« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Joulutauolle tukevasti kolmantena

18.12.2016 00:00

 

Syksyn viimeinen kotiottelu pelattiin Pielavedellä. Odotusarvo illalle oli kaksijakoinen, historia oli vahvasti Sammon puolella, mutta hienon alkukauden pelannut vierasjoukkue on sarjataulukossa kuitenkin heti Sammon perässä neljäntenä.


Ducks oli saanut tuekseen myös lentopallopersoona Einomies Porkkakosken.

Sampo ei kuitenkaan jättänyt vierailijoille mahdollisuuksia, vaan tasapainoisen esityksen jälkeen ottelulukemat kirjattiin 3-0 (25-17, 25-19, 25-22) kotivoitoksi. Kuvaavaa ottelulle on, ettei Sammolla ollut missään vaiheessa hätää, vaan omalla peruspelaamisella hallittiin tilannetta koko ajan. Vierailija sen sijaan joutui kokeilemaan myös muita konsteja, tosin tuloksetta. Ducksien hakkurina aloitti ja lopetti Külaots, Vallinin pelatessa toisen erän. Sampo pelasi vakiokuusikolla, muutamia syöttövaihtoja lukuunottamatta. Sammon varma ja taktisesti oikeanlainen tekeminen aiheutti vieraille hankaluuksia, mikä näkyi hyökkäysvirheinä (11) ja torjuntaan lyönteinä (7). Tästä esimerkkinä illan erikoisin pallo nähtiin toisen erän puolivälissä, kun Kasper Pennanen haki puolustuspallon miltei kahviosta saakka, se toimitettiin vastapuolelle ja Miro Määttänen pääsi hyökkäämään tyhjältä verkolta, eikä Sammon puolustajatkaan olleet kaikki vielä edes pelialueella. Varman pisteen paikasta pallo lyötiin kuitenkin verkkoon ja piste kotijoukkueelle.


Väliaho ja Penttinen torjumassa Miro Määttästä.

Ismo Tuominen, Vantaa Ducks:
-Onnnittelut Sammolle voitosta, kuten täällä on saanut niin usein onnitella ennenkin. Tuolla kahden erän vastaanottopelillä täällä kaatuu kaikki mahdolliset ketkä tänne tulee pelaamaan. Ei saatu sitä rikki, eikä saatu jatkopallohyökkäyksiä niinkuin ollaan välillä saatu, tehtiin virheitä ja lyötiin torjuntaan. Viimeinen erä oli vähän normaalimpaa lentopalloa meiltä mnutta jäätiin pari, kolme pistettä jälkeen. Kummatkin joukkueet painosti ykköstykkiä ja sai hyökkäystehoja alas. Sampo oli juuri niin kova kuin sarjataulukkokin osoittaa, kaikki kaksi pistettä meitä edellä :)

Jukka Tuovinen, Sampo Volley:
-Hyvä peli oli, toinen tämmöinen "neljä peliä kahdeksaan päivään -putki". Tuttu kaava; Hyvällä syötöllä pohjustettiin hyvä torjunta-puolustuspelaaminen, hyvällä vastaanotolla pohjustettiin hyvä hyökkäyspelaaminen. Se on ollut tämän syksyn tavaramerkki ja samoin tasainen pelaaminen. Yksittäisiä pelaajia harvoin nostan mutta nyt täytyy mainita Eetu Häyrinen, hyvät tappotehot ja yksi ainoa virhe. Syyskaudella ollaan onnnistuttu hyvin rytmittämisessä otteluruuhkissakin. Nyt ansaitulle viikon omatoimijaksolle ja tapaninpäivänä palataan salille.


"Höyry" Häyrinen oli illan pistekunkku.

Ducksin otteluraportti:
http://www.korsonveto.fi/uncategorized/virheeton-sampo-teki-ankkahakkelusta/

Ottelun kuvagalleria:
http://teku.kuvat.fi/kuvat/Lentopalloa+2016-2017/Sampo+-+Vantaa+Ducks+3-0/

 

Tiedotus/KH
Kuvat: Teemu H.