« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sampo voitti Ducksin tälläkin kertaa

12.02.2017 00:00

 

 

 

Sunnuntainen liigaottelu keräsi Pielaveden liikuntahalliin reilut kuusisataa katsojaa, kun korsolainen Vantaa Ducks haki historiansa ensimmäistä voittoa Sammosta. Kahden avainpelaajan puuttuminen teki kuitenkin yrityksestä toivottoman ja kotijoukkue korjasi suoran 3-0 voiton (25-19, 25-14, 25-18), vahvistaen samalla sijoitustaan kolmantena.

Selvistä lukemista huolimatta peli oli varmasti yleisön mieleen, siitä piti huolen Määttäsen muutamat todella kovat syötöt ja hyökkäykset sekä sitkeällä puolustamisella syntyneet pitkät pallorallit. Sammon syöttö kulki tänään todella hyvin, 11 virheen vastapainoksi joukkue keräsi yhteensä 10 ässäsyöttöä ja saman verran torjuntoja. Myös vantaalaisten vastaanotto jäi selkeästi kotijoukkuetta heikommaksi. Ducksien taktiikkana oli painostaa syötöllä Raadik pois pelistä, mutta 80% tarkkudella syötöt poiminut Andrus oli joukkueen tehokkain myös hyökkäyksessä. Erityismaininta täytyy antaa myös libero Mutkalle, joka vastaanotti ja puolusti järkähtämättä muutamia Miro Määttäsen todella kovia pommeja. Ottelun lopputulos ei varmaankaan lyhennä korsolaisten kotimatkaa, varsinkaan kun antidopingpartion velvollisuudet vielä myöhästyttivät joukkueen lähtöä lumipyryn keskelle.

Ismo Tuominen, Vantaa Ducks:
-Sampo vei meiltä eväät syöttöpelillään. Kuulostaa karulta, mutta mielestäni pelasimme nyt paremmin kuin eilisen pelin. Nyt saatiin sentään puolustuksia ja torjuntojakin hyvin, mutta ei meidän rosteri kestänyt Sammon rynnistystä. Kun vastustaja syöttää tuolla tavalla ja pelaa muutenkin tehokkaan kurinalaisesti, syntyy välillä isojakin eroja. Meidän joukkueemme ei kuitenkaan anna periksi missään kohtaa, toisen erän alussa tosin tuli muutamia helppoja palloja meille vastustajan ässäsyöttöjen jälkeen. Kahden konkaripelaajan poissaollessa toivoisin meidän nuorten ottavan enemmän vastuuta. Nyt mennään näin.

Jukka Tuovinen, Sampo Volley:
-Kolmenolla on aina kolmenolla, hyvä niin. Hyvä syöttöpeli ja  hyvä torjuntapeli meiltä tänään, tehtiin omalla syöttövuorolla 40% illan pisteistä, se on hyvä saldo. Ehjä tekemisen meininki. Ehkä hieman vähemmälle painoarvolle jäi oma vastaanotto-hyökkäyspeli, niin paljon oli merkitystä syötöllä ja puolustuksella. Niitä juttuja, mitä viiikolla treenattiin torjuntaa varten, kokeiltiin nyt ja ne tuntui toimivan. Tästä on hyvä lähteä treenaamaan seuraavaa peliä varten.

Video mediatilaisuudesta

Tiedotus/KH