« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sampo vahvempi savolaisista.

19.11.2017 00:00

 

 

Savolaisten ensimmäinen paikalliskamppailu kiinnosti hyvin paikallista urheiluväkeä. Sampo Volleyn ja LEKA:n kohtaamista oli saapunut todistamaan yli tuhat henkeä, jotka saivatkin vastinetta lippurahoille. Tunnelma hallissa oli läpi ottelun kattorakenteita koetteleva ja lopullisesti yleisö räjähti Sammon saatua ottelun viimeisen pisteen. Lopputulos 3-1 (22-25, 25-15, 25-23, 25-19) tiesi paitsi täyttä pistepottia, myös ensimmäistä kiinnitystä "leikkimieliseen" Savon herruuteen.

Avauserässä LEKA rynnisti odotetusti kovalla syötöllä Sammon kimppuun, pyrkimyksenä päästä heti niskan päälle ja saada Sammon joukkuepeli lamaantumaan. Taktiikka purikin aika hyvin ja vieraat keräsivät muutaman pisteen johdon jo alkuerässä. Henrik Porkan päästyä syöttämään viisi kertaa putkeen, kasvoi ero ennen teknistä aikalisää jopa kuuteen pisteeseen. Suunnilleen tällaista eroa pidettiin erän lopulle saakka. LEKA sai repullisen eräpalloja mutta hukkasi niistä useamman, siitä iso krediitti Kasper Pennaselle, joka ei syöttämään päästyään turhia jännittänyt. Kassu syötti ensin ässän, sitten toisen pahan mutta kolmas päättyi virheeseen. Erässä oli huomionarvoista molempien joukkueiden korkea lataus, joka näkyi lämpimänä tunnelmana paitsi pelaajilla verkon läpi, myös valmentajien välillä.

Toisessa erässä Sammon vastaanotto parani ja sen myötä hyökkäystehojakin alkoi löytyä. Kotijoukkue eteni nopeasti 11-6 johtoon. Pallo alkoi poltella vieraiden kenttäpuoliskolla ja pelaaminen meni räiskimiseksi. Pennasen Kassu päästettiin jälleen tekemään tuhojaan syöttöviivalle ja vastapuolen maajoukkuemiehiä alkoi tipahdella vaihtopenkille. Erä päättyi Raadikin ässäsyöttöön.

Pitkän erätauon aikana LEKA:n valmentaja Jukka "Jere" Tuovinen sai koottua joukkonsa jälleen ryhtiin. Molemmat joukkueet pelasivat iloista hyökkäyspeliä, jossa kuopiolaisten hakkuri Kaislasalo kantoi suurta vastuuta, kun taas Sampo onnistui laajemmalla rintamalla. Tekniselle aikalisälle mentiin LEKA:n 11-14 johdossa jonka jälkeen Sampo vei neljä seuraavaa palloa ja erä jatkui tasaisena. Tasatilanteessa 23-23 Dole heitti tuleen jälleen "salaisen aseensa", Kasper Pennanen tuli päättämään erää syötöillään. Ensimmäisestä tuli jälleen merkintä ässäsyöttötilastoon ja toisen sai päättää hakkurimme Häyrinen.

