« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Sammolle ensimmäinen kiinnitys cupin lopputurnaukseen.

09.12.2017 00:00

 

 

 

Sampo Volley ja LEKA Volley iskivät yhteen Suomen cupin ensimmäisessä puolivälierässä, josta kotijoukkue korjasi vaikean alun jälkeen selvän 3-0 kotivoiton.

Päivän kestänyt lumipyry ja päällekkäiset tapahtumat sekä pikkujouluaika verottivat yleisöä Ahmon koululta. Edellisessä keskinäisessä kohtaamisessa yleisöä oli yli tuhat henkeä, nyt vain 263. Paikalle tulleet saivat kuitenkin nauttia varsin jännittävän avauserän, jossa vierailija LEKA oli erän puolivälin jälkeen jopa viiden pisteen johdossa Kocin ja Lehtosen onnistumisilla. Sampo nousi kuin nousikin vielä taisteluun mukaan. Valmentajan tekemä tuplavaihto oli jälleen onnistunut, kentälle tulleet Kössi ja Häyrinen muuttivat pelirytmiä ja Sampo kuroi eron umpeen. LEKA:n hyökkääminen puuroutui räiskimiseksi ja kotijoukkue keräsi torjuntapisteitä. Sampo katkaisi erän lopulta viidennellä eräpallollaan 29-27.

Toinen erä oli oikeastaankin pelattu ensimmäisen kymmenen pallon jälkeen. Passari Penttisen syöttövuorolla tilanne heilahti 9-1 johdoksi. Tästä ei LEKA enää noussut ja erä Sammolle tylysti 25-13.

Kolmanteen erään odotettiin vieraiden puskevan päälle kuin höyryjuna ja niin kävikin. Kun laitamiesten tehot oli syöty jo aiemmissa erissä, kuopiolaiset yrittivät heti erän alkuun keskeltä. Pieni etumatka kuitenkin otettiin Herreran syöttövuorolla kiinni ja ohikin. Tämän jälkeen kentällä oli oikeastaan vain yksi joukkue, Sampo rallatteli rennolla meiningillä erävoittoon 25-16. Ottelun päätti ässäsyötöllään Timo Leikas, joka onnistui ottelussa kaikilla osa-alueilla. Hyökkäyspelin ohella mies kirjasi kolme ässää, viisi torjuntaa,otti muutaman tärkeän puolustuksen ja heittipä välillä ihan mallikelpoista passiakin.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin hyviä puolustuksia hakenut libero Silventoinen ja Sammon hakkuri Leikas. Molemmat saivat otteluisäntä Hartikaiselta uudet mustat mersut, tai tarkemmin sanottuna Mercedes-logolla varustetut Reino-tossut. Illan rukiisin pelaaja oli Petteri Penttinen.

Cupin puolivälierän toinen osaottelu käydään ensi keskiviikkona Studentialla Kuopiossa. LEKA Volley tarvitsee tuosta ottelusta 3-0 tai vähintään 3-1 voiton, jolla voi venyttää ratkaisun kultaiseen erään. Otteluparin voittaja pääsee loppiaiseksi Turun Kupittaalle, cupin final four -lopputurnaukseen. Sampo Volley pelaa seuraavan ottelunsa kuitenkin jo lauantaina Mestaruusliigassa Kokkolan Tiikereiden vieraana.

Ottelun tilastot

Ottelun highlightsit

Ottelun kuvat

Ottelun mediatilaisuus (video)

 

Tiedotus/KH
Kuvat: Teemu H