« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Asenne parani, pistetili ei

14.03.2016 00:00

 

 

Hurrikaanilla oli mahdollisuus varmistaa runkosarjan kolmostila sunnuntaina ja sen paikan he myös käyttivät. Molemmilla joukkueilla oli edellispäivältä tappiot niskassaan kun Hurrikaanikin hävisi Rovaniemellä Team Lakkapäälle ja Sampo puolestaan Kokkolassa Tiikereille. Molempien avauskuusikot myös olivat lauantaina vajaat, Ville Heiskasen ja Matti Oivasen oltua kuumeessa. Matti kuntoutui sunnuntaiksi pelikuntoon mutta Ville seurasi vielä ottelun sivusta.

Kaverukset vuodesta 2002.

Ennen ottelun alkua pidetyissä muistamisissa tapahtui yllätyskäänne, kun 700 ottelun rajapyykin ohittanut Tolvanen luovutti ennätysottelussaan 17.2. pitämänsä pelipaidan kehystettynä seuralle, koskettavan puheen saattelemana. Paikalle oli saapunut paljon Dolen entisiä pelikavereita, ystäviä ja perhettä juhlistamaan huikeaa uraa.

Sunnuntain päätavoite Sammolla oli löytää asenne ja pelihuumori takaisin, muutaman heikomman esityksen jälkeen. Tämä onnistuikin, joukkue oli valmistautunut hyvin ja tuli otteluun hyvällä sykkeellä. Sampo paineli nopeasti johtoon 9-5 ja samaa tietä selvään erävoittoon 25-19.

Kahdessa ensimmäisessä erässä saivat Arsi, Dole ja Alen tuuletella vielä useasti.

Toisessa erässä vierasjoukkue sai alkuun muutaman pisteen etumatkan. Sammollakin oli erän mittaan muutama paikka päästä peliin kiinni, mutta vastaanoton alettua hieman rakoilla jäi hyökkäyspelin tehoista hieman uupumaan. Hurrikaani alkoi saada paremmin torjuntoja ja niiden myötä eroa syntyi lopulta viisi pistettä ja erävoitot tasoittuivat.

Pitkän tauon jälkeen kolmoserän alkupuoli tapeltiin vielä tasapäisesti, kunnes Mauri Kurpan syöttövuorolla ero repesi saavuttamattomiin. Hurrikaani hyödynsi kotijoukkueen puutteet vastaanotossa ja vei erän lopulta 10 pisteen erolla. Erän loppupuolella Kasper Pennanen sai pitkästä aikaa komennuksen kentälle. Pelin kulkua hän ei pystynyt kääntämään, mutta hoiti osuutensa mallikkaasti.

Edelliserän murskatappiosta ei Sampo enää toipunut. Jukka Tuovinen oli käyttänyt molemmat aikalisänsä päätöserässä jo 5-12 tilanteessa, eikä voittajasta ollut epäselvyyttä. Erälukemat 14-25 ja ottelu Hurrikaanille 1-3.

Luke Smith onnistui sekä vastaanotossa, että verkolla.

Otteluisäntä Kuopion Energia palkitsi parhaina pelaajina Hurrikaanista Luke Smithin (22/+19) ja Sammosta Alen Djordjevicin (20/+7).

Sampo kohtaa runkosarjan päätöskierroksella 19.3. LEKA Volleyn. Sammon osalta panosta riittää vielä tuohonkin, sillä sijat 6-8 ovat yhä auki.

Lauri Rantanen, Hurrikaani-Loimaa:
Syöttö-vastaanotto oli varmaan tänään se, mikä ratkaisi lopulta. Kun Sammon vastaanotto alkoi taipua niin me asetuttiin kuskin paikalle. Toisaalta meidän oma side-out hyvästä vastaanotosta oli todella kovaa luokkaa. Meidän aussipoika onnistui isoilla tehoilla ja hänen vastaanottokin kesti. Matti Oivasen viisi torjuntaa on myös hyvä luku. Kuusi hyökkäysvirhettä neljään erään on meidän joukkueelle hyvä suoritus.

Jukka Tuovinen, Sampo:
Ensinnäkin peli-ilo ja asenne, millä lähdetään pelaamaan oli meillä tänään sitä mitä sen pitääkin olla. Eka erässä meidän vastaanotto pysyi kasassa, saatiin se paine toiselle puolelle. Sitten kun vastaanotto lähti murenemaan, niin Hurrikaani tuli tosiaan kuskin paikalle. Sitä kautta tuli suoria hyökkäysvirheitä ehdottomasti liian paljon ja hakattiin torjuntaan. Siihen asti oltiin myös torjuntapelissä hyvin mukana. Tänään ei kyllä ollut noita vaihtoehtojakaan kovin paljon käytettävissä.

Ottelun tilastot

Ottelun kuvat

Hurrikaanin juttu

 

Tiedotus/KH

Kuvat: Teemu Hassinen