« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sampo Volley mitalipeleihin!

27.03.2017 00:00

 

 

 

Sampo Volley pelaa jälleen Mestaruusliigan mitaleista parin vuoden tauon jälkeen. Välieräpaikka varmistui sunnuntaina Siilinjärvellä pelatussa kolmannessa ottelussa, jossa Lentopalloseura Etta joutui jälleen tunnustamaan Sammon paremmakseen, tällä kertaa lukemin 3-1 (25-20, 21-25, 25-13, 25-20).

Oululaiset ovat kevättalven aikana kärsineet loukkaantumisista. Kapteeni Anssi Hakala on ollut selkävaivaisena kokonaan sivussa, Eetu Pennanen oli vielä keskenkuntoinen ja lauantaina itseään teloivat myös Markus Kaurto ja Antti Ronkainen. Hakalaa vaille miehet olivat kuitenkin pelaavassa kokoonpanossa.

Ratkaisun tuonutta ottelua oli tullut seuraamaan peräti 905 katsojaa, mikä on Sammon tämän kauden ennätys. Osansa toivat otteluisäntä LämpöYkkösen vieraat, Ettan pieni mutta äänekäs kannustusjoukko sekä Kainuusta saapunut juniorilentopalloilijoiden ryhmä Janne Heikkisen vetämänä. Iso kiitos kaikille katsomossa olleille, teidän tukenne teki ottelusta tapahtuman!

Sampo sai otteluun hyvän startin, kun hyökkäys rullasi mukavasti myös jatkopallopelaamisessa ja torjuntojakin napsui. Tilanne oli avauserässä nopeasti 19-10. Seuraavan 12 pallon aikana Sampo teki vain yhden "oman" pisteen mutta koska virheitä kertyi myös Ettalle, tilanne kaventui vain viidellä pisteellä. Häyrinen päätti lopulta erän 25-20.

Toisen erän alussa ilmeisesti myrskytuulen aiheuttama sähkökatkos keskeytti pelaamisen joksikin aikaa. Varavoiman turvin halli ei kuitenkaan pimentynyt kokonaan, vaan pelaajat pystyivät pallottelemaan hämärässä. Ottelun päästyä jatkumaan alkoi vierasjoukkueen rynnistys sampolaisten virheiden avustamana. Sampo teki erään peräti 6 syöttövirhettä ja oli vastustajaa pehmeämpi myös hyökkäyksessä. Erä päättyikin Raadikin syöttövirheellä 21-25.

Pitkän tauon jälkeen kolmas erä näytti jatkavan siitä, mihin edellinen jäi. Etta puski päälle täydellä höyryllä ja Sammon pelaaminen oli hermostuneen oloista. Valmentaja Tuovinen pyysi katsomolta lisätukea ja se toimikin. Petteri Penttisen syöttövuorolla ja yleisön kovalla kannustuksella erä kääntyi tappioasemasta 11-6 johdoksi. Ville Heiskanen otti tällä pätkällä neljä peräkkäistä pistettä ja muutaman komean puolustuksen. Pelifiiliksen vapauduttua homma toimi kuin se kuuluisa junan vessa ja Sampo rallatteli erävoittoon 25-13. Erä päättyi vielä komeasti Penttisen ässäsyöttöön.

Neljänteen erään vieraat laittoivat vielä kerran "all-in" ja halusivat taistella tosissaan ottelusarjan jatkamisesta tiistaille. Sampo oli kuitenkin saanut notkahduksen jälkeen sellaisen lisäannoksen itseluottamusta, ettei Ettan pieni johto hätkäyttänyt. Määrätietoisella tekemisellä ja omiin perusasoihin luottamisella Sampo nousi rinnalle ja hieman ohikin. Markus Väisäsen torjunnalla vieraat kävivät vielä tasoissa 17-17 mutta Eetu Häyrisen tärkeään paikkaan ottama torjunta nosti eron jälleen kahteen pisteeseen 19-17. Siitä ei oululaiset enää toipuneet ja Raadik sai kunnian päättää erän 25-20 ja ottelun 3-1.

Seuraavaksi edessä on siis välierät, joissa tarvitaan neljä voittoa. Vastustaja lienee oman ottelusarjansa 3-0 voittanut VaLePa, mutta se varmistuu vasta Hurrikaani - Vantaa Ducks -sarjan päätyttyä. Hurrikaani johtaa sarjaa voitoin 2-0 ja kolmas ottelu on tänään maanantaina seurattavissa Yle Areenasta. Sammon ja Valepan lisäksi välieriin on jo selvinnyt Team Lakkapää, joka pudotti hallitsevan mestarin eli Kokkolan Tiikerit niin ikään voitoin 0-3.

Ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa valmentajat antoivat tunnustusta vastapuolelle ja Jukka kiitti myös yleisön tuen merkitystä:

Olli Kuoksa, Lentopalloseura Etta:
-Ensiksikin kiitokset Sammolle ja Sammon organisaatiolle urheilullisesta käytöksestä niin pelikentällä kuin pelejä sovittaessakin. Arvostan kovasti tällaista organisaatioita. Se fiksuus ja se käytös on vienyt heidän pelinkin tuollaiseksi konemaiseksi. Kun tunne pysyy kurissa ja se on järkevää, on pelaaminen juuri tuollaista, se kantaa vaikeuksienkin yli. Aika saappaat jalassa kaaduttiin tänään kuitenkin. Se peli ja sarja oli jo kääntymässä meille, mutta aivan ei kuitenkaan riittänyt vaikka saatiinkin syötyä Sammon side out peliä. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä mitä olisi tapahtunut jos sarja olisi jatkunut. Ihan ansaittu voitto kuitenkin Sammolle.

Jukka Tuovinen, Sampo Volley:
-Tosi tyytyväinen jatkopaikasta pelaajien ja seurankin puolesta. Me tehtiin kova sarja tästä, pelattiin hyvällä tasolla ensimmäisestä pallosta viimeiseen. Hyökkäyspelissä olimme Ettaa edellä, me pystyimme nostamaan tasoamme runkosarjasta. Näihin peleihin tultiin selkeästi laajemmalla rintamalla kuin runkosarjassa. Tässä tilanteessa kun sanon olevani tyytyväinen, se ei lopeta meidän kehittymistä. Iso kiitos täytyy tänään antaa yleisölle. Sitä piti vähän piiskata mukaan mutta kun se lähti, sillä oli iso merkitys meille ja se vapautti meidän peliä. Olimme hetkellisesti vähän kuin kusi sukassa mutta kun yhdellä syöttövuorolla saatiin yleisö mukaan ja siitä jatkopallopisteitä, se periaatteessa ratkesi siihen. Tästä on hyvä jatkaa.

Parhaat pistemiehet
Sampo: Heiskanen 21/+16, Raadik 19/+9, Häyrinen 18/+10, Kaatrasalo 13/+12.
Etta: Ronkainen 20/+15, Kaurto 9/+7, Väisänen 9/+6, Pennanen 9/+4, Jokela 9/0.

Ottelun tilastot

Mediatilaisuus (video)

 

Tiedotus/KH