« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Joukkue nousi taisteluun, Etta vei viisieräisen.

29.11.2017 00:00

 

 

Ylä-savolaisen urheiluväen viikon kohokohta oli tiistaina, kun Sampo Volley toi ottelunsa Iisalmen liikuntahalliin. Maakuntaottelussa vastaan asettui sarjaa johtava Etta, joka korjasi lopulta myös voiton viisieräisessä väännössä 2-3 (23-25, 19-25, 25-23, 25-13, 15-17). Sammon talkooporukka oli rakentanut jälleen liikuntahallista komean lentopalloareenan ja vaivannäkö palkittiin 647 katsojan voimin. Otteluisäntä Olvi toi henkilökuntaansa peliä seuraamaan ja tarjosi myös yleisölle maisteltavaksi uutuusjuomaansa.

Avauserässä Etta karkasi nopeasti pieneen johtoon. Vieraiden monipuolisempi hyökkäys ja sitkeä puolustaminen pakotti Sammon tekemään kaksin verroin töitä pisteiden eteen. Eetu Häyrisellä ei ollut paras päivänsä ja hakkuripelissä Etta vei selvän voiton.

Toinen erä alkoi lupaavasti, Sampo otti johdon 7-2 ja Aku Kaatrasalon parin torjunnan myötä tahti jatkui tilanteeseen 13-8. Sen jälkeen tuli todellinen musta hetki. Sammon hyökkäyksistä katosi teho ja yhden ainoan syöttövuoron aikana Etta teki yhdeksän pistettä, joista kuusi torjunnoilla. Näytti, että oululaiset lukivat kotijoukkueen peliä kuin aapista ja useamman kerran Sammon hyökkäys pysähtyi jopa yhden miehen torjuntaan. Useimmiten tämä mies oli Markus Väisänen. Viiden pisteen johdon käännyttyä samankokoiseksi takaa-ajoksi, oli vieraiden helppo pitää Sampo takanaan erän loppuun saakka.

Pitkällä erätauolla pukukopissa keskusteltiin vakavasti ja seuraavaan erään Sampo tulikin uudella ilmeellä. Aloitukseen otetut Ville Heiskanen ja Timo Leikas osoittivat olevansa valmiita kantamaan vastuuta, hyökkäyksiin alkoi löytyä tehoja ja pisteitä saatiin päätettyä hieman huonommastakin vastaanotosta. Erä oli tasainen aivan loppuun saaakka ja se päättyi Ville Heiskasen torjuttua yksinään hakkuri Joonas Jokelan.

Vapauttava erävoitto antoi lisää itseluottamusta ja vastaavasti Ettan puolella virheitä alkoi kertyä enemmän. Tekniselle aikalisälle tultaessa Sampo oli kerännyt erään jo neljä ässäsyöttöä ja Etta puolestaan viisi syöttövirhettä. Murskaavalla 12 pisteen erolla päättynyt erä oli malliesimerkki korvien välin vaikutuksesta lopputulokseen.

Sampo ja Etta ovat kausien saatossa pelanneet huomattavan paljon viisieräisiä trillereitä ja niin siis tälläkin kertaa. Etta ei edelliserien tappioistaan lannistunut vaan molemmat joukkueet pelasivat iloisen näköistä peliä kovalla asenteella, eikä tunnettakaan puuttunut. Pisteitä tehtiin tasatahtiin aina erän puoliväliin saakka jolloin Sampo sai revittyä neljä pistettä etumatkaa 12-8. Ottelun parhaan syöttäjän Markus Väisäsen asteltua viivan taakse, kääntyi tilanne muutaman onnenkantamoisenkin avustamana Ettan johdoksi 12-13. Sammon syöttö ei meinannut pysyä ruudussa, mikä vielä avusti oululaisia erä- ja otteluvoittoon jatkopalloilla.

Otteluisäntä Olvi palkitsi parhaina pelaajina Ettasta passari Niko Haapakosken ja Sampo Volleystä keskitorjuja Mikko Väliahon. Molemmat kunnostautuivat erityisesti syöttöruudussa ja Haapakoski myös pyöritti hyvin vieraiden hyökkäyspeliä. Väliaho kirjautti neljä ässää ja kolme torjuntaa, neljän hyökkäyspisteen lisäksi. Pielispakarin rukiisin pelaaja oli hyvin vaihdosta sisään tullut Ville Heiskanen. LähiTapiolan pisteistä kolme Ettan kapteeni Väisäselle, kaksi Väliaholle ja yksi Pennaselle.

Niko Haapakoski, Etta:
-Ailahteleva peli. Meiltä alkoi hyvin mutta siinä kahden erän jälkeen kääntyi, me tehtiin pikkuisen liikaa omia virheitä ja vastustaja pääsi hyvin peliin kiinni. Viides erä oli taistelua joka olisi voinut päättyä kummin vain.

Mikko Väliaho, Sampo Volley:
-Tiukka vääntö sarjakärkeä vastaan. Hyvä tasonnosto meiltä kahden erän jälkeen, pystyttiin parantamaan peliä pienillä muutoksilla ja pelaajavaihdoilla. Tilastotkin näyttää tasaista peliä, ei ole suuria eroja missään.

Olli Kuoksa, Etta:
-Tämmöistä on tämän vuoden liigassa, väännetään tasaisesti kaikkia vastaan joka ilta. Yksi sarjapiste Sampoa enemmän saaliiksi, se lämmittää mieltä. Tosi upea maakuntapeli, hieno halli ja hieno tapahtuma.

Timo Tolvanen, Sampo Volley:
-Onnittelut Ettalle voitosta, onneksi saatiin tästä lopulta peli vaikka alkuun ei pysytty heidän kyydissä ollenkaan. Itseäni mietityttää minun roolini valmentajana, kun en saa joukkuetta pelaamaan yhteen. Erätauolla heitin pallon pelaajille ja joukkue otti hienosti vastuuta asiasta. Sen jälkeen en paljon sotkeentunut vaan annoin pelaajien pelata.

Ottelun tilastot

Ottelun kuvat

Valmentajat mediatilaisuudessa (video)

Sampo Volley pelaa seuraavaksi lauantaina Pielavedellä Vantaa Ducksia vastaan. Ottelu alkaa normaalista poiketen vasta klo 18 koska liikuntahalli on muussa käytössä aiemmin päivällä. Tuon ottelun jälkeen on joukkueen ja talkooväen yhteinen jouluruokailu.

 

Tiedotus/KH
Kuvat: Teemu H.