« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Isku pakotti Sammon pelaamaan

16.10.2017 00:00

 

Sampo Volleyn viides koitos Mestaruusliigassa käytiin sunnuntaina Pielaveden liikuntahallissa Rantaperkiön Iskua vastaan. Alkaneen syysloman kunniaksi Sampo oli kutsunut otteluun kaikki koululaiset ja opiskelijat ilmaiseksi, mikä toikin mukavan lisän yleisöön. Otteluisäntä Olifu Finland oli kutsunut vieraakseen varhaiskasvatuksen ammattilaisia ja esitteli heille liikunnallisuutta kehittävää välineistöään. Erilaiset lihasvoimalla liikutettavat ajolaitteet olivatkin lapsilla illan aikana kovassa testissä.

Itse ottelu alkoi suurinpiirtein odotetulla tavalla. Verkon toisella puolella oli jonkin verran enemmän kokemusta kuin toisella ja se näkyi. Vaikka kotijoukkuekin teki avauserässä tukun virheitä, oli hyökkäystehoissa iso ero Sammon hyväksi. Erä tuli lähes rallattelemalla lukemin 25-17.

Toisen erän alkuun Sampo teki pari hyökkäysvirhettä, jotka auttoivat Iskun hyvään 4-0 alkuun. Vastaavasti vieraille osui pari syöttövirhettä ja Sampokin sai hyökkäyspelin kuosiin, tasoitus tuli tilanteessa 7-7. Tasatahtia edettiin, kunnes Herrera pääsi onnistuneen hyökkäyksensä jälkeen syöttöruutuun ja syötti kuusi kertaa peräkkäin. Putkeen osui yksi ässä, kolme torjuntapistettä ja vielä Eddyn omakin hyökkäyspiste. Iskun valmentaja Oskar Muurinen piti välissä yhden aikalisän ja vaihtoi Tomi Mutkan nuoreen Nico Nurmesniemeen, joka katkaisikin hyökkäyksellään Eddyn putken samantien. Nurmesniemi pelasi kokonaisuutenakin kelpo ottelun. Syntynyt ero piti kuitenkin loppuun saakka ja Sampo vei toisen erän 25-20.

Pitkällä erätauolla jatkettiin Olifun tuotteisiin tutustumista ja nautittiin kahvion antimista. Uudet fanituotteet herättivät myös kiinnostusta; paidat, hupparit ja pipot vaihtoivat omistajaa mukavaan tahtiin.

Kolmoserän alussa Väliahon kaksi peräkkäistä ässäsyöttöä vahvistivat uskoa nopeasta iltapuhteesta. Muutama oma virhe ja Iskun onnistuneet puolustukset nostivat vieraat vielä peliin mukaan, jolloin heidän nuoretkin pelaajat saivat itseluottamusta ja pelaaminen muuttui rohkeammaksi ja agressiivisemmaksi. Erä eteni tasaisena loppuun saakka ja lopulta Isku korjasi erävoiton toisella yrittämällään 24-26.

Neljännen erän alku oli hyvää lentopalloa molemmilta joukkueilta, virheitä ei juuri tullut ja pelattiin iloista peliä. Kymmenen pisteen jälkeen Sampo sai pari lyhyttä pisteputkea ja otti niillä hieman kaulaa. Isku piti molemmat aikalisänsä ja niiden loputtua kokeili muita konsteja, mikä johti myös viivytysvaroitukseen. Erän lopulla keskitorjuja Tatu Härkönen yritti vielä lähes yksin venyttää ottelua ottamalla useamman torjunnan. Sampokin piti aikalisänsä, viimeisen vielä ottelupallossa. Kaatrasalo niittasi lopulta viimeisen pallon lukemiin 25-23 ja varmisti sillä täydet sarjapisteet.

Otteluisäntä palkitsi parhaina pelaajina Iskun Einari Koiviston ja Sammon Aleksi Mutkan. Pielispakarin rukiisin pelaaja oli Timo Leikas ja LähiTapiolan tähdet menivät Matti Hietaselle, Petteri Penttiselle sekä Andrus Raadikille.

Voitolla Sampo nousi tasapisteisiin Valepan kanssa, pari erää heikommalla eräsuhteella. Ensi lauantaina Sampo Volley matkustaa Ouluun, ilman erätappioita selvinneen Ettan vieraaksi. Heti sen jälkeen sunnuntaina on ohjelmassa cupin peli Kyyjärvellä. Seuraava kotipeli on 28.10. Valepaa vastaan Siilinjärvellä.

Ottelun tilastot

Ottelun kuvat

Videot Pielaveden Sammon youtube-kanavalla:

Pelaajat Hietanen & Penttinen

Valmentajat Muurinen & Tolvanen

Ottelukooste tulossa

 

Tiedotus/KH
Kuvat:Teemu/Eemeli/Harri