« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Tiikerit nurin letkeällä meiningillä.

11.03.2017 00:00

 

 

Sammon superviikko kärkijoukkueita vastaan meni tämän hetken voimasuhteiden mukaisesti, kun neljänneksi sijoittuva Kokkolan Tiikerit sai taipua Pielavedellä erin 3-1 (26-24, 22-25, 30-28, 25-15).

Otteluisäntä Keitele Forestin toistasataa vierasta saivat nauttia hienosta urheiluviihteestä, kun molemmat joukkueet saivat pelata paineettomasti ja kuten valmentaja Tuovinen sanoi, "savolaisittain letkeällä meiningillä". Molemmat joukkueet pitivät hauskaa kentällä, pientä tuulettelua ja kuittailua tapahtui verkon läpikin.


Välillä kovaa ja korkealta, välillä muilla konsteilla.

Tiikereiden ilopilleri Herrera otti kentältäkin kontaktia katsomossa oleviin tuttuihin monilta sampo-vuosilta mutta hoiti toki samalla oman tonttinsa moitteetta tehden 17(+9) pistettä. Kotijoukkueen Andrus Raadik näytti tarraavan vankasti pistepörssin voittoon takomalla neljään erään komeat 34(+23) pistettä. Keskitorjuja Aleksi Kaatrasalo oli sivussa pienen kuumeilun vuoksi mutta Panu Pitkänen tuurasi ottaen pari torjuntaakin. Hakkuri Antti Ropponen teki Tiikereiden kovimmat tehot 21(+13) ja virkaveli Sammosta niin ikään kelpo lukemat 20(+14).

Avauserä oli aikalailla Raadikin ja Herreran kaksinkamppailua. Seitsemän ensimmäistä palloa päättyi näiden herrojen vuoronperään tehtyihin hyökkäyspisteisiin. Tämän jälkeen taas oli päinvastainen jakso, jossa 12 pelatusta pallosta vain yksi päättyi hyökkäyspisteeseen ja peräti seitsemän suoraan virheeseen. Sampo vei erää 23-20 tilanteeseen saakka, josta Herrera tasoitti kolmella peräkkäisellä suorituksella. Erä päättyi Sammon toisella eräpallolla passari Eatonin virheeseen.

Toisen erän alku oli Tiikerien hallintaa tekniselle aikalisälle saakka. Silloin ote siirtyi kotijoukkueelle mutta tiikerivalmentaja Jukka "Muumi" Mäkihannun onnistuneet syöttövaihdot käänsivät jälleen tilanteen. Ex-sampolainen Robert Seppänen syötti ensin neljä kertaa ja perään Jylhä sekä Hatch molemmat kahdesti. Erässä nähtiin myös hieno puolustus, jossa Steven Hunt pelasti pallon peliin kaataen mennessään koko vaihtopenkin ja kaatuen itsekin katsomoiden väliin. Tiikerit myös voitti tuon pallon.


Ropposen hyökkäyksen edessä verkkonauha ja Sammon torjunta.

Kolmas erä aaltoili puolelta toiselle. Sampo oli Kasper Pennasen hyvillä syötöillä jo pääsemässä erän lopetukseen johtaen 23-20, mutta Eddy Herreran monipuoliset hyökkäykset ja vastaavasti Raadikille sattuneet virheet tasoittivat tilanteen. Erä venyi vielä pitkälti kunnes Panu Pitkänen otti tärkeän torjunnan päättäen erän 30-28.

Päätöserässä Tiikerin selkäranka naksahti jo alkuunsa Sammon syötettyä kolme ässää 6-3 johtoon. Loppu oli enemmän tai vähemmän pelailua, johdon kasvaessa 19-12 ja ottelun parhaana palkitun Raadikin syötettyä ottelupallon raakana kenttään 25-15.


Parhaat pelaajat palkittiin puualan ammattilaisten toimesta kirveillä.

Jukka Mäkihannu, Kokkolan Tiikerit:
-Peli oli hyvää viimeisen erän 7-3 tilanteeseen asti, siinä meillä vähän lässähti. Tiukkoja palloja, Sampo oli välillä niskan päällä mutta me noustiin aina hyvin taistelemaan erävoitoista. Otettiin yksi erä ja oltiin lähellä viedä toinenkin mutta Sampo oli pikkuisen terävämpi kolmannen erän lopussa ja meiltä ehkä hieman usko loppui siinä. Neljännessä erässä Sampo syötti meidät kumoon.

Jukka Tuovinen, Sampo Volley:
-Kolme ekaa erää oli tosi tasaista vääntöä, vuoronperään aina toinen vähän vei. Puolustuksia tuli mutta ei oikein päästy sellaisiin ratkaisupaikkoihin hyökkäyksessä. Kolmannen erän loppupuolella tuli tosi hyvä jakso meille, siinä saatiin hyvin vaimennuksia ja päästiin niistä ratkaisemaan. Viimeinen erä oli tosiaan meidän syöttöerä ja oikeastaan ainoa sellainen. Hyvä peli puolin ja toisin.

Runkosarjan neljän parhaan järjestys on nyt selvillä, sijoilla 5-10 voi vielä tapahtua muutoksia. Pudotuspelien ulkopuolelle jää varmuudella Raision Loimu ja liigakarsintaan joutuva Riento. Sammon seuraava ottelu on keskiviikkona Iisalmessa juuri Rientoa vastaan, eli kummallakaan joukkueella ei ole ottelussa varsinaista panosta eikä siten myöskään paineita. Luultavasti tuossakin ottelussa nähdään samaa "rennon letkeää meininkiä" ja hauskanpitoa. Ottelu pelataan taraflexillä Iisalmen liikuntahallissa, otteluisäntänä on Ponsse ja paikalla on myös Olvin uutuustuotteiden maistatusta, IPK:n mestisjoukkue ynnä muuta mukavaa.

Tiikereiden juttu

Ottelun tilastot

Ottelun kuvat

Lehdistötilaisuuden video

 

Tiedotus/KH
Kuvat: Teemu H