« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Runkosarja päättyi voittoon.

19.03.2016 00:00

 

Sammon ja LEKA Volleyn kauden kolmas kohtaaminen meni suurin piirtein suunnitelmien mukaan. Toki viimeisillä pisteilläkin oli vielä pieni merkitys, mutta isoin asia taisi kuitenkin olla paikallisderbyssä ja valtikan palauttamisessa. Kauden edelliset voitot olivat 1-1 Sammon voitettua syksyllä Leka-battlen Kuopiossa ja vastaavasti Lekan haettua voiton Pielavedeltä. 3-1 voitto runkosarjan päätösmatsissa tiesi siis niskalenkkiä savolaisten keskinäisissä väännöissä, kuudetta sijaa runkosarjassa ja monia hyviä merkkejä tulevia pudotuspelejä ajatellen. Loppujen lopuksi kuudeskin sija runkosarjassa on joukkueelta kohtuullisen hyvä suoritus kun peilaa sitä syyskauden hankaluuksiin. Ensimmäinen ehjä treeniviikko kauden aikana kun taisi olla vasta tammikuun lopun tienoilla.

Voitto maistuu aina hyvälle ja jotkin voitot vielä paremmalle.

Avauserässä ei oikeastaan mitään isompia yllätyksiä nähty. Molemmat joukkueet tulivat hyvin valmistautuneena ja latautuneena otteluun, videot oli katseltu ja viivat piirrelty joten vastustajat kyllä tunsivat toisensa. Sampo sai syöttönsä hyvin kulkemaan ja sen myötä torjuntojakin alkoi napsua tasaisesti. Djordjevic löysi vähän huonoimmistakn paikoista pisteen arvoisia ratkaisuja ja erä tuli lopulta helpohkosti 25-17.

Toisen erän alun jälkeen sai vierailijakin homman kulkemaan. Monta vuotta Sampoa edustanut Timo Leikas syötti pari ässää, vaikka läpi ottelun "Ellin" kovat syötöt nousivat pääsääntöisesti hyvin suoraan passari Krausen hyppysiin. Hyvästä vastaanotosta taas Lekan oli helppo pelata, sillä maajoukkuemies Lehtosen ohella amerikkalainen Kris Johnson oli mies paikallaan. Vain hiukan alle kaksi ja puolimetrinen mies pudotteli palloja helpon näköisesti Sammon torjunnan yli. Erän lopulla Leka laittoi hakkurin roolissa aiemmin pelanneen Taylorin yleispelaajaksi. Sampo kävi lähimmillään parin pisteen päässä, mutta erän lopulle osuneet kolme virhettä venyttivät erälukemiksi 19-25.

Austin sai tehdä tilaa Aleksi Kössille.

Kolmannen erän alku oli tasainen. Molemmat tiesivät toisen erävoiton merkityksen ja taistelivat pallosta tosissaan. Tilanteen 9-9 jälkeen Sampo kuitenkin meni menojaan, eikä siihen auttanut vaikka vieraiden valmentaja kävi useaan otteeseen käskemässä vaihtomiehiä kannustamaan. Erän lopulla Väliahon Mikko sai komennon syöttövaihtoon ja kävi vielä kirjauttamassa kolmesta syötöstä kaksi ässää, jolloin joukkueen "virkistäytymiskassa" sai taas yhteistyökumppanilta mukavan lisän odottamaan kauden päätöstä. Erä Sammolle 25-16.

Häyrinen kurottaa.

Viimeisessä erässä jatkettiin siitä, mihin edellisessä jäätiin. Kaksi viimeistä erää Lekan passarina pelannut Aleksi Kössi joutui juoksentelemaan nostojen perässä, jolloin Sammolla oli aikaa rakentaa torjunta-puolustus Leikaksen lyöntisuuntiin. Loppunumerot nopeasti 25-15.

Parhaina pelaajina palkittiin yleispelaajat, Lekan Antti Karttunen (10/+5, 50%vo) ja Sammon Ville Heiskanen (13/+10, 37%vo) otteluisäntä Laakkosen toimesta.

Eero Niskasen uran viimeinen runkosarjamatsi onnistuneesti takana.

Lauri Hakala, LEKA Volley:
Sampo tuli hyvin peliin, hyvällä asenteella. Tulivat siten, kuin tiedettiinkin mutta hyvin. Sampo pelasi vähemmillä virheillä ja siihen tämä ratkesi. Omasta pelistä saatiin muutamia juttuja selville mitä haluttiinkin jatkoa ajatellen. Merkityksetön peli meille, mutta toki olisimme halunneet poistua voittajana.

Jukka Tuovinen, Sampo:
Panokset oli toki kovat, voittoa me tarvittiin mutta mielestäni kolmea pistettä tärkeämpää oli tänään se, miten me pelattiin. Hurrikaania vastaan pelattiin viikko sitten ensimmäinen ja toinen erä, se oli samankaltaista mutta tänään tuli kolme selkeää erää meille. Hyökkäyspäässä sanon edelleen, että pystymme parempaankin. Taistelutahto ja puolustaminen oli tänään se tärkeä juttu pudotuspelejä ajatellen. Syöttökontrollia pitää vielä parantaa.

Ottelun tilastot

Ottelun kuvat

 

Tiedotus/KH

Kuvat Teemu Hassinen