« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Lakkapäästä ei vastusta

03.12.2016 00:00

 

Sampo Volley laittoi Savon kiertueella olleen Team Lakkapään tylysti kotimatkalle ilman pisteitä. Ottelu oli ohi puolessatoista tunnissa ja sen päätteeksi pöytäkirjaan merkittiin lukemat 25-14, 25-19 ja 25-15.

Kotijoukkue määräsi tahdin heti ensimmäisistä palloista alkaen. Haparoivasta vastaanotosta johtuen ei Lakkapää päässyt hyökkäämään kunnolla, joten ero repesi nopeasti isoksi. Sammon neljästä syöttövirheestä huolimatta erä päättyi nopeasti ja isolla erolla. Toisessa erässä kamppailtiin hieman tasaisemmin, molemmat joukkueet esittivät hyvää hyökkäyspeliä. Erän hahmo oli Sammon Ville Heiskanen kahdeksalla pisteellään ilman yhtään virhettä. Erän lopuun sisältyi hieman dramatiikkaakin, kun hienoa iltaa pelannut Petteri Penttinen sai pallosta osuman silmäänsä. Hetken selvittelyn jälkeen hän pystyi kuitenkin jatkamaan erän loppuun ja pääsi hoitotoimiin pitkällä erätauolla.

Päätöserä mukaili ensimmäisen erän piirteitä pistekehityksen osalta. Sampo johti 10-5 ja parhaimmillaan jopa 19-11, sekä muutaman kavennuspisteen jälkeen loppukiri, viisi peräkkäistä pistettä. Liigan paras pisteentekijä Andrus Raadik keräsi päätöserässä 9 ja koko ottelussa 24 pistettä. Lakkapään paras pistemies oli Miikka Lemola 11 pisteellään. Sampo voitti ottelussa oikeastaan kaikki osa-alueet; ässäsyötöt 7-1, vastaanottoprosentit 64-55, hyökkäysprosentit 55-41 ja torjunnat 8-2.

Aivan tyhjin käsin ei lappilaisten kuitenkaan tarvinnut hallilta poistua. Lakkapään manageri Oiva Tapio oli nimittäin onnistunut ostamaan voittoarvan, jolla sai mukaansa joulukinkun!

Nyt joukkueella on jälleen viikko aikaa harjoitella ennen vieraskiertuetta ja härkäviikkoa, jolloin pelataan neljä ottelua kahdeksassa päivässä.

Valmentajien kommentit:

Normunds Veinbergs, Team Lakkapää:
-Hyvin tasainen esitys Sammolta. Eniten olimme jäljessä torjunta-puolustuspelaamisessa mutta myös passi- ja liberopelaamisessa. Harmittaa suunnattomasti, olimme täysin pihalla varsinkin torjunnassa. Tiesimme, mistä pallo tulee mutta ajatus ei kulkenut mukana. Edelleen kaikki hyökkääjät ovat epävarmoja passeista, siihen on keksittävä joku keino millä luottamus säilyy ja päästään eteenpäin.

Jukka Tuovinen, Sampo Volley:
-Vastaanotto loi hyvät edellytykset hyökätä ja hyökättiin hyvin. Syöttö loi edellytykset torjunta- ja puolustuspelaamiselle. Oli vahva esitys kolme erää. Aina voidaan etsiä petrattavaa mutta en hae niitä tänään. Rovaniemellä pelattiin kaksi ensimmäistä erää samankaltaista lentopalloa, sitten kaveri pääsi mukaan. Nyt pitkällä tauolla teroitin kopissa sitä, että painetaan samalla sykkeellä ja hyvin säilyi peli kolme erää.

 

Tiedotus/KH