« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Voiton kanssa vapaalle

15.01.2018 00:00

 

Tuplaviikonlopun toinen ottelu käytiin sunnuntaina Siilinjärvellä. Vastassa oli Raision Loimu, joka on viime aikojen tappioiden myötä jumiutunut keskikastiin. Sampo joutui lähtemään otteluun hieman muuttuneella kokoonpanolla, kun Herrrera oli yhä sivussa ja nyt myös Ville Heiskanen lepuutti kipeytynyttä olkapäätään. Heidän tilallaan pelasi Timo Leikas,joka muisteli pelanneensa yleispelaajana viimeksi kymmenisen vuotta sitten.

Sampo otti heti ottelun alusta ohjat käsiinsä. Loimun valmentaja Christophe Achten käytti ensimmäisen aikalisänsä Penttisen ässäsyötön jälkeen 9-5. Toisen aikalisän vuoro tuli tilanteessa 19-8, kun Sampo oli tehnyt seitsemän pisteen putken joka sisälsi Häyriseltä kolme ässää. Avauserä oli sitä myöten taputeltu ja päättyi vielä Penttisen ässäsyöttöön 25-15.

Toinen erä jatkui samalla kaavalla. Häyrinen, Raadik ja Leikas naputtelivat iloisesti pisteitä vähän joka puolelta. Kun myös oma syöttö pysyi edelleen vaikeana, oli Loimu vaikeuksissa ja hyökkäysratkaisut jäivät pehmeiksi. Erän puolivälissä Loimu sai muutaman torjunnan ja ässäsyötönkin. Tilanteessa 20-13 Sampo vaihtoi passariksi Aleksi Kössin, joka sai heti juonesta kiinni ja löysi hyökkääjät yhtä hyvin kuin Penttinenkin. Erä päättyi Väliahon ässäsyöttöön 25-15.

Loimun valmentaja lienee pitänyt pitkällä erätauolla tiukkasanaisen puhuttelun joukkueelleen, ainakin joukkueen toiminta kentällä oli aivan erinäköistä kuin kahdessa aiemmassa erässä. Ehkä Sampokin hieman pehmeni, mutta joka tapauksessa erä oli aiempia tiukempi. Borichevin jo avauserässä korvannut Janne Marttila petrasi paljon tilastojaan ja olikin loppujen lopuksi joukkueensa tehokkain. Sampo joutui erän ajaksi takaa-ajajan asemaan, mutta pelasi kärsivällisesti loppuun saakka. Ilmeisesti valmentaja Tolvasen luotto joukkueensa tekemiseen oli todella kova, koskapa yhden pisteen eron venähtäminen kolmeen pisteeseen (20-23) Koppasen ässäsyötöllä tai Loimun pääseminen eräpalloon 22-24 ei aiheuttaneet toimenpiteitä. Ottelun neljä viimeistä pistettä tulivatkin Sammolle ja erä 26-24.

Otteluisäntä Puijon Väri palkitsi parhaina pelaajina uudessa roolissaan onnistuneen Timo Leikkaan (12/+6) ja virheettömästi pelanneen keskitorjuja Trent O´Dean (9/+9).

Voiton myötä on hyvä jäädä pienelle pelitauolle. Seuraava viikonloppu on vapaa, joten nyt on mahdollista antaa joukkueelle hieman myös lepoa ja kuntouttaa pieniä vammoja. Seuraava ottelu on 27.1. rakasta naapuria, LEKA:a vastaan Siilinjärvellä.

Tuomas Koppanen, Loimu:

-Tunnelma on tietysti huono, koska tuli takkiin 3-0 ja aika rumasti vielä. Omakaan peli ei ollut mitään kauhean hyvää ja joukkueenakaan ei oikein pidetty kiinni siitä, miti piti tehdä. Kolmannessa erässä oli jo hyvää tekemistä mutta muutama tyhmä virhe tuli siihen loppuun niin siihen se kaatui.

Timo Leikas, Sampo:

-Kiva oli päästä pelaamaan tietysti, vaikka uusi pelipaikka toikin normaalia enemmän jännitystä. Viimeksi kai olen pelannut yleispelaajana kymmenen vuotta sitten ja silloin Sampoa vastaan. Dole muisti sen ja kaivoi minut jälleen sille tontille. Keskittymisessä omaan peliin oli tekemistä mutta hyvä lopputulos.

Christophe Achten, Loimu:

- Olen todella hämmentynyt kahdesta ensimmäisestä erästä. Minusta tuntui, kuin olisin valmentanut juniorijoukkuetta. Tehtiin tyhmiä virheitä, enkä nähnyt sellaista Loimua kuin minä haluan. Harmitti jo maksavan yleisönkin puolesta, he eivät kahteen erään edes kannustaneet kotijoukkuetta kun tasoero oli niin iso. Tilastoja en spekuloi sen enempää, hävittiin 3-0.

Timo Tolvanen, Sampo:

- Tänään jouduttiin tekemään vähän muutoksia kuusikkoon mutta Leikas vastasi vanhana sotaratsuna huutoon hyvin ja onnistui yleispelaajana. Se monipuolisti meidän hyökkäämistä. Tarkoitus oli saada hakkuri Naarden aisoihin ja siinä onnistuttiin. Andrus pelasi ison ottelun, piti vastaanoton hyvin kasassa, samoin Häyrinen ja Väliaholta pari erää. Tiedettiin, että Loimu tulee kolmanteen erään kovaa mutta kärsivällisyys riitti vaikka naapuri olikin niskan päällä. Seuraava viikonloppu on vapaa, se tulee hyvään saumaan niin saadaan kuntoutettua ukkoja ja vähän levättyäkin. Loppukaudesta tarvitaan kaikkia miehiä.

Ottelun tilastot

Pelaajat mediatilaisuudessa

Valmentajat mediatilaisuudessa Achten ja Tolvanen

Loimun juttu

 

Tiedotus/KH