« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Herrera palaa jälleen Sampoon

18.08.2017 00:00

 

Sampo Volley sai joukkueeseen merkittävän vahvistuksen, kun vanha tuttu Enderwin Herrera palaa jälleen sampopaitaan.

Venezuelasta kotoisin oleva yleispelaaja pelasi muutaman viime vuoden Kokkolan Tiikereissä ja oli sielläkin tärkeä lenkki Tiikereiden menestysvuosina. Sammossa Herrera voitti mestaruuden v.2009. Eddy tunnetaan taitojensa lisäksi eloisasta olemuksestaan, joka pelaa suurella sydämellä ja tunteella paitsi joukkueelleen, myös yleisölle.

Herrera on harjoitellut kesän omatoimisesti kotimaassaan. Tänään hän saapui Suomeen ja liittyy heti joukkueen mukaan. Harmillisesti lennot olivat pahasti myöhässä, eikä hän ehtinyt mukaan järjestettyyn tiedotustilaisuuteen. Valmentaja Timo Tolvanen kommentoi Herreran paluuta näin:

-Keväällä kun oma valmennuskuvioni selvisi niin aloin heti soitella niitä pelaajia, kenen halusin Sammossa pelaavan. Eddy tuli tuolloin mieleeni ja kun soitin hänelle ja kerroin, että olen Sammon valmentaja, haluatko tulla pelaamaan, niin hän nauroi varmaan puoli minuuttia ja sanoi, ettei varmasti tule. Asia kuitenkin kääntyi nopeasti, Eddy osoitti kiinnostusta ja halusi tulla takaisin tuttuun seuraan missä on nauttinut olostaan ja voittanut mestaruudenkin. Itselleni oli myös tärkeää se, että Eddyn kanssa pelatessa oli aina hauskaa ja sellaisen persoonan halusin myös nykyiseen joukkueeseen. Sopimus oli mieleinen myös siksi, että tiedettiin saavamme mitä halutaan. Jokainen lentopalloa seurannut tietää Eddyn taitotason ja varsinkin persoonan, mitä se tuo joukkueeseen lisää. Yleispelaajaosasto on nyt hyvissä kantimissa kun on Herrera, Raadik, erinomaisen viime kauden pelannut Heiskanen sekä monta askelta kehittynyt Pennanen. Kilpailu pelipaikoista tulee olemaan kova mutta toisaalta nykyinen sarja vaatii myös kierrättämistä.

Video tiedotustilaisuudesta löytyy Sammon facebook-sivulta.

 

Eddyn sopimus on yksivuotinen ja sen taustalla on joukko yrityksiä ja yksityishenkilöitä, joiden kohdennettu tuki mahdollisti Herreran paluun. Tämä ”Eddy Support Team” tulee olemaan kauden aikana mukana erilaisissa tapaamisissa ja esillä ottelutapahtumissa. Jo tässä yhteydessä Sampo Volley haluaa kiittää seuraavia tahoja:

Keitele Forest
Siilinjärven kunta
Ponsse
Olvi
LähiTapiola Savo
Koneurakointi J.Siltala
Konetyö Siltala Ky
Jame- Shaf Oy
Lääkärikeskus Ite
Rakennustyö Salminen Oy
SP- koti, Kallaveden kiinteistö asiantuntijat Oy
Perhekoti Fanni Oy
Tilitoimisto Vesa Paananen Oy
Pielaveden Palvelukoti Ky
JP Autotuning Ky
Trattoria Sorrento
Capri Marina
Lohimaa

Esa Pietikäinen
Timo Laukkanen
Kalervo Saastamoinen

Joukkueessa on nyt täydet kaksitoista pelaajaa, eikä lisämiehitykselle toistaiseksi ole tarvetta. Pelaajarosterin lisäksi joukkueen johto on hyvissä käsissä, kun huoltajana jatkaa Hannu Vauhkonen. Hannun panos joukkueen eteen on korvaamaton, hän huolehtii harjoitusten alkuun salin kuntoon, otteluissa on juomapullot aina käden ulottuvilla ja kaikki muutkin pienet yksityiskohdat ovat Hannulla hallussa.

Joukkueen kesäharjoitukset ovat sujuneet hyvällä fiiliksellä ja kovalla asenteella. Pelikalenteri pyörähtää käyntiin harjoitusotteluilla, ensimmäisenä pelataan Pielavedellä 1.9. Pärnun joukkuetta vastaan, joka nyt on vastavierailulla Suomessa. Seuraavana päivänä pelataan myös Tiikereitä vastaan Kiuruvedellä ja pian on edessä myös perinteinen Savon Sanomien syysturnaus Kuopiossa.

Sopimustilanne:

Eetu Häyrinen, hakkuri
Aleksi Mutka, libero
Andrus Raadik, yleispelaaja
Aleksi Kaatrasalo, keskitorjuja
Kasper Pennanen, yleispelaaja
Mikko Väliaho, keskitorjuja
Petteri Penttinen, passari
Aleksi Kössi, passari
Ville Heiskanen, yleispelaaja
Panu Pitkänen, keskitorjuja
Timo Leikas, hakkuri
Enderwin Herrera, yleispelaaja

Timo Tolvanen, päävalmentaja
Pekka Seppänen, apuvalmentaja
Hannu Vauhkonen, huoltaja
Sergei Ivanov, apuvalmentaja, tilastot
Risto Savolainen, fysiikkavalmentaja

 

Tiedotus/KH
Kuva: Eemeli K.