« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Sampo jatkaa hyvällä tasolla

07.01.2017 00:00

 

 

 

Sampo Volleyn tasapainoiset esitykset jatkuivat Pielavedellä Ettaa vastaan. 3-0 voitolla Sampo kasvatti kolmospaikallaan eron takana seuraavaan Vantaa Ducksiin jo kolmeen voitton ja kahdeksaan pisteeseen.


Ottelun aluksi jaettiin kunniakirjat joulukuun tähdistöön valituille Mutkalle ja Raadikille.

Kotijoukkueen tasavahva vastaanotto (64%) piti pelin ohjat tarkasti omissa näpeissä ja oma syöttö puolestaan sai vieraiden vastaanottoa sopivasti rikki. Kaksi ensimmäistä erää mentiin kuitenkin suunnilleen tasavahvasti puoliväliin asti, kunnes muutama yksittäinen syöttövuoro repäisi eroa erän lopulle. Kolmas erä repesi jo alussa tilanteeseen 10-3, jonka jälkeen loppu olikin kosmetiikkaa joka hieman ehkä näkyikin peliesityksessä.

Ottelun aluksi vieraiden Markus Väisänen näytti syöttöosaamistaan ja vei ässäsyötöllään joukkueensa 0-2 johtoon. Tasaisissa merkeissä edettiin tilanteeseen 7-7, jonka jälkeen Ettan hakkurin hyökkäysvirheet avittivat Sammon pienelle karkumatkalle. Vieraat nousivat vielä 20-18 mutta erän lopun kolme torjuntaa toivat loppulukemiksi 25-18.

Toinen erä oli molempien joukkueiden laadukkain. Molemmin puolin nähtiin hyviä hyökkäyksiä ja myös pitkiä palloralleja. Etta johti 9-10, josta Sampo repäisi neljän pisteen putken mm. Väliahon kahdella torjunnalla ja Häyrisen ässällä. Laitureiden virheetön peli kuljetti erää eteenpäin ja Häyrisen toinen ässä toi Sammon eräpalloon seitsemän pisteen johdossa. Erä päättyi samoihin lukemiin kuin edellinenkin.

Kolmas erä oli oikeastaan ratkaistu ennen kuin se ehti kunnolla alkaakaan. Tilanne oli äkkiä 7-2 ja Kaatrasalon kahden peräkkäisen torjunnan siivittämänä 12-3. Erän lopulla oli hieman nähtävissä pientä löysäämistä mutta voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä kummallakaan puolella. Penttinen jakeli passeja tasaisesti kun onnistujia löytyi joka paikalta. Päätöserässä neljä komeaa hyökkäys- ja kolme torjuntapistettä ottanut kapteeni Kaatrasalo sai kunnian päättää ottelun lukuihin 25-14 ja kruunasi näin itselleen täyden kympin illan tehoilla 10/+10.


Raadik keräsi illan suurimman pistesaaliin (20/+15).

Vuoden avausottelu oli samalla runkosarjan puolivälin etappi, takana on viisitoista ottelua kolmestakymmenestä ja saldona kaksitoista voittoa. Tälle kaudellehan sarjamääräykset muuttuivat siten, että ensisijaisesti voitot määrittävät paremmuutta ja voittojen kpl-määrän ollessa tasan sarjapisteet määräävät keskinäisen järjestyksen.

Seuraavaksi Sampo Volley pelaa pitkän kiertueen vieraskentillä. Sunnuntaina Iskua vastaan Tampereella, sitten Vantaa, Rovaniemi, Oulu, Sastamala ja kuukauden päätteeksi Suomen Cupin finaalitapahtuma Hämeenlinnassa.

Olli Kuoksa, Etta:
-Treenattiin hyvä viikko, se vain ei vielä siirtynyt peliin. Tosin, kun katsoo Sammon valmiutta pelata kotisalissaan tällä hetkellä, ei täällä kukaan suomalaisjoukkue ota voittoa ainakaan helpolla. Tiedettiin, että meidän pitää hyökätä hyvin tänään, koska vastustaja ei tee hyökkäysvirheitä ja puolustaa hyvin. Petteri Penttinen pelaa tällä hetkellä paremmin kuin koskaan aiemmin ja hänellä on sopivat hyökkääjät käytettävissään. Vähän saatin heidän hyökkäystehoja alas omalla torjunta-puolustuksella, jos vertaa heidän hyökkäystehoja aiempiin peleihin, joka on ollut kuudenkymmenen prosentin kieppeillä, nyt 48% eli siinä mielessä onnistuttiin. Oma hyökkäys ei silti pystynyt vastaamaan siihen huutoon.

Jukka Tuovinen, Sampo Volley:
-Nousujohteinen päivä tänään. Ensimmäisessä erässä ei saatu Ettan vastaanottoa rikki ja oma vastaanottokin oli kotisaliin nähden vaisumpaa kuin yleensä. Toisesta erästä alkaen ne molemmat asiat koheni, se selkeytti omaa pelaamista. Aika suunnitelman mukaisesti pystyttiin pelaamaan tänään. Odotinkin, ettei ihan mahdottomia hyökkäystehoja Ettaa vastaan saada, niin hyvin organisoitu joukkue on vastassa. Virhesaldo pystyttiin pitämään vieraita pienempänä. Mieltä lämmittävä ja tasainen esitys vuoden avausotteluksi.

Ottelun kuvat
Mediatilaisuuden video

Tiedotus/KH
Kuvat: Teemu H.