliä.

Toinen erä oli vielä ensimmäistäkin heikompi, passipelissä oli toivomisen varaa eikä hyökkäystehoja löytynyt oikein miltään tontilta. Erän puolivälissä vaihdosta tullut Djordjevic sai hieman parannusta joukkueen vastaanottoon, mutta Lekan etumatka oli jo liian pitkä.

Pitkällä erätauolla Ismo Apell ja Jamppa Kääriäinen pitivät pienen syöttökilpailun ja viihdyttivät jutuillaan yleisöä pitkin iltaa. Apell kävi myös jututtamassa erästä Lekan fania luvaten tarjota ison tuopin mikäli tämä kertoisi kolme syytä, miksi Sampo on parempi kuin Leka :)

Kolmannessa erässä henki joukkueessa oli selvästi muuttunut ja porukka halusi näyttää parempaa osaamistaan. Erä olikin molemmilta joukkueilta illan laadukkain ja Sampo myös hallitsi sitä muutaman pisteen turvin läpi erän. Pieni katkos pelaamiseen tuli, kun Greg Pettyn lyömä pallo osui Mutapcijaa ns. "arkaan paikkaan" ja mies joutui hetken puhaltelemaan kentän pinnassa. Erän loppupuolella Leka laittoi vaihdosta syöttämään Aleksi Kössin, joka yhden ässän ja muutaman vaikean turvin nosti joukkueensa tasoihin. Tuosta vieraat saivat vielä lisävirtaa ja etenivät erä- ja otteluvoittoon.

Lauri Hakala, LEKA Volley:

- Peli ei ollut helppo vaikka menikin kolmessa erässä, olin koko ajan valmistautunut pelaamaan ne viisi erää. Oli pitkiä taistelupalloralleja. Meidän parempaan vastaanottoon peli mielestäni ratkesi, meillä onnistui kaikki vastaanottajat, libero erityisesti ja vastustajalla onnistui myös libero mutta muita saatiin hyvin rikki.

Jukka Tuovinen, Sampo:

- Hieman ongelmia tuossa peliin tulemisessa. Vaikka peli oli näennäisesti hanskassa niin se tietynlainen rohkeus syöttöpäässä puuttui. Kun tuommoiseen erään tehdään kuusi syöttövirhettä niin se heijastui vielä toiseenkin erään. Toinen erä meiltä oli huono mutta kolmas taas molemmilta paras. Vastaanotossa hävittiin selvästi mutta hyökkäyspisteet voitettiin, vaikkakin hyvien vastaanottojen jälkeiset hyökkäykset olivat parempia Lekalla. Tästä jatketaan ensi viikolla.

Ottelun tilastot

Ottelun kuvagalleria (Teemu Hassinen)

LEKAn pelijuttu

 

Tiedotus/KH

Kuvat: Eemeli Kiukkonen