« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Martti Keel ja Ilari Sivonen Sampoon

05.06.2016 00:00

 

 

 

Sampo julkisti perjantaina kaksi uutta pelaajasopimusta. Passarin tontille kiinnitettiiin virolainen Martti Keel ja yhdeksi yleispelaajaksi paluun Sampoon tekevä Ilari Sivonen.

 

Martti Keel (24v, 189cm) on syntynyt Kuopiossa isänsä Avo Keelin pelatessa aikoinaan Suomessa ja mm. Pielavedellä. Viron maajoukkueessakin esiintynyt Martti edusti viime kaudella Pärnu Võrkpalliklubia ja meriiteistä löytyy kolme Eestin mestaruutta, kolme Baltian liigan voittoa ja neljä Eestin cupvoittoa. Urheilua monipuolisesti harrastava mies kertoo vahvuuksiensa löytyvän kovasta hyppysyötöstä ja puolustuspelaamisesta. Keel muutti vanhempineen Rovaniemeltä suomenlahden taakse jo nuorena, mutta side savonmaallekin on ollut olemassa: Martti on Sammon joukkueenjohtajanakin toimineen Kari Huuskosen kummipoika. Heinäkuun lopulla on edessä muutto Suomeen ja Kuopioon, pitkäaikainen tyttöystävä muuttanee mukana.

-En tiedä paljoakaan Sammosta, lähinnä tuloksia ja että joukkue on taistellut mitaleista useasti. Olen iloinen päästessäni pelaamaan Mestaruusliigaan ja edustamaan Sampoa, toivottavasti myös menestymme. Henkilökohtaisesti haluan kehittyä pelaajana ja nauttia tekemisestäni, toivottavasti myös joukkueen fanit ovat minuun tyytyväisiä ja pystyn esittämään heille hyvää lentopalloa sekä saavuttamaan joukkueen kanssa hyviä tuloksia, Martti kertoo.

Jukka Tuovinen korostaa Martissa passipelin ominaisuuksia: -Pääasia oli löytää taitava passari. Martti osaa pelata nopeaa laitatempoa eteen ja taakse ja on myös kantanut ykköspassarin vastuuta kotimaansa joukkueissa Pärnussa ja Tallinnan Selverissä. Hyvä puolustus ja terävä hypäri on tietysti plussaa. Tärkeää oli myös, että hänellä oli itsellään halu tulla Sampoon, eli motivaatiota löytyy.

 

Yleispelaaja Ilari Sivonen siirtyy takaisin Sampoon ykkössarjan mestarina Maaningan Mahdista. Viimeisimmäksi Ilari pelasi Sammossa liberona kaudella 2014-2015, varmana vastaanottajana hän pystyy tarvittaessa tuuraamaan silläkin tontilla. Ilari tulee mielellään takaisin tuttuun porukkaan: -Sampoon on aina yhtä mukava tulla, vaikka eihän tässä välissäkään siteet täysin katkenneet, Sivonen sanoo viitaten joukkueen hierontoihin. Vuosi sitten Kuopion hierojakoulusta valmistunut Ilari piti viime kaudellakin huolta Sammon pelaajien hieronnoista ja sama diili jatkuu myös tulevalla kaudella.

 

-Uudella innolla taas liigaan, viime kaudella saatiin mukavasti menestystä ykkösessä mutta kyllähän niillä sarjoilla tasoeroa on.

Myös valmentaja ottaa paluumuuttajan mielellään vastaan: -Illu on tasavahva yleispelaaja. Vastaanotto on vahvin osa-alue, mutta taitoa löytyy myös hyökkäyspäässä ja torjunta-puolustuksessa. On myös hyvä, että liigasta on entuudestaan kosolti kokemusta, samoin kuin meidän toimintatavoista. Mukavaa saada luottopelaaja takaisin rinkiin, Tuovinen kehuu.

 

Sopimustilanne:

Jukka Tuovinen, päävalmentaja
Eetu Häyrinen, hakkuri (2v)
Mikko Väliaho, keskitorjuja (1v)
Aleksi Mutka, libero (2v)
Ilari Sivonen, yleispelaaja (1v)
Martti Keel, passari (1v)

 

Tiedotus/KH
Martin kuva: Pärnun fb-sivu