« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Runkosarja komeaan päätökseen

10.03.2018 00:00

 

Runkosarja vietiin päätökseen pitkän kaavan mukaan myös Siilinjärvellä, kun Sampo Volley ja Raision Loimu väänsivät täydet viisi erää ennen ratkaisun syntyä. Sampo korjasi kuitenkin ottelusta voiton ja saalisti toisen sijan. Loimu sijoittui seitsemänneksi ja on näin ollen vastassa myös pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Sampo oli viikolla kärsinyt pienistä sairasteluista ja muista vastoinkäymisistä, muun muassa Ahmon koulun lattia oli mennyt niiin huonoon kuntoon, että ottelun pelaaminen siellä oli  vaakalaudalla. Paikalle hankittu taraflex pelasti tilanteen ja sali saatiin pelikelpoiseksi.

Sampo pelasi lähes koko ottelun kuusikolla, jossa yleispelaajina olivat Herrera ja Leikas. Avauserän tasaisen alun jälkeen Sampo puristi Kaatrasalon hyvällä syöttövuorolla pieneen johtoon. Loppuerässä Loimu oli tehokkaampi hyökkääjä ja sai myös syötöllään sekoitettua Sammon kuvioita. Erä Loimulle 22-25.

Toinen erä oli tasainen puoliväliin saakka. Herrera kolautti hieman polveaan ja peli keskeytyi hetkeksi, onneksi mies pystyi kuitenkin jatkamaan. Väliahon viiden syötön putki toi tarvittavan eron,joka kesti loppuun saakka. Sampo pääsi eräpalloon 24-19 ja Herreran hyökkäys tipahti sivurajan päälle. Rajatuomarin näytöstä huolimatta pallo tuomittiin leveäksi ja Loimu  sai perään vielä kaksi torjuntaa, joilla loppulukemat kaunistuivat 25-22.

Kolmoserässä Sampo antoi alkuun siimaa peräkkäisillä syöttövirheillä mutta hoiti hyökkäysvuoronsa mallikkaasti. Alkuerän syöttövirheetkin kuittaantuivat Ellin syöttäessä kolme peräkkäistä ässää.Teknisen aikalisän jälkeen Sampo paukutti kolme pistettä putkeen ja kun Loimu vastasi siihen muutamalla virheellä, alkoi erä olla taputeltu. Leikas syötti erään vielä neljännenkin ässän ennen loppulukemia 25-20.

Neljännen erän Loimu onnistui pelaamaan ilman ainuttakaan suoraa virhettä ja vei erän ansaitusti 21-25. Hakkuri Gino Naarden oli isossa roolissa, kuten koko ottelun ajan.

Päätöserä oli hienoa peliä molemmilta. Sampo sai hyvän alun Kaatrasalon hyökkäyksillä ja parin onnekkaankin pallon myötä hallinta säilyi kotijoukkueella loppulukemiin 15-10.

Otteluisäntä Yara palkitsi parhaina pelaajina Loimun Verneri Vetriön (11/+3) ja Sammon Timo Leikkaan (17/+7), joka korjasi myös runkosarjan viimeiset kolme LähiTapiola-pistettä. Kaksi pistettä sai Loimun passari Scott Fifer ja yhden pisteen Enderwin Herrera. Pielispakarin rukiisin pelaaja oli Mikko Väliaho, joka kahden torjunnan ja kuuden hyökkäyspisteen lisäksi viihtyi syöttöruudussa peräti 23 kertaa, saalistaen sieltä neljä ässää. Syöttö kulki Sammolla muutenkin hyvin, neljä ässää syöttivät myös Leikas ja Kaatrasalo. Yhteensä suoria syöttöpisteitä kertyi 15. Palkittujen ulkopuolelta täytyy nostaa esille joukkueen kapteeni Aleksi Kaatrasalo, joka avauserässä verta vuotavanakin teki hyvän syöttöputken ja näytti läpi ottelun johtajuuttaan. Aku keräsi joukkueen parhaat tehopisteet 17/+16 ottaen mm.neljä torjuntaa. Illan ainoa virhekin tuli syöttöruudussa, jossa suorituksia kertyi kaikkiaan 19.

Kahdella sarjapisteellä ja voitolla Sampo kiipesi kakkospaikalla olleen Ettan kanssa tasoihin. Sijoitus määräytyi siis vasta eräsuhteella, joka oli Sammolla niukasti parempi (75-39 / 74-41). Puolivälierät Loimua vastaan pelataan Pielavedellä, pelipäivistä oli vielä lauantai-iltana näkemyseroa.

Ottelun tilastot

Mediatilaisuus, pelaajat

Mediatilaisuus, valmentajat

 

Tiedotus/KH