« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Juhlavuosi käynnistyi voitolla

16.10.2016 00:00

 

 

 

Pielaveden Sampo nousi SM-liigaan keväällä -97, nyt alkoi siis jo 20. peräkkäinen kausi pääsarjatasolla. Mikäpä olisikaan ollut hienompi tapa aloittaa juhlavuosi, kuin kotiottelu ja paikallisderby, naapurikylän seuraa vastaan ja kun siitä vielä tuli voitto kohtuullisen selvin 3-1 lukemin (25-17, 23-25, 25-10, 25-16), niin tästä lienee hyvä jatkaa?

Avausotteluun latautuu aina väkisinkin omat paineensa molemmille joukkueille ja tällä kertaa kokeneempi kotijoukkue kesti ne paremmin. Vastustaja LEKA Volleyn riveissä on kylläkin jopa maajoukkuetason miehiä, mutta kokonaisuutena se on kuitekin varsin nuori joukkue, joista tulikasteen liigaan saivat Henrik Porkka ja Akseli Lankinen. Myös Sampo Volleyn miehistö on uusiutunut ja nuorentunut viime kaudesta, mutta liigatason kokemusta taitaa olla kuitenkin hieman enemmän, joskaan ei paljoa. Myös illan ottelusta odotettiin tasaista vääntöä, onhan Lekaa useasti ennustettu jopa mitalikolmikkoon, mikä on myös joukkueen virallinen tavoite. Hapuilevan avauserän  jälkeen nähtiinkin tasaväkinen toinen erä, mutta sen jälkeen alkoi jonkinasteinen samposhow, kun edelliserän lopulla peliin tulleen Petteri Penttisen syöttövuorolla kolmas erä oli hetkessä tilanteessa 11-1.  Kaksi viimeistä erää tulivat kotiin yhteistuloksella 50-26.

Kaiken kaikkiaan avaustapahtuma oli hieno, yleisöä kahdeksisensataa henkeä ja tunnelma sen mukaista. Kuten arvata sopii, myös Lekan kannattajia oli katsomossa muutamia kymmeniä, mikä antoi sopivasti kisahenkeä myös yleisöön. Katsomosta löytyi myös muutamia haastateltavia kuten Siilinjärven kyläpiällikkö Lötjönen, vakiovieras Seppo Kääriäinen ja entistä valmentajaansa, nykyistä kollegaansa seuraamaan(arvostelemaan) tullut sampolegenda Timo "Dole" Tolvanen. Pelin jälkeen nautittiin perinteiset avausottelun kakkukahvit joukkueen ja talkoolaisten kanssa ja uudet sampoperheen jäsenet saivat Laukkasen Raijalta omat villasukkansa kauden bussimatkoja varten. Raijan sukillahan on elinikäinen takuu, joten sukkien rikkoontuessa voi aina ottaa yhteyttä neulojaan, myös muualle siirtyneet pelaajat.

Mestaruusliigan raportti ottelusta:

Sampo Volley oli selkeästi parempi savolaisjoukkueista kauden ensimmäisessä kohtaamisessa. LEKA Volley nipisti tiukan kakkoserän, mutta Sampo vei kaikki muut selkeääkin selkeämmin: 3-1 (25-17, 23-25, 25-10, 25-16)

Kotijoukkueesta virolainen yleispelaaja Andrus Raadik teki melkoisen ensiesiitymisen nakuttaen 23/+21 peräti 69 % tehoilla. Myös Aleksi Kaatrasalo oli vahva: 12/+12 ja neljä torjuntaa. LEKA Volleyn peli oli virhealtista. Samuli Kaislasalo oli joukkueen tehokkain (16/+3), mutta hänekin virhemäärä oli aivan liian suuri. Liberona Teemu Silventoinen pelasi hyvän ottelun. Uusina kotimaisina liigapelaajina debytoivat Akseli Lankinen ja Henrik Porkka suoraan LEKAn aloituksessa sekä Panu Pitkänen Sammosta.

Jukka Tuovinen, Sampo Volley:
- Vahva peli meiltä, olin sitä vakuuttuneempi poikien esityksestä, mitä pidemmälle peli eteni. Avausottelulle tyypilliseen tapaan oli alussa pientä hermoilua mutta sitten päästiin näyttämään. Andrukselta ja keskipelaajilta ihan kelpo esitys. Tasaisuus oli meidän valttimme, teimme selvästi vähemmän virheitä kuin vastustaja. Avausvoitto on aina tärkeä, mutta nyt keskitytään jo torstain Cup-otteluun Joensuussa.

Lauri Hakala, LEKA Volley:
- Onnittelut Sammolle voitosta, todella valmista peliä ja tullaan varmaan näkemään vahvempi Sampo kuin viime kaudella. Varsinkin Raadik hyvä hankinta ja hieno myös nähdä, että Petteri pelaa hyvin. Ratkaisu noissa erissä, mitä Sampo voitti selvemmin, oli 1-2 syöttöputkea. Itseasiassa nuori libero Silventoinen pelasi tosi hyvän pelin, yleispelaajat olis voineet nostaa vähän paremminkin. Kaikista isoin asia oli tuo virhemäärä, Sammon laiturit teki yhdeksän hyökkäysvirhettä ja meidän vastaavat kahdeksantoista.

LähiTapiolan pisteet
3 Heiskanen Sampo
2 Penttinen Sampo
1 Karinen LEKA

Sampo: Raadik 23/+21, Häyrinen 16/+9, Heiskanen 13/+10
LEKA: Kaislasalo 16/+3, Karinen 10/+4, Helenius 8/0
T 10-3, Ä 6-2, SV 10-8, H% 55-37, VO% 64-56

Ottelun tilastot: http://www.mestaruusliiga.fi/liiga/miehet/livescore-miehet.html

 

Tiedotus/KH