« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

ETTA oli tyly vieras

06.03.2016 00:00

 

 

 

Lentopalloseura ETTA ei antanut Sammolle mahdollisuutta lähteä karkumatkalle, vaan nappasi itselleen kolme pistettä lähes murskalukemin 0-3 (11-, 22-, 19). Harvinaisen vaisusti pelannut Sampo ei pystynyt haastamaan vieraitaan kuin toisessa erässä ja siinäkin erän loppuun kasaantuneet virheet veivät jo käsissä olleet erävoiton avaimet.

Heti avauserässä vieraat karkasivat 3-8 johtoon, pääosin kapteeni Anssi Hakalan suorituksilla. Ville Kaksosen pahat syötöt kasvattivat johtoa tilanteeseen 6-14 samalla, kun kenttäpuolustus poimi kaikki Sammon hyökkäysyritykset takaisin peliin ja jatkopalloja lyötiin viisaasti torjunnasta kentän ulkopuolelle. Erän loppu oli puolestaan pomppuihme Pennasen näytöstä, johon ei löytynyt pysäyttäjää tällä kertaa vaihtopenkiltäkään vaikka sieltä kaikki miehet kentälle otettiinkin.

Vaihtolaikkoja tarvittiin ahkerasti.

Toiseen erään oli helppo lähteä, kun edellistä ei tarvinnut muistella. Sampo otti tilanteen hallintaansa ja vei peliä omassa komennossaan, parantuneen vastaanoton turvin Krause pääsi pyörittämään hyökkäyksiä monipuolisesti. Teknisen aikalisän jälkeen Etta kävi hetkellisesti pienessä johdossa mutta ratkaisupalloille tultaessa ote oli taas kotijoukkueella. Se, mitä viimeisissä palloissa tapahtui, täytyy kaunistelematta kiteyttää yhteen sanaan: Karmeaa. Jokin ihmeellinen hätä iski pelaajiin ja erän loppuun tehtiin monta kummallista virhettä. Näytti, ettei kentällä olijat tienneet, kenen kuuluu mikäkin pallo nostaa ja kenen passata. 22-20 johto muuttui nopeasti 22-25 erätappioksi.

Päätöserässä Sammon vastaanotto vajosi ottelun heikoimmaksi. Ettan sitkeä puolustaminen loi lievää turhautumista Sammon joukkueeseen ja tämän tietysti vieraat valmentajineen osasivat käyttää hyödyksi. Oululaiset olivat oikeastaan läpi erän muutaman pisteen edellä, mikä helpotti heidän pelaamistaan entisestään. Sammon puolelta oikeanlaista asennetta ja pallon tappamisen meininkiä löytyi oikeastaan vain kapteeni Kaatrasalolta ja ottelun puolivälissä hakkurin paikan ottaneelta Häyriseltä. Aivan erän lopulle osunut virhesuma kuitenkin venytti jälleen parin pisteen takamatkan kuuden pisteen eroksi päätösvihellyksen tullessa.

Olli Kuoksa oli jälleen elementissään.

Otteluisäntänä toimi tervolaisten matkailualan yritysten lanseeraama Koti Rannalla -messut. Tervon kunnan, Lohimaan, Eerikkala Golfin ja Jira Kartingin tuomien otteluvieraiden ohella hallissa oli mm. pitkällä erätauolla kuntien välinen golfkisa. Isännät kertoilivat kesällä 2019 toteutettavista messuista ja otteluisännyyteen liittyi myös aiemmin päivällä Lohimaan uuden huoneistohotellin avajaiset. Ottelun päätteeksi isäntien raati palkitsi parhaina pelaajina voittajajoukkueesta kapteeni Hakalan ja Sammosta Krausen.

Hakalan viisaat ratkaisut toivat parhaan pelaajan palkinnon.

Keskinäisen ottelun karkaaminen Ettalle kolmella pisteellä tiesi Sammon kotietuhaaveille kovaa kolausta, kun taas vieraiden asemat vahvistuivat merkittävästikin. Molemmilla joukkueilla on runkosarjaa jäljellä neljä ottelua ja teoriassa mahdollisuus nousta vielä vaikka kolmanneksikin. Ettan loppuohjelma vaikuttaa kuitenkin lähtökohtaisesti hieman helpommalta. Sammon ottelut jatkuvat keskiviikkona Joensuussa ja tulevana sunnuntaina juhlitaan Siilinjärvellä historiallista satalukua, mikäli Timo Tolvanen saavuttaa edellispäivänä 700 pääsarjaottelun välietapin.

Olli Kuoksa, Etta: -Valmistauduttiin viikolla erittäin hyvin nimenomaan Sampoa vastaan ja siinä onnistuttiin täydellisesti. En muista, että olisin koskaan nähnyt noin "huonoa" Sampoa. Yllätti itsenikin miten hyvin onnistuimme.

Jukka Tuovinen, Sampo: -Onnittelut vastustajalle, he pelasivat tänään loistavan ottelun. Meilläkin oli hyvä treeniviikko alla mutta jostain syystä se ei näkynyt tänään kentällä. Miksi ei, se täytyy selvittää myöhemmin. En halua lähteä nyt selittelemään omaa huonouttamme, koska en halua ottaa Ettalta mitään pois tästä, he pelasivat erittäin hyvän ottelun.

Ottelun tilastot

Ottelun kuvat

 

Tiedotus/KH

Kuvat: Teemu Hassinen