« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Vahva syöttö liikaa Iskulle

19.02.2018 00:00

 

Sampo Volley voi olla tyytyväinen viikonlopun tulokseen, kahdesta ottelusta tuli saaliiksi täydet kuusi pistettä. Sunnuntain kotiottelussa Rantaperkiön Iskua vastaan syöttö oli isossa roolissa alusta alkaen, avauserään kirjattiin peräti kuusi ässää. Sammon tavoin tuplaviikonlopun pelannut Isku tuli otteluun reippaalla ilmeellä, eikä päästänyt kotijoukkuetta helpolla.

Sampo johti ensimmäistä erää 6-3, josta Isku nousi Tatu Härkösen hyvällä syöttövuorolla johtoon 7-10. Raadikin parilla ässällä Sampo kiipesi ensimmäisenä yli 20 pisteen. Erä oli tasainen loppuun saakka ja päättyi 25-23.

Toinen erä oli myös tasainen puoliväliin saakka, jolloin Sampo repäisi etumatkaa Kaatrasalon syöttövuorolla yhden ässän ja parin torjunnan turvin. Isku puolusti uhrautuvasti ja palloa haettiin peliin niin katsomosta kuin mainosaitojen takaakin. Erä kuitenkin kotijoukkueelle selkeästi 25-18.

Kolmoserän alkuun Sampo teki kasan virheitä ja Dole puhuttelee joukkuetta kovasanaisesti Iskun johtaesssa 3-7. Piste-ero käy enimmillään kuudessa pisteessä ja ottelu tasoittuu vasta 16-16. Tasatahtiin edetään erän loppuun saakka, kunnes yleispelaajan tontilla illan pelannut Timo Leikas iskee ottelun kaksi viimeistä pistettä ja erä päättyy 25-23.

Otteluisäntä Pielaveden kunnan raati palkitsi parhaina pelaajina Aleksi Kaatrasalon ja Iskulta hakkuri Mäntylän.

Sampo teki ottelussa kymmenen ässää ja samanverran syöttövirheitä, Iskun vastaavat lukemat olivat 4/3. Torjunnat menivät reilusti Sammolle 14-9, vastaanottoprosentit 59-51 ja hyökkäysprosentit 46-40.

Kovin pitkää huilia ei tuplaviikonlopun päälle tule, sillä seuraava ottelu on jo keskiviikkona Vieremällä Lakkapäätä vastaan. Lauantaina pelit jatkuvat kärkikamppailulla Ettaa vastaan, jolloin odotettavissa on todella tärkeä ottelu runkosarjan kakkospaikkaa ajatellen.

Mika Mäntylä, Isku:
-Harmittaa. Vastustaja syötti tosi hyvin ja jouduttiin hyökkäämään vähän huonommista paikoista eikä niihin oikein riittänyt maltti, eikä myöskään saatu vastattua siihen omala torjunnalla. Kirpaiseva tappio, varsinkin tuo kolmas erä.

Aleksi Kaatrasalo, Sampo:
-Hyvät tunnelmat viikonlopusta. Tänään oli eilistä parempaa tekemistä. Isku pelasi ajoittain niin hyvin, että sillä pitäisi olla korkeammallakin sarjataulukossa. Muutamalla pisteputkella päästiin ratkaisemaan eriä.

Oskar Muurinen, Iskun päävalmentaja:
-Sampo syötti koko ottelun hyvin, mutta kuutta vastaanottovirhettä yhteen (1.) erään se ei kestä. Silti tapeltiin erän loppuun asti erävoitosta. Tänään olisi pitänyt olla jaksaa olla pikkuisen kärsivällisempi hyökkäyksessä, tehtiin siinä tyhmiä valintoja ja Sampo keräsi paljon torjuntoja. Nyt päästään nauttimaan tiukoista erien lopuista, mutta siellä 1-2 palloa maksaa helposti erävoiton.

Timo Tolvanen, Sammon päävalmentaja:
-Oltiin Lohimaassa yötä jotta saatiin lepo maksimoitua ja haluttiin myös vetää aamutreenit täällä Pielavedellä. Meille on ollut vähän hankalia nämä Pielaveden pelit, varsinkin syötön osalta. Tänään syöttö toimi tosi hyvin. Päätöserässä pelattiin parasta vastaanottoamme ja parasta hyökkäyspeliämme mutta siitä huolimatta oltiin välillä aika nesteessä, se kertoo siitä, että Iskukin on pelannut hyvin. Tuli ihan vanhat hyvät ajat mieleen tästä väännöstä Iskua vastaan.

Ottelun tilastot

Iskun juttu

Pelaajat mediatilaisuudessa

Valmentajat mediatilaisuudessa

 

Tiedotus/KH