Kolmannen erän voittamisella on aina vapauttava vaikutus, niin myös tällä kertaa. Päätöserä oli iloista tekemistä koko porukalta ja se näkyi myös tulostaululla. Tasatilanteen 7-7 jälkeen Andrus Raadik päätti pisteen hyökkäämällä ja syötti sen perään kaksi ässää Redi Kocin käsistä. Tuovisen aikalisä ei enää kääntänyt kelkkaa, Sampo onnistui tylsyttämään LEKA:n syömähampaat Kocin ja Kaislasalon. Erän puolivälin jälkeen tuli pientä hässäkkää, ensiksi tuomaristo ei kuullut kirjurin keskeytyspyyntöä vaan pallo pelattiin vaikka sampolaisten huomio oli kiinnittynyt toimitsijapöydälle. Seuraavassa episodissa etsittiin hetken aikaa oikeaa pistetilannetta kun kukaan ei tuntunut tietävän, mitä oli tuomittu ja missä vaiheessa. Lopulta päädyttiin tilanteeseen 17-13 ja Tolvanen päätti vielä rauhoittaa tilannetta aikalisällä. Sammon kokenut miehistö käänsi tilanteen edukseen ja napsi itselleen viisi seuraavaa palloa, joukossa pari perättäistä Väliahon ässäsyöttöäkin. Peli oli sillä selvä, ottelupalloon tultiin yhdeksän pisteen johdossa. Näistä muutama hassattiin ja Dole joutui vielä aikalisällä muistuttamaan, ettei loppuvihellystä ole kuulunut. Herrera päättikin ottelun heti seuraavalla pallolla.

Tulinen paikalliskamppailu oli tietysti herkkua yleisölle ja pelaajille, mutta myös vaikea hallittava tuomaristolle. Useat protestoinnit nostivat lämpöä ja painetta entisestään. Lopputulokseen pieni epävarmuus ei kuitenkaan vaikuttanut.

Otteluisäntä Koti Rannalla -messut ja Tervon kunta valitsivat parhaiksi pelaajiksi hakkuri Kaislasalon (22/+14) ja yleispelaaja Herreran (16/+9). Herrera hoiti hienosti myös vastaanottoa ja otti useita tärkeitä puolustuksia. Pielispakarin "rukiisin pelaaja" oli johtajan ottein esiintynyt kapteeni Kaatrasalo (8/+5). LähiTapiolan pisteistä yhden sai LEKA Volleyn kokenut kapteeni Lehtonen (6/+3), kaksi pistettä Sammon hakkuri Häyrinen (18/+10, 4 torjuntaa) ja täydet kolme pistettä Andrus Raadik (20/+13, vo-%71).

Ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa oli läsnä päävalmentajien lisäksi pelaajat Jukka Lehtonen ja Eetu Häyrinen.

Lehtonen: Saatiin otteluun sellainen alku kuin haluttiinkin, muutama onnenkantamoinenkin tuli ja ne riittivät erävoittoon. Sen jälkeen Sampo paransi peliään ja me tiputtiin kyydistä, keskityttiin vähän vääriin asioihin.

Häyrinen: Nousujohteinen päivä. LEKA tuli todella kovaa alkuun mutta pikkuhiljaa päästiin mukaan ja käännettiin peli meille, viimeinen erä tuli jopa helpolla. Meillä on laaja hyökkäyskalusto.

Tuovinen: Kaverin vastaanotto parani pelin aikana, silti saatiin heidän hyökkäystehot kohtuullisiksi. Puolustuspelissä meillä on kehitettävää, se täytyy saada tarkemmaksi. Hyvä taistelupeli ja parempi voitti.

Tolvanen: Oli tärkeää saada voitto tähän, kun ollaan pelattu tiukkoja pelejä. Kärsivällisyys pelissä ja koko viikon työnteko palkittiin nyt voitolla. Syöttö-vastaanottopelissä oltiin loppua kohden parempia ja puolustettiin paremmin.

Ottelun tilastot

Ottelun kuvat

Pelaajat mediatilaisuudessa (video)

Valmentajat mediatilaisuudessa (video)

Ottelun highlitsit

Sampo Volleyn seuraava ottelu on tiistaina 28.11. Ettaa vastaan. Peli pelataan maakuntaotteluna Iisalmessa, Kankaan liikuntahallissa klo 18:30.
Sampo ja LEKA kohtaavat seuraavaksi kaksiosaisessa cupin puolivälierässä, 8.12. Siilinjärvellä ja 13.12. Kuopiossa.

 

Tiedotus/KH
Kuvat: Teemu