« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Tiikerit kellistyi Siilijärvellä

09.10.2017 00:00

 

 

 

Kauden ensimmäinen kotiottelu Siilinjärvellä toi mukavat kolme pistettä plakkariin, Kokkolan Tiikereiden taipuessa suoraan kolmessa erässä (25-17, 25-19, 29-27).

Sampo Volley lähti otteluun hieman muutetulla kuusikolla, Aleksi Kössi oli passarina ja Panu Pitkänen toisena keskipelaajana, Penttisen ja Väliahon lepuutellessa paikkojaan vaihtokulmauksessa. Myös Tiikerit oli fiksannut kokoonpanoaan sitten avausottelunsa.

Ottelu alkoi Sampo Volleyn komennossa, Herreran ässäsyötön jälkeen tilanne oli jo 11-6 ja Tapio Nissi herätteli joukkuettaan aikalisällä. Tahti ei juuri siitä muuttunut ja toinen aikalisä 19-12. Nissi vaihtoi Lauri Jylhän tilalle Teemu Lahden, joka lopulta pelasikin ihan kelpo ottelun. Sampo teki vielä tutut hakkuri-passari vaihdokset ennen erän loppua.

Toinen erä noudatti melko pitkälti samaa kaavaa kuin ensimmäinen. Sampo piti ohjaksia isännän ottein, eikä Tiikereiltä löytynyt villipedolle tyypillistä saalistajan asennetta. Torjuntoja napsui Sammolle erässä puolenkymmentä. Yleisölle oli kuitenkin viihdettä seurata Nissin ja Tolvasen välistä pientä naljailua ja heidän välissään seisonut, kerran jo tuomarihommista eläköitynyt Eero Niskanen sai puntaroida puuttumiskynnystä muutamaankin kertaan.

Kuten usein ennenkin, pitkä erätauko voi muuttaa pelin kulun. Niin nytkin, kolmas erä oli tasainen alusta alkaen. Nissi vaihtoi aloitukseen toisen keskimiehistä, Simon sai antaa tilaa Ofohalle, kummallekaan ei tosin juuri tilastomerkintöjä kertynyt vaan keskipelaaminen oli lähes täysin kapteeni Leppälän harteilla. Sitävastoin ottelun alun kutakuinkin kuutamolla ollut jenkkihakkuri Wilson nosti tasoaan ja teki päätöserässä suurimman osan pisteistään. Wilson oli tehokas myös syöttöviivalla, Sampo käytti ottelun ainoan aikalisänsä katkaistakseen hänen syöttöputkensa päätöserän tilanteessa 18-20. Pian tuon jälkeen syntyi näkemyseroja yhdestä tuomiosta, mikä johti Tolvasen saamaan varoitukseen. Hetkeä myöhemmin Häyrinen löi pallon jälleen sisään ja hänen varmisteltuaan tuomiota seurauksena oli punainen kortti. Tiikerit pääsi eräpalloon 21-24 mutta Sampo kavensi ja Panu Pitkäsen torjunnalla myös tasoitti. Vääntö oli tiukkaa loppuun asti, kunnes Panu Pitkäsen ässäsyöttö päätti erän lukemiin 29-27.

Sampo Volleyn parhaat pistemiehet olivat Häyrinen (16/+7), Raadik (14/+7) ja Pitkänen (11/+8). Tiikereiden vastaavat Seppänen (12/+5), Wilson (11/+2) ja Leppälä (8/+4).

Tapio Nissi, Tiikerit:
-Harmitus on suuri hävityn erän jälkeen, meillä oli siinä jo eräpallokin tyhjältä verkolta mutta tehtiin siihen pieni virhe. Sanoin pelin jälkeen kentällä, etten anna mennä enää sen taakse, että olemme nuori joukkue emmekä osaa voittaa eriä. Kasvamisen täytyy alkaa sieltä omista harjoituksista. Tein muutoksia kokoonpanon yp-osastolle ihan syystä, tänään olisi ollut kohentamista myös pelinrakentajan paikalla. Kaksi ensimmäistä erää oli tänään mielikuvituksetonta peliä. Kun katson tilastoja, minua harmittaa puolustuksen jälkeiset pallot. Meillä oli suunnilleen saman verran puolustuksia tänään mutta niistä ei päästä tekemään pisteitä samaan tahtiin. Täytyy tietysti myös hyväksyä, että vastustajalla on verkon takana ihan Suomen kärkipään arsenaalia. Andrus on se, johon pystyy luottamaan tiukassa paikassa ja meiltä puuttuu sellainen. Seuraavaksi Ettaa vastaan cupissa ja siihen mennessä täytyy pientä kasvua taas tapahtua. Tämä oli kuitenkin vasta toinen liigapeli, meillähän oli se otteluruuhka siinä alussa kun pelattiin yksi peli ja sitten oli kaksi viikkoa taukoa :)

Timo Tolvanen, Sampo Volley:
-Meilläkin oli aika haasteellinen viikko. Alkuviikosta näytti siltä, että joudutaan ottamaan Ivanov kentälle, enkä kerro kumpaako Ivanovia (Sergei ja Fedor) tarkoitan. Jossain vaiheessa näytti, että tarvitaan molemmat ja se ei ole hyvä tilanne, yhden kanssa olis vielä pärjätty :) Passareilla oli pientä vaivaa mutta onneksi molemmat saatiin tänään kentälle. Keskiosastolla Panu sai urakoida koko pelin. Meidän vahvuus on onneksi se, ettei se näy meidän pelissä vaikka miestä vaihtuisikin. Jos katsoo vaikka Pitkäsen Panun tehoja, 75% tappoteho ja neljä torjuntaa, ei sitä voi juuri paremmin hoitaa. Sama Kössillä, pelasi hienon pelin ja pelasi järkevästi niitä ahtaita paikkoja juuri kuten oli sovittu. Olen tosi tyytyväinen siihen, että ne jotka vähemmän on pelanneet, saivat heti onnistumisia tähän. Se varmasti tiivistää meitä entistä enemmän. Loukkaantumisetkin kuuluu tähän hommaan ja hyvä, että kasvettiin tähän tilanteeseen porukalla ja saatiin makeat kolme pinnaa.

Voiton myötä Sampo Volley nousi sarjataulukossa toiselle sijalle. Sammon lisäksi ilman tappioita jatkavat sarjakärki Valepa ja Etta. Sammon seuraava koitos on sunnuntaina Pielavedellä, jolloin vastaan tulee Rantaperkiön Isku.

Kooste pelistä
 

 

Tiedotus/KH