« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Sampo ja Leka väänsivät tasaisesti, tulos 3-0.

23.11.2016 00:00

 

Sampo Volley ja Leka Volley ottivat yhteen Suomen Cupin puolivälierässä. Lekan uusi valmentaja Tapio Nissi oli ehtinyt vetää joukkueensa kanssa kahdet treenit ja oli siltä osin tyytyväinen ensimmäisiin muutoksiin:
-Halusin tuoda raikkautta pelaamiseen ja pyrkiä suorituksiin, mitkä ruokkivat tekemistä ja onnistumisia.

Ottelu oli varsin tasaväkinen, jossa vierasjoukkue hallitsi kahta ensimmäistä erää mutta Sampo tuli aina lopussa ohi. Kolmannessa erässä kotijoukkue oli aluksi selkeämmin niskan päällä, mutta Leka nousi jälleen selkeään johtoon erän puolivälissä. Tällä kertaa johtoasema ei kestänyt yhtä pitkään, vaan Kasper Pennasen tultua vaihdosta syöttämään oli erän hallinta viiden syötön jälkeen taas kotijoukkuella ja se piti loppuun asti.  Ottelun lopputulos tarkoittaa, että Lekan on voitettava kotonaan 3-0 tai 3-1 sunnuntain toisessa ottelussa, mikäli mielivät venyttää ratkaisun kultaiseen erään.

Ottelussa merkillepantavaa oli erityisesti Leka Volleyn uudistunut peli-ilme. Uuden valmentajan myötä lienee löytynyt jotain, mikä näkyi selkeästi myös katsomoon. Joukkue iloitsi riehakkaasti jokaisesta onnistumisesta ja silloinhan pelaaminen sujuu, kun se on mukavaa. Timo Leikas oli jälleen totutun kovakätinen ja muutamasta lyönnistä jäikin varmasti painaumat hallin parkettiin. Kovan hyökkäyksen hintana vierailla oli virheherkkyys, suoria hyökkäysvirheitä tuli 13 kpl. Sammon puolelta mainittakoon Petterin neljä torjuntaa, Kaatrasalon kolme ässää, Kasperin hienot syöttövuorot kahdessa viimeisessä erässä mutta vastineeksi myös joukkueen tekemät 14 syöttövirhettä, mikä on kolmeen erään roimasti liikaa.

Jukka Tuovinen, Sampo Volley:
Leka tuli juuri kuten odotettiinkin, terävällä hyökkäyksellä mutta se myös koitui heidän kohtalokseen 13 virheellä. Omakaan peli ei ollut parasta mahdollista, mutta ainahan ei voikaan olla kauden paras peli. Syöttö ei saa olla kotisalissa tuolla tasolla, sen täytyy parantua viikonlopuksi. Muutoin olen tyytyväinen, pystyttiin nousemaan takaa ohi isoissa palloissa ja kääntämään erät voitoksi. Täytyy kuitenkin muistaa, että tämä oli vain avausottelu, kaikkihan ratkeaa vasta viikonloppuna Kuopion studentialla.

Tapio Nissi, Leka Volley:
Peli meni juuri kuten vanhempi kollega edellä kertoi. Oltiin hyvin pelissä kiinni, mutta nuorella joukkueella se ei riittänyt ratkaisuun asti. Lopussa tehtiin hyökkäysvirheitä niistäkin paikoista, missä olisi ollut hyvät paikat ja lyöntisektorit ottaa pisteitäkin. Peli-ilme oli kuitenkin kokonaisuutena hyvä.

 

Tiedotus/KH