« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Välieräsarja paranee vanhetessaan

05.04.2017 00:00

 

 

 

Sampo Volley oli saanut kotisaliinsa muutamat asiat toimimaan edellisottelua paremmin mutta se ei vielä riittänyt Valepan kaatamiseen. Erot olivat kuitenkin paljon sunnuntaista pienempiä ja ilman toisen erän hapuilua syöttöviivalla olisi lukemat saattaneet olla toisinkin. Lopputulos 0-3 (22-25,25-27,15-25).

Lakiasiaintoimisto Majakan isännöimään otteluun oli saapunut seuraamaan 723 katsojaa. Katsomossa näkyi muutamia harvinaisempiakin vieraita, muun muassa jo kesälomansa aloittaneista joukkueista. Myöskään Kalpan kotiottelu ei ollut vetänyt kaikkia sikäläisiä jäähallille, vaan kuopiolaisvieraita riitti myös lentopallon kärkikamppailuun. Ottelun alussa luovutettiin kunniakirjat maaliskuun tähdistöön valituille Ville Heiskaselle ja Aleksi Mutkalle.

Avauserä kulki punapaitojen hallinnassa puoliväliin asti, jolloin Kaatrasalon ässäsyöttö tasoitti pelin 15-15. Pian sen jälkeen vieraat saivat kuitenkin kolme torjuntaa lähes perätysten ja eroa oli jälleen muutama piste joka riitti erän loppuun saakka.

Toinen erä oli tasainen alusta loppuun, Sammon kymmenestä virheestä huolimatta. Erä oli myös kiihkein kun molemmilta joukkueilta löytyi lämpöä jaettavaksi pelikavereille, vastustajille ja tuomareillekin. Loppujen lopuksi Sivula ja Kunnari olivat tässäkin ne luottomiehet, joiden kautta viimeiset pallot kiersivät.

Kolmas erä alkoi tasaisena. Kolmen lähes peräkkäisen hyökkäysvirheen jälkeen Tuovinen vaihtoi passaria. Tämä muutti hieman peliä mutta ero oli liian iso kurottavaksi. Valepan Carmody hyökkäsi tehokkaasti keskeltä Eskon antaessa enemmän vastuuta. Aivan erän loppuun sattui vielä muutama Sammon virhe joten ero oli lopulta selkeä.

Otteluisäntä palkitsi joukkueidensa parhaina pelaajina Olli Kunnarin (10/0, vo.58%) ja Andrus Raadikin (16/+4, vo.73%).

Sami Kurttila, Valepa:
-Ensimmäinen kerta tällä kaudella kun Pielavedellä voitetaan. Tulimme eilen ja ihan virkeänä oltiin alusta lähtien. Sampo kotisalissaan sai hieman meidän vastaanottoa rikki ja sitä jouduttiin vähän parsimaan mutta pojat kyllä paransi sitä hommaa ja saatiin käännettyä sillä ensimmäinen erä. Toinen erähän meni jatkopalloille ja siinä pallo vähän "pomppikin" meille. Kolmas erä ei ollut niin kaunista lentopalloa mutta tehokasta sellaista. Sitä, mistä olen ylpeä, että joka palloon pannaan kaikki likoon. Ihan sama, mihin pallo menee niin sinne menee aina joku ja joku passaa, huonosta paikasta pallo toimitetaan vastapuolelle ja luotetaan torjuntaan ja puolustukseen. Puolustusten jälkeisissä palloissa vähän jäätiin, sitä täytyy huomenna petrata. Tyytyväinen kuitenkin olen, että täältä voitto haettiin.

Jukka Tuovinen, Sampo Volley:
-Petrattiin edellisestä mutta tappiotilanteessa se ei kyllä lämmitä ollenkaan. Harmittaa tietysti se toinen erä kun pallo tosiaan pomppi myönteisesti tuonne Valepan suuntaan mutta onnikin on ansaittua. Ei ihan vielä napsu kaikilta osa-alueilta, vastustaja on tietysti kova ja pystyy luomaan kovan paineen meille koko ajan. Pikkuisen on sitä, kun tulee virhe, niin liian herkästi tulee myös toinen virhe putkeen. Se syö sitä meidän normipelaamista, ei saada sitä painetta pysymään tuolla Valepan puolella. Kaksi erää pelattiin hyvää jatkopallohyökkäämistä, oli tehot kohdallaan. Ehjää kokonaisuutta joudutaan edelleen hakemaan jos meinataan tästä voitto ottaa. Huomenna on päivä uusi ja itseluottamusta uhkuen me tulemme taistelemaan ja sitä voittoa hakemaan. Ladataan kyllä todella paljon siihen huomiseen peliin, että saadaan se ehjä kokonaisuus vielä aikaan.

Ottelun tilastot

Ottelun kuvat

Valepan juttu

Tiedotus/KH
Kuvat: Teemu H