« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Kiinni kakkospaikkaan

22.02.2018 00:00

 

 

 

Sampo Volley kuittasi kotivoiton Vieremällä Team Lakkapäästä suoraan kolmessa erässä 3-0 (25-20, 25-16, 25-19).

Vieremällä toteutettu "Liikunnan Superviikko" piti sisällään monenlaista urheilutapahtumaa: Salibandyturnaus, hiihdon maakuntaviesti, jääkiekon talavilassikko Ponsse-KalPa, sekä Mestaruusliigamatsi Sampo Volley - Team Lakkapää. Kaikki tapahtumat keräsivät hyvin porukkaa ja myös lentopalloa oli tullut seuraamaan yli 400 henkeä, eli Vieremän liikuntahalli oli jokseenkin täyteen tupattu.

Sampo oli saapunut paikkakunnalle jo aamutreeneihin ja käytti päivän odottelutunnit lepoon Ponssen vierastalossa, sekä yritysvierailulla metsäkonejätin tehtaalla. Erikoisemmasta päiväohjelmasta huolimatta kotijoukkue onnistui ottelussa ja korjasi voiton suoraan kolmessa erässä. Ikäviä loukkaantumisia mahtui iltaan kaksikin kappaletta, kun avauserän lopulla Ville Heiskanen joutui jättämään leikin kesken ja toisessa erässä kentältä talutettiin vieraiden Jere Mäkinen.

Avauserässä Sampo otti nopeasti kuskin paikan Häyrisen hyvillä hyökkäyksillä. Kotijoukkueen molemmat keskimiehet saalistivat ässäsyötöt ja molemmilla kerroilla se johti myös Lakkapään aikalisään. Vieraiden hyökkäys oli hieman tehotonta kohtuullisesta vastaanotosta huolimatta ja niinpä valmentaja Tuomi kokeili vaihtaa passarin ja hakkuri kotimaisiin versioihin, nämä kuitenkin vaihdettiin erän lopulla takaisin. Sammon Ville Heiskanen loukkasi polveaan ja hänen tilalleen tuli Leikas. Pelin hetkeksi sotkeennuttua, kiri Lakkapää 23-14 tilanteesta 24-20. Väliahon torjunta katkaisi erän neljännellä eräpallolla.

Kakkoserän alussa Petteri Penttinen ja Jere Mäkinen kolaroivat verkolla, Petteri pystyi jatkamaan peliä mutta Mäkinen talutettiin kentän laidalle. Ulkoa kannettiin lunta muovipusseissa molempien joukkueiden tarpeisiin. Kakkoserän erikoisuus oli isot virhemäärät molemmilla joukkueilla, Sampo selvisi kuitenkin vähemmällä ja korjasi erävoiton selvin lukemin.

Pitkällä erätauolla Dole varoitti naapurin tulevan ryminällä kolmoserään ja niin kävikin. Tuomi vaihtoi avaukseen keskitorjuja Daniel Grantia ja libero Daviesia vaille koko kuusikon ja joukkueen ilme muuttui. Lopullisesti irti päästetty Niko-Matti Koskela oli pirteällä pelipäällä ja piti lähes yksin Lakkapään kisassa mukana. Sammon raataja erässä oli Andrus Raadik, joka repi teknisen aikalisän jälkeen eroa ja oli päättämässä myös erän viimeisiä palloja.

Otteluisäntä Ponssen raati valitsi parhaiksi pelaajiksi Daniel Grantin (6/+4) ja vahvoja otteita jatkaneen Eetu Häyrisen (13/+6). Järjestävän tahon puolesta palkittiin myös virkein pelaaja Petteri Penttinen. Pielispakarin rukiisin pelaaja oli Mikko Väliaho.

Kahdeksannella peräkkäisellä voitollaan Sampo nousi sarjataulukossa toiseksi, yhden ottelun vähemmän pelanneen Ettan ohi. Etta saapuu jo lauantaina vieraaksi Pielavedelle, jolloin on edessä erittäin tärkeä,ns. kuuden pisteen ottelu.

Vieremän ottelutapahtuma sai kiitosta niin pelaajilta kuin valmentajiltakin.

Joel Juurinen, passari, Team Lakkapää:

-Tänään saatiin virtaa penkiltä. Sampo tuli kovalla energialla ja yleisö oli hyvin heidän takanaan. Loppua kohti pystyttiin vastaamaan siihen paremmin. Itsekin pääsin pelin edetessä paremmin sisään ja pystyttiin paremmin Sampoa haastamaan.

Petteri Penttinen, passari, Sampo Volley:

-Itselleni tuttu sali, aikoinaan E- D- ja C-juniorina olen täällä pelannut. Ihan hyvä sali, vaikka pelitilaa saisi olla enemmän. Pelissä meidän syöttö toimi ja saatiin torjunta-puolustuspeliä pelattua hyvin. Ihan ok peli.

Henri Tuomi, päävalmentaja, Team Lakkapää:

-McKayn nilkka ei kestänyt pelaamista, passin laatu kärsi eikä kaverit päässeet hyökkäämään. Mäkinen pelasi hyvin, sitten meni polvi. Koskela tuli kolmanteen erään semmoisella ryminällä, että saattaa jopa tehdä lauantaisen pelaajavalinnan helpoksi. Sitä ilmettä kaivataan, se on osalta jätkistä unohtunut täysin ja sen myötä peli oli mitä oli kaksi erää. Ihan ei vaan paukut riittäneet kolmoserässä, Raadik tuli torjunnan päältä ratkaisutilanteissa.

Timo Tolvanen, päävalmentaja, Sampo Volley:

-Ihan kiva, että homma jatkuu raikkaana. Aina kun tullaan uusiin olosuhteisiin, niin mietityttää saadaanko hommaa toimimaan mutta koetettiin tehdä asiat hyvin, että pystytään pelaamaan normaalia peliämme. Kiitos yhteistyökumppanillemme Ponsselle, että saimme sieltä lepopaikan ja tutustua myös Ponssen toimintaan. Samoin kiitos Vieremän kunnalle ja ViLe-92:lle, järjetelyt toimi kaikin puolin ja oli mukava olla osana tätä tapahtumaa. Hyvinhän se sitten purkautui tuohon peliin. Välillä meni ehkä vähän kouhottamiseksi kun haluttiin esittää hyvää lentopalloa uudellekin yleisölle. Siinä miehiä putoili ja törmäili ja sattui kaikenlaista. Meillä on kuitenkin hyvä ilme tällä hetkellä ja yleensä tulostaulukin tykkää kun lentopallo on mukavaa. Yleispelaajaosasto hieman harmittaa kun miehiä tipahtelee mutta onneksi Leikas on onnistunut siinä, Seppäsen Pekkaa en halua kentälle laittaa. Onnistujina nostan Häyrisen, jatkaa hyviä otteitaan ja Raadikilla myös hyvää tekemistä.

Ottelun tilastot

Lapin Kansan juttu

Pelaajat mediatilaisuudessa

Valmentajat mediatilaisuudessa

 

Tiedotus/KH