« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Neljänsuora pinnassa

12.02.2016 00:00

 

 

Korttimiesten vanhaa sökötermiä käyttäen on Sammolla nyt "neljän suora" kasassa, kun torstaina Raision Loimultakin napattiin täydet sarjapisteet. Maakuntaotteluksi Iisalmen Liikuntahalliin siirretty matsi kiinnosti paikallista urheilukansaa, sillä katsomosta löytyi 623 silmäparia ja he saivatkin nähdä jännittävän ja vaiheikkaan ottelun jossa pisteistä taisteltiin hyvällä sykkeellä ja tunteitakin purettiin välillä tuomareille ja välillä joukkuekavereille.

Sampo saapui Iisalmeen pahoin siipirikkona, flunssa-aalto on kiertänyt joukkueessa ja alkuviikosta olikin epävarmaa, saadaanko pelikuntoon edes täyttä kentällistä. Kokoonpanosta puuttuivat Jared, Arsi, Tuomo ja Kassu, eikä Seppäspekkakaan pystynyt työkiireiltään auttamaan. Niinpä liberon lisäksi oli vain yksi vaihtomies. Suurimman osan pelistä penkillä istui Antti Poikela, joka oli itsekin vielä toipilaana.

Ottelun avauserässä Sampo otti ohjat ensimmäisten pallojen jälkeen ja piti otteen erän loppuun saakka. Mäkitupa pääsi ruokkimaan laitureita hyvästä vastaanotosta nopealla temmolla pitkiltäkin matkoilta ja ajoituksetkin sattuivat kohtuullisen hyvin kohdalleen. Erä päättyi lukemiin 25-22.

Toisessa erässä alkoi vastapuolen numero viitoselta tulla rumputulta sekä laidasta, että erän puolivälissä syöttöviivalta. Parin ässän ryydittämänä Ossi nosti joukkueensa johtoasemaan joka kesti erän loppuun saakka (20-25). Hakkuri Vargas joutui jättämään kentän ja hetkeä myöhemmin siirtymään pukukoppiin lepäilemään huonon olon ja outojen rintaoireiden takia. Paikalla olleet pelastuslaitoksen miehet ottivat miehen huomaansa ja huolehtivat jatkosta.

Kolmanteen erään Sampo löysi lääkkeet Loimun laitureiden pysäyttämiseksi ja tasaisen alun jälkeen repi eron lopulta rumiin lukemiin 25-18. Erikoista oli, että tässä erässä Sammon vastaanotto oli ottelun heikointa, mutta passari löysi silti hyvin hyökkääjät.

Neljännessä erässä nähtiin hyvin yleisöön menevää lentopalloa. Ässäsyötön "tunnaria" päästiin soittamaan neljä kertaa ja yhtä monesti myös Loimun hyökkäys pysähtyi Sammon torjuntaan. Näistä kolme torjuntaa kirjattiin hienon illan pelanneelle Mikko Väliaholle. Erä oli tasainen loppumetreille saakka, kunnes tilanteessa 22-22 Mäkitupa täräytti ensin hyökkäyspisteen, perään ässäsyötön ja ottelupallon torjui Väliaho.

Otteluisäntä Säästöpankki Optian raati palkitsi parhaina pelaajina Ossi Rumpusen (20/+7) Loimulta ja hyvin onnistuneen passari Toni Mäkituvan Sammolta.

Sampo teki maakuntaottelussa yhteistyötä jääkiekon Suomi-sarjaa pelaavan Iisalmen Peli-Karhujen kanssa mm. yhteisellä markkinoinnilla ja tarjoamalla "toisen lajin" kannattajille mahdollisuuden päästä otteluun puoleen hintaan. Toivottavasti moni torstain katsojista lunastaa myös edun perjantaisessa jääkiekko-ottelussa. Yhteistyössä oli mukana myös iisalmelaiset lentopallojuniorit sekä Iisalmen Kaupunki. Tempauksen tavoitteena oli liikuttaa paikallista urheiluväkeä yli lajirajojen, tarjota paikallisille näyteikkuna lajiin sen huipulta, sekä tukea Iisalmelaista juniorityötä varojen keräämisen ja idoleiden tapaamisen muodossa. Yli 600 katsojaa ja yhteistyökumppaneilta sekä yleisöltä saatu palaute kertoo, että nämä tavoitteet saatiin täytettyä.

Sampo on nyt voittanut neljä viimeisintä peliään täysillä sarjapisteillä. Voittoputkelle lähdetään hakemaan jatkoa jo lauantaina, kun Pielavedelle saapuu rovaniemeläinen Team Lakkapää, uudella hakkurilla vahvistuneena. Kovin kauaa ei siis ehditä palautella eikä parannella mutta toivottavasti miehiä saadaan rinkiin hieman enemmän.

Ottelun tilastot

Teemun kuvagalleria

Eemelin kuvagalleria

Loimun otteluraportti

 

Tiedotus/KH

Kuvat: Eemeli Kiukkonen