« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Korso kellistyi kevyehkösti

01.02.2016 00:00

 

Sampo nappasi viikonlopulta täydet kuusi pistettä, kun sunnuntaina Korson Vetokin joutui tunnustamaan Sammon paremmakseen suoraan kolmessa erässä (25-21, 25-16, 26-24). Edellisiltana Leppävirralla pelanneet vieraat eivät ehkä olleet aivan täydessä terässään haastamaan Sampoa, joka oli saanut palautella voimiaan lauantaipäivän.

Avauserää tahkottiin melko tasaisissa merkeissä puoliväliin asti, tosin Sammon virheet auttoivat korsolaisten pysymistä mukana heidän hyökkäyspelinsä ontuessa. Alpar Szabon pari peräkkäistä ässäsyöttöäkään eivät saaneet itseluottamusta horjumaan. Krause löysi hyvin hyökkääjiä koko verkon mitalta ja pisteitä takoivat niin keskimiehet kuin laituritkin. Korso nousi muutaman pisteen takaa jopa johtoonkin Toni Kankaanpään ja Miro Määttänen onnistumisilla. Kankaanpää myös loukkasi hieman itseään ja joutui jättämään kentän. Sammon hakkuri Mutapcija takoi joukkueen takaisin kuskin paikalle ja lopullinen niitti erälle tuli vaihtopenkiltä, josta syöttämään komennettu Mäkitupa syötti suoria pisteitä kunnes tuomari vihelsi erän päättyneeksi.

Toisesta erästä ei oikeastaan löydy paljoakaan raportoitavaa, Sammon viisi ässäsyöttöä ja Vedon seitsemän hyökkäyspistettä selittävät erälukemat. Vantaalaisten valmentaja Petri Sainio ei löytänyt apua myöskään vaihtopenkiltä joten erä oli nopeasti ohi ja joukkueet vetäytyivät pukukoppipalavereihin.

Kolmanteen erään tultaessa oli vierasjoukkue löytänyt taistelutahdon uudelleen. Valmentajansa peräänkuuluttama vastuunkantaja löytyi Miro Määttäsestä, joka takoi yksinään yli puolet joukkueensa omista pisteistä. Erän puolivälin jälkeen hänelle sattuneet pari hyökkäysvirhettä kuittaantuivat, kun mies asteli syöttämään tilanteessa 19-18, neljästä syötöstä hän kirjautti kolme ässää ja vei joukkueensa kolmen pisteen johtoon. Sampo ei tuosta hätkähtänyt vaan otti seuraavat kolme pistettä. Korsolaiset pääsivät kerran syöttämään eräpalloakin mutta Djordjevicin hyökkäys ja painava syöttö toivat päätöspisteet, Kaatrasalon antaessa viimeisen niitin komealla torjunnalla.

Ottelun erikoisuutena mainittakoon sattuma, jossa KoVen Karl Kulaotsin jalasta irtosi pelikenkä jatkopallotilanteessa. Vastaisuudessa kannattaa tossut varmistaa tuplasolmuilla. Otteluisäntä Siilinjärven yrittäjien raati palkitsi parhaina pelaajina Sammosta Jared Krausen ja vierasjoukkueesta Miro Määttäsen.

Petri Sainio, Korson Veto: Eihän se pieniin asioihin kaatunut tietysti tänäänkään mutta se harmittaa, että kollega veti ässän hihastaan ja laittoi Mäkituvan pari kertaa syöttämään meidät pihalle kun meillä olisi ollut siinä mahdollisuus pelata ihan tasaisestikin. Se, että me ei saatu noin puoleentoista erään pelattavaa passia mihinkään laitaan, niin se tietysti syö miestä aika lailla. Siinä vaiheessa kun me saatiin perusasiat kuntoon niin pystyttiin pelaamaan ihan tasapäisesti. Kun vähänkin tuli epäonnistumisia niin sillä on vaikea Sammon tasoista joukkuetta voittaa, he pelaavat sillä omalla hyvällä tasollaan. Siellä on laatupassit, syöttö-vastaanotto on balanssissa. Sampo jauhaa sitä samaa syöttöä niin kauan, että joku murtuu siellä vastustajan puolella. Kolmannesta erästä jäi vähän parempi maku, pojat tuli hyvin siihen kun pantiin kuusikkoa vähän uusiksi. Marko (Määttänen) ja Akseli (Haltia) toi hyvän tsempin. Se alkoi näyttämään jo lentopallolta kun annettiin mahdollisuuksia meidän lyöjillekin, siinä olisi ollut mahdollista ottaa jopa erä itselle ja sitten olisi ollutkin jo ihan uusi peli. Eihän se kivaa ole kenellekään kun pisteitä menee vasemmalta ja oikealta mutta vastuunkantoa vaaditaan nyt koko joukkueelta.

Jukka Tuovinen, Sampo: Toinen peräkkäinen peli, jossa vastaanotto parani ja hyökkäystehoissa selvä kasvu, siitä iso plussa. Tosin kymmenen ässää vastustajalle on liian iso määrä mutta yleisesti vastaanoton koheneminen ja sitä kautta hyökkäyspelin koheneminen tarkoittaa enemmän suoria hyökkäyspisteitä. Siinä pelissä kun jaksetaan pysyä mukana niin se tuo myös tulosta. Syöttökin on nyt parantunut, yksitoista virhettä ja kahdeksan ässää, sieltäkin löytyy sitten aina joku ratkaisija vuorollaan. Perjantaina oli eri ratkaisijat ja tänään eri ratkaisijat. Arsi (Mutapcija) on mennyt eteenpäin fyysisesti ja nyt myös pelillisesti. Tyytyväinen olen tähän viikonloppuun ja kuuteen pisteeseen. Helmikuussa on edessä pieni otteluruuhka mutta mennään peli kerrallaan.

Ottelun tilastot

KoVen pelijuttu

 

Tiedotus/KH