« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Pudotuspelit voittoisasti käyntiin.

15.03.2018 00:00

 

Pudotuspelisarja käynnistyi Pielavedellä kotijoukkueen komennossa, Sampo otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan lukemin 3-1. Raision Loimu paransi peliään viikonlopulta mutta niin teki myös kotijoukkue. Vieraiden Gino Naarden oli lähes pitelemätön ja Sammossa paluun kentälle tehnyt Andrus Raadik osoitti myös pystyvänsä pitämään tehot korkealla.


Raadik varmistaa, tippuuhan pallo kentän ulkopuolelle.

Avauserässä Sampo nappasi heti 4-0 ja sitä tietä 14-7 johdon, eikä luopunut hallinnastaan missään vaiheessa kun Loimu vasta käynnisteli konettaan. Erän loppulukemat 25-16.

Toisessa erässä Loimu sai vähän lisää laajuutta hyökkäykseen. Sampo myös auttoi vieraitaan lukuisilla syöttövirheillä varsinkin erän alkupuolella. Puolivälin tienoilla Sampo olisi suorittanut tuplavaihdon mutta ilmeisesti verkkotuomari tulkitsi pelaajien tulleen vaihtoa pyytämään eriaikaisesti ja hän hyväksyi niistä vain toisen. Näinollen Kössi tuli kentälle Häyrisen tilalle mutta Leikas ja Penttinen jäivät vaihtamatta. Sinänsä hyvä, sillä 18-22 tappioasemassa Leikas pystyttiin vaihtamaan virheisiin sortuneen Herreran tilalle, katkaisemaan Verneri Vetriön syöttöputkea. Sampo nousi vaihdon jälkeen tasoihin 22-22. Loimu kuitenkin puristi itselleen erän kaksi viimeistä pistettä 23-25.


Kaatrasalo omissa korkeuksissaan.

Myös kolmatta erää tahkottiin tasaisissa mekeissä, ensimmäinen kolmen peräkkäisen pisteen putki nähtiin Väliahon syöttäessä ässällä tilanteeksi 11-9. Muutaman pitkän pallorallin kääntyminen kotijoukkueelle kasvatti eroa 17-14 ja 22-16. Erä päättyi 25-19 Loimun hakkurin riskisyötön painuttua metritolkulla pitkäksi.

Päätöserässäkään Sammon miehistö ei hermostunut, vaikka Loimu kiipesikin muutamilla pisteputkilla johtoon. Väliaho kirjautti kaksi peräkkäistä ässää tärkeään paikkaan ja tasoitti lukemat 9-9. Ottelun kymmenestä ässäsyötöstä puolet syntyi tässä erässä. Vaikka hyökkäysvirheitäkin kertyi muutamia, tuntui peli olevan Sammon hallinnassa eikä vaihtolaikkoja tarvinnut heilutella kuin taktisiin syöttövaihtoihin. Tällaiseen ottelu myös ratkesi, kun Aleksi Kössi komennettiin syöttöviivalle eräpallossa ja mies päätti ottelun tyylikkäästi ässäsyöttöön. Loppulukemat erässä 25-20 ja koko ottelu siis 3-1.


Penttinen pystyi jakamaan hyviä passeja vähän hankalammistakin paikoista.

Otteluisäntä OP Nilakan Seutu palkitsi parhaina pelaajina Loimun hakkuri Gino Naardenin (23/+14) ja Sammosta Väliahon (13/+11, 5 ässää, 3 torjuntaa).

Sarja jatkuu perjantaina Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa. Matsi näkyy suorana ainakin Ruutu+ -palvelussa. Kolmas kohtaaminen on sunnuntaina Pielavedellä, jatkopaikkaan tarvitaan kolme voittoa.

Tuomas Koppanen:
-Me kyllä pelattiin ihan hyvin, Raadikia ei vaan saatu kuriin ja siihen se vähän ratkesi. Hallissa oli hyvä tunnelma, oli mukava pelata. Oma peli oli ihan ok, enemmänkin passeja olisi voinut saada.

Aleksi Kaatrasalo:
Hyvä tunnelma tosiaan oli pelissä. Loimu pelasi tänään hyvin, meidän peli oli "ok" mutta tiedetään, että tästä pystymme parantamaan. Loimu pääsi meidän torjunnan käsistä leipomaan pisteitä aika paljon, pallot kimpoili minne sattuu. Pientä semmoista höntyilyä, mitä pleijareiden alussa aina joskus on.

Christophe Achten:
-Avaintekijä oli Raadikin 29 pistettä, hän oli uskomatn. Mutta en syytä pelaajiani, me pelasimme hyvin. Sammon kai kuuluisi voittaa tuolla joukkueella mutta me yritimme tehdä sen hankalaksi ja oli mukavaa, että onnistuimme siinä. Gino oli erittäin hyvä tänään mutta ei saanut apua tänään laitureilta. Yhden asian haluan vielä sanoa: Hotelli oli erittäin hyvä, onko se teidän, tämä Lohimaa? ;)

Timo Tolvanen:
-Kiva kun alkoi vähän eri pelit. Paljon etukäteen juteltiin siitä, ettei meidän kannata omaa peliämme lähteä muuttamaan ja muistetaan, ettei nyt pelata enää sarjapisteistä vaan ainoastaan voitoista. Hyvin pojat jaksoivat sen muistaa. Avauserä oli meiltä todella vahva ja siitä eteenpäin alettiin pelata tasaista peliä. Loimu oli vahvempi kuin lauantaina vaikka silloin numerot olivatkin 3-2. Ginon tehot olivat hyvät ja siinä meillä on työnsarkaa saada niitä alemmaksi. Tyytyväinen olen meidän peliin, hyökkääminen oli hyvää ja laajalla rintamalla. Loimu on ollut hyvä torjuntajoukkue ja saatiin jätettyä ne viiteen torjuntaan, hyvin Petteri pyöritti peliä monipuolisena. Kohta päästään taas pelaamaan.

Ottelun tilastot

Teemun kuvat

Loimun juttu

Mediatilaisuudessa pelaajat

Mediatilaisuudessa valmentajat

 

Tiedotus/KH
Kuvat: Teemu H