« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Selkä seinää vasten

07.04.2017 00:00

 

Sampo Volleyn ja Valepan kolmas välieräkamppailu jatkoi samaa rataa kuin edelliset. Sampo sai parannettua peliään, muttei kuitenkaan riittävästi jotta Valepan voitto olisi vielä ollut uhattuna. Pelaamisen taso ailahtelee edelleen liikaa pelin sisällä, vaikka muutamia tiukkoja tilanteita saatiinkin käännettyä voitoksi.

Valepalta puuttui vatsataudin saanut Carmody. Sampo taas muutti kuusikkoaan laittamalla aloitukseen passariksi Martti Keelin ja  toiseksi keskimieheksi Panu Pitkäsen. Keel tavoittikin hyvin erityisesti laitahyökkääjät ja nopeampi passitempo vei vierailta hetken totutteluun. Sampo vei avauserän 25-23 mutta hävisi kolme seuraavaa (15-25,21-25,17-25).

Avauserä ratkesi käytännössä Martti Keelin passipeliin, laitahyökkäykset upposivat hyvin eikä Valepa saanut erässä kuin kaksi torjuntaa. Toinen erä puolestaan alkoi Guymerin parilla torjunnalla. Sampo nousi 1-5 tappiosta ja oli tasoissa vielä 10-10 mutta Sivulan tehokas hyökkäyspeli vei vieraat mennessään selvään erävoittoon. Kolmoserä alkoi samalla tavalla, 1-5. Panu Pitkäsen vaikeilla syötöillä Sampo nousi tasoihin ja ohikin. Erän lopun 21-21 tasatilanteen jälkeen ratkaisijan rooli annettiin Olli Kunnarille, jonka taidokkaat ratkaisut kantoivat erävoittoon. Myös neljäs erä alkoi edellisten tapaan. Neljän ensimmäisen pallon häviämisen myötä Penttinen tuli passariksi ja tämä antoikin heti keskimiehille tavaraa. Ennen erän puoliväliä Anssi Vesanen pääsi syöttämään seitsemän kertaa perätysten ja erä ratkesi siihen.

Ottelun päätyttyä juotiin vielä otteluisännän tarjoamat kakkukahvit. Isäntänä ollut Savon Voima saikin illassa ison nipun kontakteja, jotka ovat kiinnostuneita Sammon ja Savon Voiman yhteistyösopimuksen mahdollistamasta energiatarjouksesta (3.99snt/KWh, kk-maksu 0.99€).

Sami Kurttila, Valepa:
-Peliin tulo oli tänään vähän haasteellinen, ei saatu oikein moottoria käyntiin. Sampo oli vaihtanut passaria, joka tuli aika tiukalla passitemmolla ja käytti paljon hakkuria. Erän aikana päästiin sitten peliin mukaan. Kaksi seuraavaa erää pelattiin tosi hyvin ja kärsivällisesti vähillä virheillä. Neljännen erän alkuun laitettiin pikajuoksutermein kaasu pohjaan heti alusta. Sitten kun peli oli ratkennut, tuli muutama virhe mutta kokonaisuutena hyvä peli. Hienoa, että saatiin kaksi "uutta" pelaajaa tähän sarjaan sisään, penkiltä löytyy laajuutta. Peli vain parani kun Mäkinen tuli sisään ja Vesanenhan pelasi koko pelin. Upi oli taas kovassa lennossa, oli hienon näköistä kun Mikon kanssa pelasivat yhteen jopa 9-12 metrin passeja.

Jukka Tuovinen, Sampo Volley:
-Hyvä peli tänään meiltä, saatiin semmoisia asioita toimimaan mitkä ei ole aiemmissa peleissä toimineet niin hyvin. Tosi huono toiseen erään lähtö, ei saatu edellistä erää pois mielestä. Kolmannessa erässä oltiin ahtaalla mutta noustiin taisteluun mukaan. Valepa pelasi sen erän lopun torjuntapuolella tosi tarkkaan ja söi sen orastavan erävoiton sillä. Neljäs erä toisti sitä samaa kuin toisen erän alku, se oli huono ja erä ratkesi tosi aikaisessa vaiheessa. Isossa kuvassa pystyttiin pikkuisen petraamaan mutta sitä ehjää esitystä edelleen haetaan. Vastustaja painostaa aika kovasti meitä tällä hetkellä ja se pikkuisen häiritsee meidän ehjää pelaamista. Esko/Upi -akseli aiheuttaa meille tällä hetkellä eniten päänvaivaa, vaikka tiedetään niin ei meinata ehtiä rakentaa torjuntaa maksimiulottuvuuksille. Lauantaina jatketaan eikä tulla nahkaamme myymään halvalla vaan pannaan vielä kaikki peliin.

Ottelun tilastot

Ottelun kuvat

Valepan juttu

 

Tiedotus/KH
Kuvat: Teemu H