« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Isänpäivänä upea urheiluilta

14.11.2016 00:00

 

Kaksi enemmän tai vähemmän siipirikkoa joukkuetta tarjosi Ahmon koululle saapuneille 377 katsojalle hienon ottelun. Palloa lyötiin tosissaan, puolustettiin ja iloittiin. Vierasjoukkue Rantaperkiön Iskulla oli edellisillalta saaliina kolme pistettä ja ykköspassarin loukkaantumisesta huolimatta nuori joukkue taisteli hyvällä asenteella läpi koko ottelun. Sampo puolestaan oli saanut harjoitella viikon verran rauhassa, tosin keskitorjuja Panu Pitkänen pyöräytti nilkkansa alkuviikosta eikä hakkuri Häyrinenkään vielä ollut varsinaisesti pelikunnossa.

Ennen ottelun alkua jututettiin otteluisäntä Olifu Finlandin edustajia. Tapio Nissi kertoili pari vuotta Suomessa toimineen yrityksen taustoista ja varhaiskasvatuksen välineistöön erikoistuneista tuotteista, joihin myös yleisö pääsi illan mittaan tutustumaan. Sammon pelaajat myös jakoivat yleisölle Pielispakarin eväspalasia ja esittelivät tällä tavalla yhden uusimmista yhteistyökumppaneistamme. Ottelutapahtuma lähetettiin suorana Fanseat-palvelussa, joten myös kauempana olevilla oli mahdollisuus nauttia illan kulusta.

Heti avauserässä Isku näytti, ettei ole lannistunut vastoinkäymisistä. Nähtiin muutamia todella pitkiä palloralleja, joissa molemmat joukkueet puolustivat palloa mahdottomistakin paikoista takaisin peliin. Pikkuhiljaa Sampo keräsi muutaman pisteen edun, joiden turvin peli pysyi hyvin hanskassa. Erän lopulla Eetu Häyrinen teki paluun kentälle, käyden Ville Heiskasen paikalla torjuntavaihdossa. Toinen erä eteni aikalailla samoissa merkeissä ja pitkälle tauolle tultiin erävoitoin 25-21 ja 25-19.


Aino Väliahoa ei paljon iskän peli kiinnostanut :)

Kolmanteen erään Sammon hyökkäystehot hieman pehmenivät ja Isku puolestaan löysi Sakari Mäkisen rinnalle muitakin ratkaisijoita. Tuovinen vaihtoi passariksi Martti Keelin, mutta se ei riittänyt kääntämään otetta enää kotijoukkueelle, vaan Isku vei erän 22-25. Neloserän alku mentiin vielä vierailijoiden pienessä hallinnassa, kunnes Petterin ässäsyöttö ja Kaatrasalon pari torjuntaa käänsivät otteen isännille. Tekniselle aikalisälle mennessä Penttinen torjui komeasti Sakari mäkisen kovan kuutospaikan hyökkäyksen. Loppu hoitui side-out pelillä, loppunumerot kirjattiin 25-21 ja koko ottelu siis 3-1.

Sammon parhaana palkittiin hurjan rupeaman tehnyt Andrus Raadik (33/+24) joka urakoi 61 passista 52% tappotehot ja hoiti oman vastaanottonsa 77% tarkkuudella. Myös Iskun parhaana palkittu Mäkinen keräsi hyvät tehot (26/+19) ja vastaanottolukemat 62% joten melkolailla kahden miehen show ottelu lopulta oli.

Voitto oli Sammolle kolmas viidestä pelatusta liigaottelusta. Ensi viikonloppuna pohjoisen kiertueella kohdataan täysin kotimainen Etta ja heti perään ahkerasti pelurikaupassa vieraillut Team Lakkapää.

Jussi Heino, Rantaperkiön Isku:

- Harmittaa vietävästi poikien puolesta. Tuollaisen pelin jälkeen 1-3 ja nolla pistettä. Joukkue taisteli, raatoi, tappeli, raastoi mutta ei. Pisteet meni tietysti oikeaan osoitteeseen, vahvempi joukkue voitti ja kaikki kunnia heille siitä. Ehdottomasti pelasivat hyvän, tasaisen pelin. Joka puolelta tuli palloa meille, eikä oikein missään vaiheessa päästy kiinni siihen, että miten pitäisi tehdä. Nyt piti vain yrittää kovasti.

Jukka Tuovinen, Sampo Volley:

- Hieno peli oli, tämmöistä lentopallon pitäisi olla ja tämmöistä tiedettiin odottaakin. Isku on hyvä joukkue, hyvä puolustamaan ja pystyy lisäksi pelaamaan hyökkäyspäässä vähillä virheillä. Kaksi ensimmäistä erää me pystyttiin pelaamaan jatkopallot hyvillä tehoilla. Kolmannen erän puolivälissä meille tuli pieni notkahdus hyvästä vastaanotosta pelattaessa, se oli ainoa hetki kun hieman peli puuroutui. Neljännen erän nousu oli hyvä, vaikka aluksi näytti, että se jatkuu samanlaisena kuin edelliserässä. Sen kääntyminen torjunnan ja puolustuksen kautta oli hyvä asia. Torjuntapeli oli muutenkin ainoa, missä oltiin tänään selkeästi Iskua edellä. Erittäin hyvä peli minun mielestäni. Joukkueen puolesta korostan tuota peli-ilmettä ja taistelutahtoa, se on ollut viime aikoina valttikortti. Nyt harjoitellaan viikko ja sen jälkeen pelataan yhdeksään päivään viisi peliä.

 

Iskun raportti Savon kiertueelta: http://www.iskuvolley.com/?x239681=1143061

 

Tiedotus/KH