« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Pärnussa hyviä kokemuksia

19.09.2016 00:00

 

 

Sampo osallistui viikonloppuna Pärnussa järjestettyyn kutsuturnaukseen yhdessä Selver Tallinnan, Flamingo Vilniuksen ja isäntäjoukkue Pärnu VK:n kanssa. Turnaukseen järjestettiin myös fanimatka, joten kokonaisuutena oltiin liikkeellä varsin isolla joukolla. Joukkue matkusti paikalle jo torstaina ja MatkaPekan fanibussi tuli perästä perjantaina. Turnauksen järjestelyt ja olosuhteet ansaitsevat kiitettävän arvosanan, Pärnu VK:N valmentaja Avo Keel oli hankkinut joukkueelle majoituksen, ruokailut ja kaksi pikkubussia viikonlopuksi käyttöön, siitä vielä kerran iso kiitos! Faniporukka majoittui kylpylähotelli Viikingiin, joka oli aivan joukkueen hotellin naapurissa ja pelipaikalle oli matkaa vain muutama sata metriä. Alunperin turnaus tosin piti pelata hieman kauempana sijaitsevassa Pärnu Spordihallissa, mutta päällekäisen buukkauksen vuoksi se siirrettiin pienempään, keskustassa sijaitsevaan urheiluhalliin. Kokonsa puolesta tämä varmasti olikin sopivampi paikka.

Turnaus käynnistyi perjantaina, jolloin Sampo voitti liettualaisen Flamingon 3-1. Ottelussa peluutettiin molempia passareita ja kokoonpanoa vaihdeltiin muutenkin tasaisesti koko turnauksen ajan. Lauantain aamupelissä vastassa oli Selver, josta voitto tuli niin ikään 3-1. Päivällä oli useampi tunti joutoaikaa, jonka fanijoukko hyödynsi kaupungin kiertoajelulla. Asiantunteva oppaamme kertoi kaupungin historiasta, piti pienimuotoisen kielikurssin ja sattuipa myös itsekin olemaan entinen aktiivilentopalloilija.Turnaus huipentui illalla solidaariseen 2-2 tasapeliin isäntiä vastaan, joka riitti tuomaan Sammolle turnausvoiton. Viimeisessä pelissä oli myös hieno tunnelma, kun Sammon fanijoukko sai kovan vastuksen paikallisista katsojista. Aiemmissa peleissä pärnulaisten huutosakki olikin Sammon puolella, Andrusin ja Martin tukena. Isännät valitsivat joka joukkueesta parhaat pelaajat ja Sammon kohdalla hakkuri Häyrinen teki suurimman vaikutuksen.

Lauantain ohjelmaan kuului vielä joukkueen ja fanien yhteinen illanvietto hyvän ruuan ja musiikin siivittämänä. Tämä olikin yksi viikonlopun parhaita puolia, kun joukkue ja erityisesti sen uudet pelaajat, sekä fanit ja talkoolaiset pääsivät tutustumaan toisiinsa. Sunnuntaina startattiin paluumatkalle jo hyvissä ajoin aamupäivällä, joukkue ja faniporukka yhdessä. Tallinnaan jäi muutama tunti ostosaikaa ennen lauttamatkaa ja Helsinkiin saavuttiin alkuillasta. Suomen puoleisella kotimatkalla Tuovinen toisti useampaan kertaan pitkäaikaisen haaveensa saada ajaa bussia mutta tälläkään kertaa siihen ei suostuttu, vaikka Jukka jopa lupasi antaa Pekan (Katainen) valmentaa vastineeksi yhden pelin. Tästäkin huolimatta, tai ehkä osaltaan juuri siitäkin syystä, vastaus oli jyrkkä ei sekä Pekan, että kyydissäolijoiden taholta :)

Kaiken kaikkiaan viikonloppu oli varsin onnistunut sekä kauteen valmistautumisen, että sampoperheen yhteenhitsautumisen näkökulmasta. Valmentaja Tuovinen tiivisti reissun antia: -Kokeiltiin ja testattiin hieman erilaisia juttuja. Oli hyvä pelata välillä sellaisia joukkueita vastaan, jotka eivät ole entuudestaan kovin tuttuja. Sain paljon tietoa joukkueesta erilaisissa pelitilanteissa ja sitä lähdetään nyt hiomaan kohti kauden alkua. Oli myös mahtavaa, että meidän fanit ja talkoolaiset lähtivät tänne mukaan, tätä on mukava muistella joulukuun räntäsateissa. Tästä voitaisiin tehdä vaikka perinne.

 

Tiedotus/KH