« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Pleijarit alkuun voitokkaasti

24.03.2017 00:00

 

 

 

Pudotuspelien avausottelu tarjosi hetkittäin oikeinkin hyviä suorituksia mutta kokonaisuutena ei voi puhua mistään oppikirjamaisesta kokonaisuudesta. Tyypilliseen tapaan näistä otteluista kuitenkaan ei kauneuspisteitä jaeta, vaan ainoastaan voitot merkitsevät. Tällä kertaa voiton korjasi isäntäjoukkue Sampo Volley erin 3-1 (25-19, 25-27, 25-17, 25-23).

Ensimmäisessä erässä Sammolta tuntui onnistuvan kaikki mahdollinen, hyökkäys kulki ja ässäsyöttöjäkin kertyi neljä kappaletta. Vieraiden peliä sen sijaan sävytti tukku virheitä. Toiseen erään myös vierailijat saivat pelin kulkemaan ja se olikin tasaisempi, Sammon pitäessä kuitenkin ohjaksia itsellään. Erän lopulla nähtiin lähes historiallinen suunnanmuutos, kun Sampo jäi odottelemaan erävoittoa tilanteessa 23-17. Ettan kentälle vaihtama nuori Jiri Hänninen kiitti ja kuittasi muutaman hyökkäyksen perätysten kenttään ja kun vielä Haapakoski syötti ässän, sai oululaiset lisävirtaa ja terävyyttä suorituksiin. Sampo toki myös avitti asiaa virheillään ja tuhri kolme eräpalloa. Kolmas erä oli ensimmäisen tapaan alusta loppuun leijonapaitojen hallintaa. Neloseräkin eteni virheistä huolimatta Sammon komennossa, tosin pienemmillä marginaaleilla. Erän lopulla Etta nousi vielä tasoihin 23-23 mutta teki perään syöttövirheen. Ottelupallossa kapteeni Kaatrasalo löi päin torjuntaa sen verran voimalla, että pallo kimposi omasta takarajasta yli ja avausvoitto oli sinetöity.

Yli 700 hengen yleisölle otteluisäntänä toiminut Savon Voima palkitsi ottelun parhaina pelaajina Niko Haapakosken ja Eetu Häyrisen.

Pudotuspelien alku näkyi myös valmentajien lehdistötilaisuudessa, molemmat olivat kovin niukkasanaisia.

Olli Kuoksa, Lentopalloseura Etta:
-Ei voida varmaan paljon puhua pelin sisällöstä, siellä molemmilla oli omat ongelmansa. Tasollisesti ottelu ei ollut lähelläkään edes runkosarjapelin tasoa, mutta ei se aina olekaan. Se joka viimeisen pallon lyö kenttään, vain sillä on merkitystä. Pää on nyt auki, jatketaan sarjaa lauantaina.

Jukka Tuovinen, Sampo Volley:
-Tavoite täyttyi, voitettiin. Oltiin hivenen parempia kuin vastustaja tänään.

Ottelusarja jatkuu lauantaina Oulussa ja heti perään sunnuntaina Siilinjärvellä. Jatkopaikkaan tarvitaan kolme voittoa.

Ottelun kuvagalleria

Ottelun tilastot

Lehdistötilaisuus (video)

 

Tiedotus/KH