« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Voittoputkessa joulutauolle

16.12.2017 00:00

 

 

 

 

Sampo Volleyn viimeinen peli ennen joulutaukoa jätti hyvän maun syyskaudesta. Pelin jälkeen odottavat pikkujoulut eivät vieneet ajatuksia pois olennaisesta, vaan kotijoukkue kääräisi vierailija Akaa-Volleyn joulupakettiin suoraan 3-0 (25-18, 26-24, 25-11).

Valmentaja Tolvanen päätti kierrättää osaa miehistöstään raskaan viikon jälkeen, ohjelmassa oli jo neljäs peli viikon sisään. Tehdyt vaihdot onnistuivat tänäänkin hyvin ja varsinkin päätöserässä Väliahon syöttöputki katkaisi vieraiden selkärangan. Myös Ville Heiskanen oli mainiolla pelipäällä.

Avauserä meni akaalaisilta vielä hieman totutellessa. Hyökkäyspisteitä tuli kyllä tasaisesti mutta omalla syöttövuorolla peli ei ollut yhtä hyvin hallussa kuin isännillä. Ässä- ja torjuntasarakkeet jäivät tyhjiksi. Sampo keräsi hyvän side-out pelin ohella pisteitä vähän sieltä täältä ja ero syntyi niissä.

Toisessa erässä nähtiin tasaista vääntöä molemmin puolin. Vierailijatkin saivat pelinsä kuosiin ja Sammon virheiden avustamana johtivatkin erää muutamaan otteeseen, viimeisimmäksi vielä 22-23. Jatkopalloille venynyt erä päättyi kapteeni Kaatrasalon ässäsyöttöön.

Kolmas erä alkoi Sammon hallinnalla, tilanteet 3-0 ja 5-2. Otteluennakossakin mainittu Mikko "pullasyöttö" Väliaho pääsi syöttämään tilanteessa 6-3 ja latoikin samantien 12 syöttöä putkeen. Siihen ei auttaneet valmentaja Lauri Tihisen vaihdot eikä aikalisät, vaan Sammolta näytti onnistuvan kaikki mahdollinen. Loppu olikin enää kosmetiikkaa ja syksyn päätössaunan odottelua.

Otteluisäntä Sp-Koti palkitsi parhaina pelaajina Akaa-Volleyn kapteeni Joni Mikkosen ja Sammon Andrus Raadikin. Rukiisin pelaaja oli Ville Heiskanen.

Ossi Heino, Akaa-Volley:
-Hyvä peli siinä mielessä, että näistä riittää opittavaa. Jos pitkässä juoksussa haluaa joukkuetta kehittää, on otettava oppia myös näistä tilanteista kun vastustaja peruspelaamisellaan jyrää yli. Sammon puolustuspelaaminen oli tänään hienoa ja Petteri sai hajotettua meidän torjuntaamme.

Mikko Väliaho, Sampo Volley:
-Tiukka viikko takana, kovia pelejä oli ja niistä nahuttiin voitot. Hyvä fiilis jäi ja hyvillä mielin joulun viettoon.

Lauri Tihinen, Akaa-Volley:
-Eka erässä oli jalat vielä bussissa, toinen erä taisteltiin hyvin ja kolmannessa peli romahti. Koko pelissä ei saatu kaverin nelospaikan hyökkäykseen tuntumaa ja siitä se peli levisi. Ei saatu torjuntoja/puolustuksia. Sammolla vastaavasti jäätävä tilasto: 41 puolustusta ja niistä 51% tappo. Ihailtavan hyvää palloa sai Penttinen pelattavakseen ja siitä oli hyvä rakentaa. Ei onnistuttu tänään omissa jutuissa ja paljon oli kaverin hyvyyttä tuloksessa.

Timo Tolvanen, Sampo Volley:
-Tätä peliä lähestyttiin pienellä kysymysmerkillä, latauksen saaminen tähän peliin oli haaste ja pienillä kuusikkomuutoksilla halusin tuoda peliin vähän virkeyttä Siihen olen tyytyväinen kun pojat vastasi tähän ajatukseen, viimeinen peli ennen joulutaukoa ja kolme pistettä oli tästäkin tavoitteena. Eka erässä pelattiin jäätävää side-out peliä, hyvistä nostoista 80% hyökkäystehot. Toinen erä oli tiukkaa vääntämistä, tehtiin viisi suoraa hyökkäysvirhettäkin. Pitkän erätauon jälkeen pojat katseli vähän kelloa ja taisivat alkaa kiirehtiä saunaan :) Saatiin hyvä syöttöputki siihen ja torjuntojakin tuli mukavasti. Hyvä viikko, hyvä lopputulos, hyvä syksy.

Ottelun tilastot

Ottelun highlightsit

Pelaajat mediatilaisuudessa

Valmentajat mediatilaisuudessa

 

Tiedotus/KH