« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Passarikaksikko selvillä

12.05.2017 00:00

 

 

 

Sampo Volleyn passarit ovat Petteri Penttinen ja Aleksi Kössi. Penttisen jatkosopimus on kaksivuotinen ja Kössin 1+1.

Petterin jatkosopimus oli Sammolle tärkeä asia, kokenut pelinpyörittäjä on seuran oma kasvatti ja lukeutuu ehdottomasti Mestaruusliigan parhaimmistoon. Runkosarjan tilastojen pohjalta tehdyssä passareiden indeksivertailussa Petterin sijoitus oli toinen. Yhteispeli hyökkääjien kanssa sujui koko kauden hyvin ja erityisesti nopea keskihyökkäys Kaatrasalon kädestä tuotti useasti pisteen.

-Viime kauden paluu Sampoon tuntui hienolta ja kausikin meni joukkueelta hyvin joten päätös jatkaa kasvattajaseurassa oli helppo. Omaa jatkoa helpotti myös usean viime kauden pelaajan jatkosopimukset. Sopivasti tulossa muutostakin, kuten muun muassa valmennukseen, minkä uskon auttavan kehittymisessä lentopallon saralla, kertoo Penttinen.

Petteri on joukkueen tämänhetkisistä pelaajista ainoa, jolla on kaksi mestaruusliigan mitalia Sammon paidassa, kultaa vuodelta 2004 ja pronssia tältä keväältä. Uran varrelle mahtuu myös maajoukkuepelejä ja paljon kokemusta monesta liigaseurasta.

Toiseksi passariksi Sampoon palaa Aleksi Kössi. Kuopiolaistunut Kössi siirtyi Hurrikaanista Sampoon jo kaudelle 2014-2015 ja pelasi sen jälkeen mm. Nilsiän Nujakassa sekä LEKA Volleyssä. Nyt Aleksi hakee uutta nousua uralleen palaamalla Sampoon. Juniorivuosilta menestystä löytyy eri ikäluokista niin seura- kuin maajoukkuetasoltakin, sekä Loimaalla yhdessä Petterin kanssa saavutetut liigamitalit. Tuttuun seuraan ja tuttujen pelikavereiden pariin on mukava palata:

-Mahtavaa palata takaisin Sampoon parin vuoden tauon jälkeen! On ollut ilo seurata Sammon menestystä sivusta ja olen odottanut kovasti tätä päivää että saan palata takaisin Sampoperheeseen. Vaikka olenkin ollut pari vuotta pois niin ollut hienoa käydä katsomassa kotipelejä, kun fanit ovat ottaneet niin hienosti aina vastaan minut ja perheeni. Kun löytyy jo pari Aleksia joukkueesta niin kyllä sinne kolmaskin tarvitaan:) Kovalla innolla odotan kauden alkua ja joukkueeseen on varmasti helppo tulla kun pelaajat ovat jo ennestään tuttuja. Mielenkiinnolla odotan Dolen ja Pekan uusia kuvioita ja kuinka he voivat kehittää minua uudelle tasolle pelaajana.

Dole on valmentajana innostunut passarivalinnoista:

-Petterin jatkosopimus on tosi hyvä juttu joukkueen kannalta. Tuttu passari ja pelasi hyvän viime kauden, löysi hyvin muun muassa Raadikin ja Kaatrasalon joten hyvällä mallilla ollaan sen suhteen. Pielaveden oma poika on tietysti kiva pitää joukkueessa, varmasti kaikki ovat tyytyväisiä tähän sopimukseen. Kössin tulo on myös mahtava juttu, taitava passari, hyvä puolustaja ja loistavan syötön omaava pelaaja. Aleksi on myös Sammolle tuttu mies ja on hienoa, että saadaan kamu takaisin porukkaan. Passariosasto on nyt kunnossa, tästä on hyvä jatkaa sopimusten tekemistä.

Viime kaudella toisena passarina pelannut Martti Keel kuntouttaa kesällä olkapäätään operoinnin jäljiltä. Toivotamme Martille hyvää jatkoa ja tervettä tulevaisuutta.

Sopimustilanne:

Eetu Häyrinen, hakkuri
Aleksi Mutka, libero
Andrus Raadik, yleispelaaja
Aleksi Kaatrasalo, keskitorjuja
Kasper Pennanen, yleispelaaja
Mikko Väliaho, keskitorjuja
Petteri Penttinen, passari
Aleksi Kössi, passari

Timo Tolvanen, päävalmentaja
Pekka Seppänen, apuvalmentaja
Sergei Ivanov, apuvalmentaja, tilastot
Risto Savolainen, fysiikkavalmentaja

 

Tiedotus/KH