« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Tärkeä voitto Ettasta

25.02.2018 00:00

 

Viisi erää vaadittiin jälleen ratkaisemaan paremmuutta Sammon ja Ettan välillä. Olli Kuoksa tiivisti eron irtopisteisiin: -Ottelussa jaettiin 225 pistettä, Sampo sai niitä yhden enemmän ja ansaitsi voittonsa. Keitele Forestin isännöimässä ottelussa oli kaikkiaan 704 henkeä ja tunnelma oli sen mukainen. Pelistä löytyi lämpöä ja tunnetta kuten kakkospaikasta kamppailessa kuuluukin. Muutama korttikin jaettiin illan kuluessa. Vastakkain oli kaksi hyvin puolustavaa joukkuetta, joten pitkiä palloralleja nähtiin tukuittain, Sampo puolusti ylös 77 hyökkäystä ja Etta 71.

Avauserässä Etta otti johtopaikan ja Sampo oli takaa-ajossa erän puoliväliin asti. Ville Heiskasen kaksi peräkkäistä torjuntaa käänsi johdon 16-14 kotijoukkueelle, mutta Joonas Jokelan syöttövuorolla Etta karkasi 17-21 johtoon ja pääsi myös yrittämään erän katkaisua kolmen pisteen johdossa. Sampo teki tutun tuplavaihdon jolla noustiin tasoihin ja erä venyi jatkopalloille. Ratkaisu tuli lopulta Ettan kahdella peräkkäisellä virheellä 29-27.

Kakkoserä alkoi virhesumalla, viisi ensimmäistä palloa oli joko syöttö- tai hyökkäysvirhe. Erä oli tasainen loppumetreille saakka ja eroa haettiin myös vaihtolaikkojen avulla. Heiskanen niittasi erän kaksi viimeistä pistettä ja päätti erän 25-23.

Kolmannen erän alkuun Dole joutui puhuttelemaan joukkuetta 0-4 tilanteessa ja uudelleen 5-12. Kovalla työnteolla Sampo nousi lähimmillään kahden pisteen päähän mutta erä ehti loppua kesken, Ettan voittolukemiin 22-25.

Neljännessä erässä nähtiin kovaa taistelua ja hienoja palloralleja, mutta myös muutamia tyhmiä virheitä. Tunnetta pelissä oli ja se myös näkyi, mm. punaisen kortin arvoisesti. Sampo antoi omilla virheillään 13 pistettä vastustajalle ja Etta vei tämänkin erän 22-25.

Päätöserän alussa Sammon hyökkäykset eivät osuneet ruutuun ja Etta meni niiden turvin johtoon 2-6. Tuplavaihto toi jälleen tarvittavan muutoksen ja nosti Sammon peliin mukaan. Kolme peräkkäistä torjuntaa toi johtoaseman 9-8. Vääntö jatkui tasaisena, kunnes Penttinen torjui päätöslukemiksi 15-12.

Voitolla Sampo vahvisti kakkospaikkaa mutta vain hieman, sillä ero kasvoi vain kahteen pisteeseen. Ettalla on myös yksi ottelu vähemmän pelattuna. Molemmat joukkueet pelaavat vielä vieraissa Hurrikaania ja Valepaa vastaan, kotivastustajina Ettalla on Ducks ja LEKA, Sammolla Loimu.

Eetu Pennanen, Etta:
-Hyvää torjunta-puolustuspeliä meiltä. Kuuma, tunteikas ottelu ja yleisöön menevää lentopalloa. Hyvä, että kahden ensimmäisen erän jälkeen saatiin käännettyä, Sampo oli sitten parempi päätöserässä. Omapeli ihan ok, hyökkäyspeli olisi voinut olla parempaakin.

Aleksi Kössi, Sampo:
-Kiva oli päästä käymään muutamia kertoja kentällä, ainahan sitä kaikkensa tekee joukkueen eteen että voitettaisiin. Tänään kävi vähän tuuriakin ja oli hyötyä noista syöttövaihdoista.

Olli Kuoksa, Etta:
-Eipä tätä ottelua kannata lähteä enempää pilkkomaan. Pudotuspelit on niin lähellä, että joukkueet kyllä tuntevat toisensa. Tasainen ottelu, josta Sampo sai yhden sarjapisteen enemmän kuin me. Kakkospaikalla on se merkitys, että tietysti olisi mukavampi pelata kotona vähän enemmän.

Timo Tolvanen, Sampo Volley:
-Pitää iloita voitosta mutta samaan syssyyn on todettava, ettei ihan parasta lentopalloa tänään koko aikaa pelattu. Välillä tuli muutamia sekavia palloja, joissa ei tiedetty kuka passaa tai tekee mitäkin. Ettan tapaista joukkuetta pitää olla koko ajan hereillä. Molemmat joukkueet sai kyllä tehdä tosissaan töitä pisteen eteen. Pielavesi on ollut meille tällä kaudella hieman vaikea paikka pelata mutta nyt on pari peliä mennyt täälläkin hyvin. Se on tärkeää, koska tulemme pelaamaan puolivälierät täällä.

Ottelun tilastot

Ottelun kuvat

Pelaajat mediatilaisuudessa

Valmentajat mediatilaisuudessa

 

Tiedotus/KH